Mocht je ooit eens lekkere spareribs overhebben van de barbecue, maak er dan dit heerlijke broodje spareribs van. Bij ons gaan de spareribs meestal wel op, daarom heb ik deze keer extra gemaakt omdat ik deze te lekkere broodjes wilde maken.

Broodje spareribs

 

Spareribs

 

Een broodje pulled pork met coleslaw is lekker, maar dit broodje met spareribs is ook niet te versmaden. Een dikke, royale plak ribvlees zonder botten, geglazuurd met barbecuesaus, gegarneerd met een verse koolsla, bovenop een Italiaanse bol. Dit wil je eten!
Je haalt natuurlijk eerst de botten uit de bereide spareribs en verwarmt het vlees met een beetje bouillon en barbecuesaus dan in de oven.
Je belegt het broodje met wat sla, dan flink wat vlees en daarop een zelfgemaakte koolsla. Lepel er nog wat barbecuesaus over en smullen maar!

Als ik zin heb in een grote sandwich met spareribs, hoe sappiger en slordiger, hoe beter. Ik vind het geweldig, hoog opgestapeld met veel heerlijke toeters en bellen, zodat alles eruit valt bij de eerste hap. Ja houdt de servetten maar bij de hand, dit wordt knoeien.

Nu bestaan er verschillende soorten spareribs zoals bijvoorbeeld de baby back ribs, maar ik heb de USA St Louis style ribs besteld bij mijn online slager.
Deze ribs zijn gesneden op de Amerikaanse manier, wat betekent dat ze mooi recht zijn en lekker veel vlees hebben.

Voordat je de spareribs gaat bereiden, ontvlies je de spareribs eerst. Steek een mes tussen het vlies en het bot. Trek dan het vlies er dan in een keer van af.

 

De klassieke 3-2-1 methode

 

Spareribs zijn het lekkerst als ze bereid worden op de barbecue volgens de 3-2-1 methode. Dit betekent dat ze zes uur nodig hebben op de barbecue.
Hoe we dat gedaan hebben, kan je hier lezen.

Het maken van dit broodje stelt verder niet zoveel voor en je kunt er geheel je naar eigen smaak maken. Ik heb het vlees opgewarmd in de oven.

 

Tips:

 

Voor een lekkere koolsla*, klik je hier.

Mocht je nog wat ribbetjes overhouden, maak er dan een lekkere spareribs salade van. Hak hiervoor het vlees fijn (eventueel in een keukenmachine), meng het met 2 el mayonaise en 2 el barbecuesaus, een beetje koolsla en wat fijngehakte augurk.
Lekker op een toastje, broodje of in een (sla(wrap).

Broodje spareribs

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Broodje spareribs: