Deze hartige galette met hasselback aubergine, zwarte knoflook en zwarte ui is eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Het bevat ingrediënten boordevol smaak, waaronder de rijke aubergine, de iets zoete zwarte knoflook en ui en de pittige kaas. Deze hartige galette is zeker het hoogtepunt van elke maaltijd! Maak hem als vegetarisch voorgerecht of hoofdgerecht tijdens een feestelijk etentje thuis.
Ze passen perfect als smakelijk hoofdgerecht in combinatie met een salade.

 

Galette

 

Een galette is eigenlijk een taart in vrije vorm, dus gemakkelijk te maken, vooral als je kant-en-klare taartdeeg gebruikt. Hoewel galettes vaak met fruit worden gemaakt, zijn ze ook perfect hartig te maken met groenten.
De charme van een galette zit hem in hoe rustiek hij eruitziet, wat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken of hij wel perfect is! Het is niet nodig om een taartbord te gebruiken, want de galette kan eenvoudig op een bakplaat worden gebakken.
In veel opzichten lijkt galette erg op pizza. Het belangrijkste verschil is dat we zanddeeg of taartbodem hebben gebruikt in plaats van gegist pizzadeeg. Maar ze lijken echt heel erg op elkaar, en je kunt veel verschillende toppings op galette proberen, net zoals je op een pizza. Of je kunt deze topping van aubergines ook op een pizza verwerken.

 

Mini aubergines*

 

Ik had bij Crisp mini aubergines besteld (geen reclame, zelf betaald) omdat ze er zo leuk uitzagen. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Ik wilde voor mijn Kerstrecepten nog een vegetarisch hoofdgerecht maken. Wat als ik die kleine aubergines daar nu voor ga gebruiken? Natuurlijk kan je ook 2 grote aubergines kopen en deze in plakken snijden en die roosteren in de oven of bakken in een koekenpan. Leg ze dan dakpansgewijs rondom op het deeg.
Maar ik wilde iets speciaals doen. Daarom heb ik ze ingesneden zoals je bij hasselback aardappelen doet. Van tevoren even voorgegaard in de oven en toen op de galette verwerkt.

 

Tips:

 

Ik heb een rond vers taartdeeg gekocht die je alleen nog maar hoeft uit te rollen en te vullen. Je kunt van dit deeg ook zoete taarten bakken of een hartige taart zoals een quiche maken. Supermakkelijk!

Om het nog makkelijker te maken, kan je de aubergine de dag ervoor roosteren. Bewaar ze dan tot gebruik afgedekt een nacht in de koelkast.

De zwarte knoflook en zwarte ui geven een heerlijke en bijzondere smaak aan de galette. Ik heb deze twee producten online besteld.

Mocht je dit gerecht voor de feestdagen willen bereiden, maak het dan eerst van tevoren om het recept uit te testen en te proberen of je het lekker vindt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Galette met hasselback aubergine: