Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij.   Tonijn   In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]

Peertjes gestoofd in Chai thee

Peertjes gestoofd in Chai thee

Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.   Stoofperen […]

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa

Ik had een mooie bavette gekocht. Natuurlijk kan je die lekker naturel grillen op de barbecue of grillpan, maar ik wil er weer iets bijzonders van maken. Het is warm buiten, dus een salade lijkt me heerlijk vandaag. Het is een Mexicaanse steaksalade met tomatensalsa geworden en die is heerlijk kan ik je verklappen!   Bavette […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Niçoise pastasalade met tonijn

Niçoise pastasalade met tonijn

Salade Niçoise is een klassieke salade oorspronkelijk uit Nice (Frankrijk). De salade wordt gemaakt van vis (meestal tonijn), eieren, sla, haricots verts, tomaten, zwarte olijven, kappertjes en soms ook gekookte aardappeltjes. Er zijn heel veel verschillende variaties op deze salade te vinden en iedereen claimt dat zijn salade de originele is. Ik heb er nu […]

Erwten falafel met yoghurt dressing

Erwten falafel met yoghurt dressing

Deze erwten falafel met yoghurt dressing is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Haar gerecht heet Quinoa and pea fritters with tahini dressing. Nou ben ik niet zo gek op de structuur van quinoa en heb daarvoor in de plaats bulgur genomen.   Je kent haar misschien wel, ze is een hele bekende TV […]

Tostada met gerookte kipsalade

Tostada met gerookte kipsalade

Deze tostada met gerookte kipsalade is een Mexicaans streetfood gerechtje. Knapperige minitortilla met gerookte kipsalade. Dit moet je echt eens maken. Alle smaken van Mexico gevangen in een salade. De gerookte kip geeft zijn specifieke smaak eraan, de avocado maakt het lekker romig, de tomaatjes en limoen geven frisheid eraan en de lente-ui, knoflook en […]

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo en venkelsalade met burrata

Cumelo vraag jij je misschien af? Ja Cumelo …. een nieuw soort meloen die sinds kort te koop is in Nederland. Deze vrucht komt uit Italië en wordt daar Barattiere genoemd. Het heeft een frisse smaak, iets tussen meloen en komkommer in. En het heeft een knapperige bite. De Italianen zijn er gek op en […]

Caesar pasta salade met kip

Caesar pasta salade met kip

Manlief – die 26 jaar in Amerika heeft gewoond – is gek op Caesar salade en ook op pasta. Ik heb deze twee gecombineerd in een verrukkelijke Caesar pasta salade met kip. Het is een complete maaltijdsalade, maar hij zal het ook goed doen bij een barbecue. Grill de kipdijfilets dan op de barbecue en […]

Aubergine met tahini dadeldressing

Aubergine met tahini dadeldressing

Deze aubergine met tahini dadeldressing is een heerlijke manier om aubergines te bereiden. Je kunt het als bijgerecht, vegetarisch hoofdgerecht of als lauwwarme salade voor de lunch serveren. Dan kan je er eventueel nog wat feta of geitenkaas overheen verkruimelen.   De tahini en dadelsiroop zijn typische producten die in de Midden-Oosterse keuken gebruikt worden. […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden