Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]
Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]
Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]
In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Van de kippenbouillon heb ik een heerlijke Curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt en de groentebouillon heb ik gebruikt in deze heerlijke koude komkommersoep met citroen. Je kunt dus van komkommers heel goed een lekkere zomerse koude soep maken. Maar ik heb er ook […]
Deze orzo met bimi, burrata en citroen vangt de rijke doch eenvoudige smaken van de klassieke Italiaanse pasta en rondt het af met gegrilde bimi en romige burrata. Het is een stevige en gezonde nazomermaaltijd. Je kunt het zowel warm, lauwwarm als koud serveren. Dit gerecht heeft niet te veel ingrediënten nodig. De magie komt […]
Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]
In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van de kippenbouillon heb ik deze verrukkelijke en pittige curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt. Het gehakt heb ik rul gebakken met de Remia’s Mama Asia Korean BBQ Sauce die ook in deze foodybox zat. Het […]
In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte […]
Ik mocht het nieuwste kookboek Even More Basics to Brilliance van Donna Hay ontvangen. Hierin staan fantastische basisrecepten, waarmee je dan weer heerlijke andere gerechten kunt maken. Zo ook een recept voor knapperige chili olie, die dan weer gebruikt wordt voor o.a. een krokante chili kipburger. Ik heb deze heerlijke kipburger gemaakt en het goede […]
Ik ben helemaal weg van deze Caesar sandwiches met gegrilde kip! Ze zijn zo sappig en smaakvol, rokerig en eenvoudig. De caesardressing is supermakkelijk te maken in een keukenmachine of met een staafmixer. Perfect voor een snel zomerdiner! Je kunt de kip ook grillen op de barbecue. Dit broodje gegrilde kip met Caesar salade is […]