Zoete aardappel cake met topping

Zoete aardappel cake met topping

Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens!   Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Gerookte zalm dip met mierikswortel

Deze Gerookte zalm dip met mierikswortel is een leuke hapje voor de borreltafel. Of serveer het in hele kleine glaasjes als amuse bij een feestelijke dinertje. Serveer er dan toast van (brioche) brood bij. Bij de borrelhap kan je toastjes of een stokbroodje serveren.   Ik heb warm gerookte zalm flakes gebruikt, maar je kunt […]

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet

Ik heb toch iets lekkers gemaakt voor de lunch: toast met blauwe kaascrème en ingelegde biet. Ik had een blauwe kaas gekocht, maar vond deze iets te pittig om zo te eten. Daarom heb ik deze gemengd met verse roomkaas. Natuurlijk kan je de kaas ook mengen met crème fraiche. Voor de toast heb ik […]

Puntpaprika's gevuld met garnalen

Puntpaprika’s gevuld met garnalen

Ik heb dit gerecht Mexicaanse smaken meegegeven en het is zo lekker uitgevallen. Natuurlijk kan je ook ‘gewone’ paprika’s vullen met dit heerlijke goedje, maar ik had nog puntpaprika’s liggen. Ik denk dat de vulling ook heel erg lekker is in jalapeño pepers of die kleine snack paprika’s. Leuk als borrelhapje. Maak dus snel deze […]

Mango cheesecake taartje

Mango cheesecake taartje

Dit schattige kleine mango cheesecake taartje heb ik speciaal voor hubbie gemaakt omdat hij gek op mango is. Je kunt ook ander vers fruit gebruiken voor dit taartje, zoals bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, bramen en/of blauwe bessen.   Ik heb voor dit taartje een kleine springvorm van 18 centimeter doorsnee genomen. Natuurlijk kan je ook een […]

Key Lime Pie in een glaasje

Key Lime Pie in een glaasje

Ik heb al diverse keren geschreven dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft en dat daarom regelmatig Amerikaanse recepten hier op tafel komen. Hij heeft 24 jaar in Florida gewoond en daar at hij regelmatig de klassieker Key Lime Pie. Nu is zijn zoon een meester in het bakken van de perfecte Key Lime […]

Luchtige eierbroodjes

Luchtige eierbroodjes

Met die heerlijke biologische eieren die ik van boer Sijds Dijkstra mocht ontvangen, wilde ik natuurlijk wel gebruiken in een ‘eiergerecht’. Het zijn deze luchtige eierbroodjes geworden. Ze worden ook wel cloud bread of keto brood genoemd. De broodjes erg geschikt voor een eiwitrijk dieet, dus goed voor mij. Je kunt ze met alles beleggen, […]

Blauwe bessen cheesecake parfait

Blauwe bessen cheesecake parfait

Genieten jullie ook zo van dit mooie weer? Tjonge wat een prachtige zomer hebben wij tot nu toe. En op een mooie dag wil je graag ijs eten. Deze blauwe bessen cheesecake parfait is niet moeilijk om te maken, je moet alleen het geduld opbrengen voor de tijd dat het nodig heeft in de vriezer. […]

Mac and Cheese met paprika en ham

Mac and Cheese met paprika en ham

Het is na mijn gastric sleeve een hele puzzel wat ik wel en wat ik niet kan eten. Vlees eten gaat nog niet echt jofel, terwijl het ziekenhuis er wel op zit te hameren dat je genoeg eiwitten naar binnen krijgt. Laat ik vanavond eens pasta proberen, misschien lukt dit wel. Heb nog een rode […]

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

Quesadilla gemaakt van piadine met maïs

We werden uitgedaagd door Keuken Kampioen om een barbecue gerecht te verzinnen met maïs in de hoofdrol. Tja wat ga je dan maken, een hele maïskolf op de barbecue, een heerlijke maïssalade of iets anders? Ik had nog een paar piadines liggen en wilde die hiervoor gebruiken. Het is een quesadilla gemaakt van piadine met […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden