Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus

Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]

Taco met gefrituurde asperges

Taco met gefrituurde asperges

Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]

Pittige gestoofde tofu

Pittige gestoofde tofu

Het recept van vandaag is pittige gestoofde tofu. Het is tofu gestoofd in een hartig-pittige saus, waardoor het sappig, een beetje pittig, knapperig van buiten en zacht van binnen is. Het is een heerlijk bijgerecht voor rijst of noedels en smaakt vlezig, ook al is het een volledig vegetarisch gerecht. Dit is iets dat je […]

Linzen kokoscurry met tofu

Linzen kokoscurry met tofu

Deze snelle en gemakkelijke linzen kokoscurry met tofu heeft zo’n diepe smaak. Het smaakt alsof hij urenlang gekookt is terwijl het in een mum van tijd klaar is. Het is ook gezond en bevat weinig vet en calorieën. Deze eenvoudig te maken curry is een gezond veganistisch recept dat perfect is voor een vleesloze maaltijd. […]

Orzo met zeevruchten in zwarte bonensaus

Orzo met zeevruchten in zwarte bonensaus

Zwarte bonensaus met rundvlees is een klassieker, maar deze orzo met zeevruchten in zwarte bonensaus is net zo lekker. De zwarte bonensaus, die bekend staat om zijn hartige en smaakvolle smaak, gaat ook heel goed met vis en ook met zeevruchten. Dit fusion gerecht is zo belachelijk snel en gemakkelijk te maken, dat je het […]

Pasta met geroosterde aubergine

Pasta met geroosterde aubergine

Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort! Eenvoudig en er lekker. Deze pasta met geroosterde aubergine is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Smoky, creamy pasta with burnt aubergine and tahini heet zijn gerecht. Maar toen ik dit recept las, vond ik het toch […]

Smash gyoza

Smash gyoza

De sappige en umami-smaken van een gyoza, maar eenvoudig te maken. Extra knapperig en klaar om te eten, dit zijn de makkelijkste dumplings ooit! Als je van gyoza houdt, maar niet van het opvouwen van die kleine dumplings, dan is smash gyoza iets voor jou!   Wat zijn gyoza?   Gyoza zijn Japanse dumplings. Gemalen […]

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

Pistoletje Indische kipgehaktballetjes

We houden van gehaktballetjes en we houden van lekkere broodjes. Daarom was het slechts een kwestie van tijd voordat dit pistoletje Indische kipgehaktballetjes ontstaan is. Mijn favoriete Indische keuken op een broodje. Ben jij ook zo dol op goed belegde broodjes? Probeer dan dit pistoletje met de unieke combinatie van hartige, zoute, pittige smaken en […]

Rauw gemarineerde coquilles

Rauw gemarineerde coquilles

Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]

Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote

Broodje pulled kalkoen met cranberrycompote

Gebruik je overgebleven kalkoen en cranberrysaus om een paar heerlijke zoete en hartige broodje pulled kalkoen met cranberrycompote van te maken. Ons familiediner bestaat meestal uit een hele grote geroosterde kalkoen, die mijn moeder nog steeds bereid. En meestal maakt ze veel te veel, maar dat vind ik niet erg. Ik neem graag het overgebleven […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden