Galette met hasselback aubergine

Galette met hasselback aubergine

Deze hartige galette met hasselback aubergine, zwarte knoflook en zwarte ui is eenvoudig te maken en ontzettend lekker. Het bevat ingrediënten boordevol smaak, waaronder de rijke aubergine, de iets zoete zwarte knoflook en ui en de pittige kaas. Deze hartige galette is zeker het hoogtepunt van elke maaltijd! Maak hem als vegetarisch voorgerecht of hoofdgerecht […]

Halloween quesadilla’s

Halloween quesadilla’s

De kleinkinderen waren te logeren en die willen altijd bakken of helpen met koken. Omdat het bijna Halloween is, wilde ik iets in dit thema maken met ze. Het zijn deze Halloween quesadilla’s geworden en dat vonden ze ontzettend leuk om te maken. Of je nu een Halloweenfeest organiseert of gewoon op zoek bent naar […]

Sloppy Joe pasta uit de oven

Sloppy Joe pasta uit de oven

Manlief probeert een keer per week te koken. Proberen zeg ik, want hij kan er nog niet zoveel van. Geduld is een schone zaak, eens zal hij het zelf kunnen. Zonder hulp van mij, want nu ben ik nog druk met hem te helpen. Er zullen veel Amerikaanse gerechten voorbijkomen, omdat hij daar 26 jaar […]

Philly cheese steak pizza

Philly cheese steak pizza

Eén keer per week probeert mijn man te koken, met de nadruk op probeert. Elke week verzint hij een ander recept en deze keer was het een Philly cheese steak pizza. Omdat hij 26 jaar in de USA gewoond heeft, komen er natuurlijk regelmatig Amerikaanse gerechten voorbij. Hij was gek op de Philly cheese steak […]

Overnight oats met butterfly pea

Pizza met knoflook beukenzwammetjes

Wij eten graag af en toe een pizza en deze maak ik bijna altijd zelf. Omdat ik van La Molisana een heel pakket met pasta’s en tomatensausproducten mocht ontvangen, was het een goed excuus om pizza’s te maken. Het is een heerlijke pizza met knoflook beukenzwammetjes geworden. Een pizza rijkelijk belegd met tomatensaus, mozzarella en […]

Pulled pork cruffins

Pulled pork cruffins

Ik had nog wat pulled pork over van de procureur die ik in de oven bereid had. Het is namelijk heel fijn om een grote hoeveelheid pulled pork te maken in de oven of barbecue en daarna dan porties ervan in te vriezen om er later weer iets lekkers van te maken zoals deze pulled […]

Turkse gevulde aardappel Kumpir

Ben jij ook zo gek op gepofte aardappel? Dan moet je deze Turkse gevulde aardappel Kumpir eens proberen. Lekker zacht gepoft in de oven en daarna gevuld met boter en gesmolten kaas en daarop een topping naar keuze. Het wordt in Turkije veel als streetfood verkocht, maar je kunt het thuis maken en je weer […]

Vegetarische romige gnocchi

Vegetarische romige gnocchi

Ik had een plantaardige strooikaas gekregen waar ik erg nieuwsgierig naar was. Ook had ik nog lekkere grote verse gnocchi in de koelkast liggen. Deze twee heb ik gecombineerd in deze heerlijke vegetarische romige gnocchi. Je kunt er zelfs een vegan gerecht van maken als je dat wilt.   Gnocchi   Zachte kussentjes gemaakt van […]

Geroosterde flower sprouts stamppot

Geroosterde flower sprouts stamppot

Wil je eens een heel ander stamppotje maken, probeer dan eens deze geroosterde flower sprouts stamppot. Ik mocht een hele grote zak lokale flower sprouts ontvangen en had daar al deze Speltkorrels met flower sprouts, prei en wortel van gemaakt. Met de rest van die bijzondere groente heb ik dus een stamppotje gemaakt.   Flower […]

Boerenkool ovenschotel met worst

Boerenkool ovenschotel met worst

Wie is er niet gek op stamppot boerenkool? Nou ik heb een heel nieuw boerenkoolgerecht voor jullie. Deze boerenkool ovenschotel met worst is weer eens een hele andere manier om boerenkool te bereiden. Lekkere roergebakken boerenkool met kruidige worstjes en een romige aardappelpuree erop, klinkt goed toch?   Boerenkool   Als je aan winter denkt, […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden