Chocolade pindakaas bonbons

Chocolade pindakaas bonbons

Ken jij die Reese peanut butter cups? Ik ben er helemaal verslingerd aan. Ik kan ze gelukkig niet kopen in ons dorp anders zou ik ze teveel eten. Maar nu heb ik ze zelf gemaakt, nou niet helemaal zoals het origineel. Maar deze chocolade pindakaas bonbons komen qua smaak aardig in de buurt.   Bonbons […]

Witte chocolade kastanje truffels

Witte chocolade kastanje truffels

Ik had van een hele aardige dorpsgenoot een grote zak makke kastanjes gekregen. En daar moet je dan gelijk mee aan de slag, want ze blijven niet zo lang goed. Eerst maar even poffen en dan bedenken wat ik ermee ga maken. Ik heb er o.a. deze te lekkere witte chocolade kastanje truffels van gemaakt. […]

Rice crispy mummies

Rice crispy mummies

In een Amerikaanse themaweek van de Lidl haal ik wel eens wat ‘Amerikaanse’ etenswaren voor hubbie die daar 26 jaar gewoond heeft. Af en toe heeft hij zin in iets Amerikaans. Ik zag een doosje ‘Crispy Cubes’ liggen en heb die gekocht. Nadat ze een tijdje in de kast gelegen hadden en wij ze niet […]

Chocoladereep met dragee eitjes

Chocoladereep met dragee eitjes

Hoe leuk is het om voor de Paasdagen je eigen mega grote chocoladereep met dragee eitjes te maken. Maak dit voor je gezin of geef het aan iemand cadeau. Laat hem heel of breek het in stukken en pak het in een mooie folie.   De pure chocolade voor dit recept heb ik getempereerd. Hoe […]

Chocolade aardbeien

Chocolade aardbeien

Een heel simpel gerechtje, maar oh zo lekker. Verwen je lief op Valentijnsdag hiermee of je moeder op Moederdag. Ik heb voor deze chocolade aardbeien witte chocolade gebruikt maar je kunt natuurlijk ook melk chocolade of lekkere hele pure chocolade hiervoor gebruiken. De helft van de gesmolten witte chocolade heb ik roze gemaakt met een […]

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Sticky buns met Amarena kersen en witte chocola

Deze sticky buns met Amarena kersen en witte chocola zijn een ware traktatie. Maak ze voor een speciale dag. Lekker voor bij de koffie of serveer het bij de brunch op een vrije (feest)dag.   Amarena kersen zijn ontpitte zure kersen die in een suikersiroop zijn ingelegd. Ze komen uit ItaliĆ«. Door de siroop krijgen […]

Hartvormige meringues met frambozen

Hartvormige meringues met frambozen

Verwen jouw Valentijn met een zoete traktatie zoals deze hartvormige meringues met frambozen en je zult haar/zijn hart veroveren. Rood is de kleur van de liefde, gebruik daarom rood fruit op de meringues. Je kunt aardbeien, frambozen, rode bessen of granaatappelpitjes, of een combinatie hiervan hiervoor gebruiken. Ondanks dat dit geen seizoensfruit is in februari, […]

Witte Kerstfudge vormpjes

Witte Kerstfudge vormpjes

Deze Witte Kerstfudge vormpjes zijn een leuke traktatie om weg te geven met de feestdagen. Pak ze mooi in doorschijnend folie, rode strik eromheen en een lief kaartje eraan en je verrast iedereen met zo’n cadeautje.   In de witte chocolade komen de rode balletjes heel goed uit. Je kunt ook andere taartendecoraties erin gebruiken, […]

Sinterklaas Rocky Road

Sinterklaas Rocky Road

Voor de kleinkinderen heb ik deze Sinterklaas Rocky Road gemaakt. En man oh man, wat stonden ze te glunderen toen ze deze kregen. Ze geloven nog in Sinterklaas en vanaf september hadden ze het er al over. En maar Sinterklaas liedjes zingen, terwijl de mussen van het dak vielen van de warmte.   Ik heb […]

Brownies in een potje

Brownies in een potje

Dit is een recept van Nigella Lawson, the Kitchen Goddess van Engeland. Emergency brownies noemt zijn het. Ik heb er natuurlijk mijn eigen twist aan gegeven en omdat het bijna december is een beetje de smaken van deze maand toegevoegd. Het zijn mijn brownies in een potje geworden.   Ik zag deze leuke potjes staan […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden