Gravad lax tartaar met rode bietjes

Gravad lax tartaar met rode bietjes

Deze Gravad lax tartaar met rode bietjes is een lekker en makkelijk gerechtje voor een feestelijk etentje. Serveer het als voorgerecht of als een lichte lunch met toast erbij. Zalm met bietjes is een geweldige combinatie en is en blijft een klassieker.   Gravad Lax   Gravad lax oftewel gravlax is een Scandinavisch gerecht gemaakt […]

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus

Voor deze paddenstoelspiesjes met zwarte bonensaus heb ik koningsboleten gebruikt. Deze grote paddenstoel leent zich hier uitstekend voor. Het is een heerlijke vegetarische spies, waarmee je de vleeseters ook een plezier doet. Door de hartige zwarte bonensaus en het stevige vlees van de paddenstoel is het een geweldige vleesvervanger. Deze spiesjes zijn natuurlijk ook een […]

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Halloumi frietjes met wasabi mayonaise

Ik ben gek op halloumi kaas en op frietjes. Daarom heb ik deze halloumi frietjes met wasabi mayonaise gemaakt. Twee heerlijkheden gecombineerd in een gerechtje. Een heerlijke snack voor de lekkere trek. Super knapperige frietjes met een pittige mayonaise, wie wil dat nou niet?   Halloumi   Halloumi is een ongerijpte geitenkaas welke oorspronkelijk komt […]

Steamed buns met pulled kip

Steamed buns met pulled kip

Ik ben gek op steamed buns, maar had ze nog nooit zelf gemaakt. Shame on you Hanneke! Hoog tijd dat ik ze toch maar eens zelf ga bereiden. Het is het recept van Jamie Oliver en ik moet zeggen dat het helemaal niet moeilijk is. Het vergt alleen een beetje tijd, maar dan heb je […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Knolselderijsoep met chorizo en salie

Knolselderijsoep met chorizo en salie

Deze romige knolselderijsoep met chorizo en salie is een absolute topper! Het pittige van de chorizo en de salie gaan zo goed samen met de smaak van knolselderij.   Knolselderij   De knolselderij is een stevige knol die je waarschijnlijk alleen maar kent van in de erwtensoep. Hoewel het een echte wintergroente is, kan je […]

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie

Soms als ik alleen thuis ben, heb ik niet zo zin om uitgebreid te koken voor mezelf. Dan maak ik wel iets lekkers maar iets wat snel klaar is en makkelijk te maken. Zo maakte ik bijvoorbeeld deze Toast met avocado, spiegelei en paprikaolie voor mezelf op een avond. Natuurlijk ook lekker als lunch of […]

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

Tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen

In de foodybox van Kroon op het Werk zaten gemarineerde tempeh blokjes van BOON. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers van maken. Het is natuurlijk een vegetarische maaltijd geworden. Deze tempeh met rode rijst, zoete aardappel en paddenstoelen is een heerlijke en gezonde maaltijd.   Tempeh   Tempeh is een blok samengeperste gefermenteerde (soja)bonen. De […]

Brood met olijfolie en rozemarijn

Brood met olijfolie en rozemarijn

Ik had een heerlijke biologische olijfolie van Filippo Berio gekregen en daar wilde ik iets speciaals mee doen. Nu stond er al heel lang op mijn to cook lijstje om weer eens brood te gaan maken. Ik heb deze olijfolie in het brood verwerkt en man oh man wat is dat een lekker brood met […]

Mini roti met kippendijen Peking style

Mini roti met kippendijen Peking style

Ik had nog een pak mini roti in de kast liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Nu had ik al heel lang in mijn hoofd om kip te bereiden met de smaken van Peking eend. Ben namelijk gek op dit gerecht. Nou deze mini roti met kippendijen Peking style is een mooie combi […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden