Reese’s pindakaas fudge

Reese’s pindakaas fudge

Ja bij dit recept wil ik jullie een waarschuwing vooraf geven. Namelijk voor niet maken …… het is verslavend lekker! Ik heb jullie gewaarschuwd hè, dus niet achteraf komen klagen (haha). Nee alle gekheid op een stokje, deze Reese’s pindakaas fudge is heerlijk, vooral als je gek op chocolade en pindakaas bent.   Reese’s Peanut […]

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Feestelijke chocolade met dronken cranberries

Deze feestelijke chocolade met dronken cranberries is even een klusje maar dan heb je ook wat. Het klusje zit em in het apart smelten van de drie verschillende soorten chocolade voor de topping. Maar als je het gemaakt hebt en deze goddelijke chocolaatjes geproefd hebt, ben je al het werk vergeten. Maak ze voor een […]

Chocolade pindakaas bonbons

Chocolade pindakaas bonbons

Ken jij die Reese peanut butter cups? Ik ben er helemaal verslingerd aan. Ik kan ze gelukkig niet kopen in ons dorp anders zou ik ze teveel eten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt, nou niet helemaal zoals het origineel. Maar deze chocolade pindakaas bonbons komen qua smaak aardig in de buurt.   Bonbons […]

Witte chocolade kastanje truffels

Witte chocolade kastanje truffels

Ik had van een hele aardige dorpsgenoot een grote zak makke kastanjes gekregen. En daar moet je dan gelijk mee aan de slag, want ze blijven niet zo lang goed. Eerst maar even poffen en dan bedenken wat ik ermee ga maken. Ik heb er o.a. deze te lekkere witte chocolade kastanje truffels van gemaakt. […]

Rice crispy mummies

Rice crispy mummies

In een Amerikaanse themaweek van de Lidl haal ik wel eens wat ‘Amerikaanse’ etenswaren voor hubbie die daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij zin in iets Amerikaans. Ik zag een doosje ‘Crispy Cubes’ liggen en heb die gekocht. Nadat ze een tijdje in de kast gelegen hadden en wij ze niet […]

Chocoladereep met dragee eitjes

Chocoladereep met dragee eitjes

Hoe leuk is het om voor de Paasdagen je eigen mega grote chocoladereep met dragee eitjes te maken. Maak dit voor je gezin of geef het aan iemand cadeau. Laat hem heel of breek het in stukken en pak het in een mooie folie.   De pure chocolade voor dit recept heb ik getempereerd. Hoe […]

Chocolade aardbeien

Chocolade aardbeien

Een heel simpel gerechtje, maar oh zo lekker. Verwen je lief op Valentijnsdag hiermee of je moeder op Moederdag. Ik heb voor deze chocolade aardbeien witte chocolade gebruikt maar je kunt natuurlijk ook melk chocolade of lekkere hele pure chocolade hiervoor gebruiken. De helft van de gesmolten witte chocolade heb ik roze gemaakt met een […]

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.   Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit Italië. Door de siroop krijgen […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Witte Kerstfudge vormpjes

Witte Kerstfudge vormpjes

Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje.   In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden