Ik heb het ultieme verwentaartje voor jullie. Maak het bijvoorbeeld met Valentijnsdag om je geliefde ermee te verwennen of voor Moederdag. Ik heb het gemaakt voor mijn verjaardag, maar ja ik ben dan ook jarig op Valentijnsdag. Deze Ruby chocolade cheesecake is een no-bake cheesecake er komt dus geen oven aan te pas. En ziet het er niet prachtig mooi roze uit? Serveer het zo of ga helemaal los met de toppings.

 

Cheesecake

 

Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik niet zo van het bakken. Ik kan urenlang in de keuken staan om te koken, maar bakken vind ik dan weer te veel werk. Daarom is een no-bake cheesecake bereiden wel aan mij besteed. De bodem maak je van koekjes en daarna meng je de roomkaas met de gesmolten chocolade en slagroom. Simpeler kan het niet, maar je tovert wel een fantastische taart uit de keuken. Lekker romig, zacht en met de fruitige smaak van de ruby chocolade. Maar natuurlijk kan je het ook maken van bijvoorbeeld witte chocolade.

 

Ruby chocolade

 

Naast pure, melk en witte chocolade bestaat er ook nog een roze soort. Dit is de ruby chocolade. Deze chocolade wordt gemaakt van de rode cacaoboon welke die mooie roze kleur geeft. De chocolade smaakt een beetje naar rood fruit. Het is geen goedkope chocolade, ik koop ze meestal bij een groothandel. Maar online bakwinkels hebben ze ook in het assortiment.

 

De gesmolten chocolade ziet er een beetje taupe roze uit en ik moet eerlijk bekennen dat ik de kleur een beetje geholpen heb met een rode kleurstof. Deze kleurstof was wel heel krachtig, een druppeltje en het mengsel was knalroze. Maar ja, het ziet er wel prachtig uit.
Je zou ook witte chocolade kunnen gebruiken met de rode kleurstof, maar dan mis je wel de fruitige smaak van de ruby chocolade.

 

Au-bain-marie*

 

De chocolade smelt je au-bain-marie. Dit is een veilige manier om chocolade te laten smelten. Je doet de chocolade in een glazen kom en zet dit op een pannetje waarin een klein beetje kokend water zit. De kom mag het water niet raken! Dit zet je op laag vuur en laat je op deze manier de chocolade langzaam smelten.

 

Tips:

 

Je kunt gewone biscuits gebruiken voor de bodem, maar ik heb Nizza kokos koekjes gebruikt omdat ik die lekker vind.

Als toppings kan je chocolade hartjes, vers fruit, eetbare bloemen en/of gevriesdroogd fruit gebruiken.
En nog zulke heerlijke verwennerijen met deze Ruby chocolade zijn: Hartvormige Ruby pindarotsjes, Ruby chocolade-ijs, Koekjes met Ruby chocolade en Ruby chocolade truffels.

Extra nodig: ronde bakvorm van 22 centimeter en bakpapier

 

 

Recept Ruby chocolade cheesecake: