Ik had nog wat pulled pork over van de procureur die ik in de oven bereid had. Het is namelijk heel fijn om een grote hoeveelheid pulled pork te maken in de oven of barbecue en daarna dan porties ervan in te vriezen om er later weer iets lekkers van te maken zoals deze pulled pork cruffins oftewel broodjes. Zo had ik al van een portie deze heerlijke pulled pork quesadilla’s gemaakt en nu die lekkere hartige cruffins met barbecuesaus.

 

Cruffins

 

Een cruffin is een combinatie van croissant en muffin. Broodjes die gemaakt worden van croissantdeeg en in een muffin bakvorm gebakken worden. Omdat ze gemaakt worden van kant-en-klaar croissantdeeg uit een blikje, maak je ze heel makkelijk. Weet zeker dat je deze hartige twist op de cruffin lekker zult vinden, tenminste als je gek bent op pulled pork.
Je kunt in de foto gallery zien hoe ik ze gemaakt heb.

Natuurlijk zijn ze met jam gevuld erg lekker, maar je kunt ze met van alles vullen. Wat dacht je van een lekkere zelfgemaakte curd of hazelnootpasta erin?
Of maak ze hartig met geraspte kaas en hem erin. Lijkt me ook erg lekker.

 

Deze met pulled pork en barbecuesaus zijn ook niet te versmaden. Lekker veel vlees, kaas en barbecuesaus erin, wat wil je nog meer! Maak het als borrelhap of als avondmaaltijd met als compensatie een grote schaal salade erbij. Dus mocht je nog pulled pork over hebben, ga deze broodjes dan snel maken!

 

Barbecuesaus

 

Ik mocht 3 verschillende American BBQ Sauces van Remia ontvangen. Eentje daarvan was de Smokey BBQ Sauce / Zero Added Sugar. Een lekkere robuuste smokey barbecuesaus met een
authentieke rooksmaak maar dan zonder toegevoegde suikers. Deze saus bevat alleen maar natuurlijke suikers afkomstig uit de tomatenpuree.

 

In de oven of op de barbecue

 

Ik heb de cruffins niet in een muffin bakvorm maar in een gietijzeren pan gebakken. Hiermee kan je ze zowel in de oven als op de barbecue bereiden.
Vet de pan van te voren even in met wat olie en schik de broodjes hier dan in. Bak ze op de barbecue onder in de oven (190˚C) in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Je kunt ze natuurlijk ook in een muffin bakvorm of los op een bakplaat met vel bakpapier, in de oven bakken.

 

 

Recept Pulled pork cruffins: