Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige garnalen is het ongelooflijk eenvoudig te maken. Geniet er de hele zomer van!
Ik ben de laatste tijd erg geïnspireerd door de Thaise keuken, en deze salade is een geweldige manier om wat van die smaken op tafel te brengen.

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

 

Aziatisch salade

 

Je zou bij een Aziatische salade noedels of rijst verwachten, maar ik heb het met orzo gemaakt. Deze pasta in de vorm van rijstkorrels, gaat ook heel goed in deze salade
De salade is een werkelijk heerlijk gerecht boordevol smaak en voeding. De orzo vormt een lichte basis voor deze salade, terwijl de knapperige groenten voor textuur en smaak zorgen.
De pindakaasdressing is wat dit gerecht echt overtreft. Het is romig en vol van smaak, met precies de juiste hoeveelheid aan pit.
Voor iets extra speciaals kun je sappige garnalen aan de mix toevoegen!

Deze Thaise noedelsalade met kip is ook erg lekker.

 

Maken

 

Het maken van deze koude salade is heel eenvoudig en komt in slechts een paar eenvoudige stappen tot stand.
Begin met het koken van de orzo (volg gewoon de instructies op de verpakking). Nadat het klaar is met koken, spoel je het af onder koud water en zet dit opzij.
Snijd vervolgens alle groenten. Ik vind het leuk om ze allemaal zo gelijkmatig mogelijk te hakken. Als de groenten niet allemaal even groot zijn, is de smaakverhouding gewoon verkeerd.

 

Zodra de groenten klaar zijn, kun je de dressing maken. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en klop goed. Voeg voldoende water toe tot de pindadressing de perfecte consistentie voor jou heeft.
Voeg in een grote kom alles behalve de saus door elkaar.
Zet de salade minimaal 20 minuten in de koelkast, zodat deze kan afkoelen en de smaken kan opnemen.
Serveer en geniet!

 

Tips:

 

Je kunt de orzo natuurlijk ook vervangen door gekookte (rijst)noedels of rijst.

Als je niet van garnalen houdt, kan je gekookte kip of tofu gebruiken als vegetarische optie.

Voor deze dressing heb ik een romige pindakaas zonder stukjes pinda gebruikt. Gebruik zoveel water tot je een vloeibare saus hebt.

Je kunt de saus pittiger maken door meer Sriracha toe te voegen.

Deze salade blijft maximaal 5 dagen goed in de koelkast.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus: