Roodlof salade met honingraat

Roodlof salade met honingraat

In de Flevourbox van april zat biologische honingraat. Daar wilde ik iets speciaals mee doen. Nu had ik in mijn hoofd om dit te combineren met roodlof, dit heeft namelijk een lekker bittertje waar de honing een goede zoete tegenhanger is. In het hele dorp natuurlijk geen roodlof te vinden. Toch maar besteld bij mijn […]

Oeufs en Cocotte

Een gerecht wat niet ontbreken mag tijdens de Paasdagen zijn Oeufs en Cocotte oftewel eieren in een potje uit de oven. De eieren worden gegaard in een ramaquin (kleine ovenbakjes) in de oven. Het basisrecept is eieren op een scheutje room, maar je kunt dit eindeloos variëren met wat jij lekker vindt.   Oeufs en […]

Gegrilde groene asperges met daslooksaus

Gegrilde groene asperges met daslooksaus

Ja de eerste daslook verscheen al in mijn tuin en ik heb gelijk een bosje blaadjes geplukt. Daar heb ik o.a. een heerlijke dressing van gemaakt. En de eerste groene asperges lagen al bij mijn groenteboer, goede reden om deze twee heerlijke voorjaarsproducten te combineren. Deze gegrilde groene asperges met daslooksaus zijn heerlijk als lunch, […]

Caprese frittata

Caprese frittata

Ik had nog een lekkere buffel mozzarella in de koelkast staan die nodig op moest. Ja altijd lekker in een Caprese salade natuurlijk, maar het was een koude dag en ik had zin in iets warms voor de lunch. Tomaatjes heb ik altijd wel in de vensterbank liggen en ik had nog een potje met […]

Gevulde eieren voor Pasen

Gevulde eieren voor Pasen

Het liep tegen Pasen en ik wilde iets met eieren maken samen met de kleinkinderen. Het zijn deze Gevulde eieren voor Pasen geworden. De meiden vonden het superleuk om te doen en om ze te eten. Het ziet er dan ook wel heel gezellig uit, maar ik moet jullie waarschuwen, het is wel even een […]

Goed gevulde boerenomelet

Goed gevulde boerenomelet

Ineens dacht ik van de week aan de boerenomelet wat zo’n succesnummer voor de lunch was in het restaurant mijn ouders. Ik vond dit altijd heel erg lekker maar had het nog nooit zelf gemaakt. Hoogste tijd om de goed gevulde boerenomelet van onze chef te maken. En ja, het was weer superlekker. Eet deze […]

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]

Eiersalade met daslookmayonaise

Eiersalade met daslookmayonaise

Ik vond dat ik al genoeg Paasrecepten op de site heb staan, maar zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en wil ik nog speciale recepten voor deze dagen maken. Er worden vooral eieren gegeten met de Pasen, zowel de kippeneieren als ook de chocolade eieren natuurlijk. Dus toch maar wat eieren gekookt […]

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus

Zo tegen de Paasdagen begint het toch te kriebelen en ga ik weer eierrecepten maken. Vandaag heb ik Eggs Benedict met garnalen en avocadosaus gemaakt. Het is dus niet het originele recept van de Eggs Benedict, maar mijn variatie hierop. Een heerlijk zacht gepocheerd ei op een bedje van garnalen met een zalvige groene avocadosaus […]

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden