Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort! Eenvoudig en er lekker. Deze pasta met geroosterde aubergine is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Smoky, creamy pasta with burnt aubergine and tahini heet zijn gerecht. Maar toen ik dit recept las, vond ik het toch te veel werk voor een doordeweekse maaltijd. Ik heb er dus een hele simpele maar wel lekkere versie van gemaakt.

 

Aubergine

 

Ik ben absoluut dol op aubergines in combinatie met pasta, vooral als deze geroosterd is. Eigenlijk ben ik dol op alle groenten met pasta, maar aubergine is speciaal. Het heeft een vlezige textuur en een hartige smaak die perfect samengaat met deze saus.
Wees gerust, want dit recept is meer dan eenvoudig en bevat slechts niet te veel ingrediënten om te maken. Serveer deze auberginesaus eventueel met een glutenvrije linzen-kikkererwtenpasta of courgetti om het gezond te houden.

 

Ook zo dol op aubergines? Dan heb ik nog veel meer lekkere auberginerecepten voor jou:

 

Libanese auberginesalade
Galette met hasselback aubergine
Pittige Chinese aubergine roerbak
Turkse gevulde aubergines Imam bayildi
Vegetarische aubergine curry
Aubergine schnitzel met parelcouscous

 

Pasta

 

Gebruik elke pastasoort die je lekker vindt! Je kunt hiervoor fusilli, macaroni, penne, farfalle, orecchiette, schelpjes of een andere pasta.

 

Terwijl de aubergine aan het roosteren is, breng je een pan met goed gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta tot ze “al dente” van structuur zijn.
Het kookvocht van de pasta heb je nodig om de saus minder dik te maken.

 

Erbij

 

Deze pasta is een complete maaltijd, maar je kunt er altijd nog een lekkere salade bij serveren.
Wil je er toch vlees bij serveren, dan is een kipfiletje, biefstukje of een karbonade een goed idee.

 

Tips:

 

Ajvar* is een saus wat wordt gemaakt van geroosterde rode paprika’s, aubergines, zout, olie en verschillende kruiden. Er is een pittige versie, als je die gekocht hebt pas dan op met de hoeveelheid die je gebruikt. Je vindt ajvar tegenwoordig in de AH en sowieso in de Turkse winkels.

Mocht je geen ajvar kunnen vinden, vervang het dan door tomatenpuree of tomatensaus.

Je kunt de blokjes aubergine** eventueel ook in een pan bakken als je dit makkelijker vindt. Bak ze dan wel lekker goudbruin.

Als je niet van koriander houdt, vervang het door peterselie.

Je kunt de tahinsaus eventueel achterwege laten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pasta met geroosterde aubergine: