De kinderen kwamen eten en ik had totaal geen inspiratie om te koken. Dat gebeurt niet vaak, maar deze keer wel. Doe iets simpels, zoals een hamburger bijvoorbeeld, zei manlief. Dus heb ik grote dikke en pittige hamburgers gemaakt. Erbij lekkere frieten uit de oven en deze simpele witte koolsalade. Nou dit was een groot succes kan ik jullie verklappen.
En met het zomerweer in aantocht, ben ik al vooruit aan het plannen voor al die barbecues die eraan komen! Niets gaat zo lekker met een BBQ als een zelfgemaakte koolsalade. Beste van alles? Dit recept is supermakkelijk!

 

Coleslaw

 

Niets is zo Amerikaans als coleslaw oftewel koolsalade. En aangezien hubbie 26 jaar in Amerika gewoond heeft, staan hier regelmatig Amerikaanse gerechten op het menu. Elk restaurant of restaurantketen in de USA heeft wel een coleslaw op de kaart staan. Lekker bij fried chicken, pulled pork, hamburger of bij de barbecue. Dit is een simpele koolsalade die je snel in elkaar flanst. Ik heb zelf de witte kool en wortel gesneden, maar als jij het jezelf heel makkelijk wilt maken dan koop je een zak voorgesneden kool en wortel in de supermarkt.
Hoewel je de kool gewoon kunt snijden, helpt het als je een keukenmachine hebt.
Werkt perfect. Dat gezegd hebbende, als je geen keukenmachine hebt, geen zorgen, hak of snijd het gewoon zo fijn als je wilt.

 

Dressing

 

Wat deze koolsalade echt doet opvallen, is de romige dressing. Gemaakt met een lekkere mayonaise en Griekse yoghurt, krijgt de dressing een pittige kick van een lepeltje (of twee) Sriracha.

 

Tips:

 

In plaats van witte kool, kan je ook spitskool, groene kool of rode kool gebruiken. Of een mix hiervan zal ook heerlijk zijn.

En ik heb nog twee heerlijke koolsalade recepten voor jullie, namelijk deze Koolsla met venkel, wortel, peer, dille en pijnboompitten en Koolsla met walnoten en cranberry’s.

 

 

Recept Simpele witte koolsalade: