Pizza met ricotta en tomaten

Pizza met ricotta en tomaten

Wil je eens een heerlijke en verantwoorde pizza eten? Maak dan deze pizza met ricotta en tomaten. De kleuren spatten van je bord, het is ontzettend lekker door de zoete geroosterde tomaten en romig door de ricotta. De verse basilicum erbij maakt het helemaal af. Een salade erbij en je hebt een complete maaltijd, een […]

Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas

Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas

Deze pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas is een heerlijke salade om zo te eten als lunch of avondeten, maar natuurlijk ook heerlijk bij de barbecue. Ik heb gepofte bietjes hiervoor gebruikt, die zou je ook kunnen roosteren op de barbecue voor een nog intensere smaak. En het aardse maar toch iets zoete smaak […]

Waldorf salade met gerookte kip

Waldorf salade met gerookte kip

Een Waldorf salade is een echte klassieker. De salade werd voor het eerst bereid en geserveerd in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Daar heeft het dus zijn naam aan te danken. Er zijn veel variaties op deze salade, ik heb nu een Waldorf salade met gerookte kip gemaakt. Serveer de salade als lunch, […]

Tepsi kebab met spinazieyoghurt

Tepsi kebab met spinazieyoghurt

Lamsgehakt op smaak gebracht en als een platte gehaktschijf in z’n geheel gebakken in een gietijzeren pan. Dat is deze Tepsi kebab met spinazieyoghurt. Het is een recept van Sabrina Ghayour en ik ben groot fan van haar Midden-Oosterse recepten.   Tepsi kebab   Dit is een Turkse kebab welke in de oven gebakken wordt. […]

Broodje sucuk met mozzarella

Broodje sucuk met mozzarella

Ik heb eigenlijk niet zoveel belegde broodjes op de site staan. Tijd om er weer eentje te maken en het recept met jullie te delen. Dit overheerlijke broodje sucuk met mozzarella is bijna geen recept te noemen, zo makkelijk is het. Maar ik plaats het recept toch maar wel omdat het zo’n lekkere combinatie is. […]

Piadine gevuld met groente en kaas

Piadine gevuld met groente en kaas

Een piadine is een dun Italiaans platbrood wat vaak in Italië als sandwich verkocht wordt. Ze worden rijkelijk gevuld met de heerlijke Italiaanse producten zoals mozzarella, Fontina, prosciutto, salami, tomaten, tonijn, sla, basilicum, etc. Ideaal voor onderweg. Je kunt een piadine koud of warm eten. Deze piadine gevuld met groente en kaas hebben wij warm […]

Venkelsalade met nectarines en feta

Venkelsalade met nectarines en feta

Het is volop het seizoen van de nectarines. Ik ben er gek op en eet ze zoveel mogelijk. Niet alleen heel erg lekker om zo te eten, maar zeker heerlijk om in een salade te verwerken. Deze zomers venkelsalade met nectarines en feta wil je eten op een warme dag. Probeer het maar.   Feta […]

Watermeloen en burrata salade

Watermeloen en burrata salade

Met slechts een paar ingrediënten maak je deze heerlijke zomerse watermeloen en burrata salade. Heerlijk om te eten op een warme dag. Serveer het als lunch voor twee personen, als voorgerecht voor vier personen of als avondmaaltje voor twee personen. Doe er dan een lekker brood met een lik roomboter bij en je hebt een […]

Gegrilde kaas en uien bhaji burger

Gegrilde kaas en uien bhaji burger

Ik wilde al zo lang vegetarische bhaji burgers maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar toen ik de Cheese Rebelz Yellow burgers naturel mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, wist ik ineens dat ik deze twee ging combineren. Het is een te lekkere gegrilde kaas en uien bhaji […]

Ouderwetse huzarensalade maken

Ouderwetse huzarensalade maken

Lekker retro. Vroeger in het restaurant van mijn ouders was deze salade erg populair. Waarom…. nou omdat alles zelf en vers bereid werd. Ik ga nu de ouderwetse huzarensalade maken zoals mijn vader deze maakte. En deze is super lekker kan ik jullie verklappen. Maar ja, mijn vader maakte alles super lekker! Serveer de salade […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden