Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Frozen ananas en frambozen Daiquiri

Hoera het is eindelijk mooi weer, laten we genieten van het zonnetje. En daar hoort natuurlijk een lekkere cocktail bij. Nu zijn wij daar gek op en vooral op die heerlijke Daiquiri’s met veel fruit erin. Deze ijskoude frozen ananas en frambozen Daiquiri zal het goed doen op een cocktailfeestje in jouw tuin. Maak hem […]

Hurricane cocktail

Hurricane cocktail

Ik heb toch een heerlijke zomerse cocktail voor jullie. Deze Hurricane cocktail zal het goed doen op een zomerse avond in de tuin of op een terras. Het drinkt makkelijk weg, maar pas op…..er zit aardig wat alcohol in!   Hurricane cocktail   Deze cocktail is lekker fris en fruitig, met daarbij nog de tropische […]

Sliptong meunière

Sliptong meunière

Sole à la meunière is een authentieke Franse manier om zeetong te bereiden. Ik had sliptongetjes gekocht en heb er heerlijke sliptong meunière van gemaakt. Gebakken tongetjes met een heerlijke bruine botersaus met citroen, kappertjes en peterselie. Wat kunnen die klassiekers toch lekker zijn.   Meunière   A la meunière betekent letterlijk op de manier […]

Heilbot in spinazieblad met orzo

Heilbot in spinazieblad met orzo

Ik had lekkere heilbot gekocht en wilde daar iets bijzonders mee doen. Nou dat is gelukt met dit eenpansgerecht met heilbot in spinazieblad met orzo en citroen. Door de heilbot in de grote wilde spinaziebladeren te pakken, blijft deze super sappig tijdens de bereiding. Echt een aanrader!   Heilbot   De heilbot is familie van […]

Pesto van zevenblad

Pesto van zevenblad

Een lieve dorpsgenoot vroeg of ik iets met zevenblad kan, want haar tuin stond er vol mee. Natuurlijk kan ik er iets mee, dus hebben we een vuilniszak vol met zevenblad geplukt uit haar tuin. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en heb er een heerlijke pesto van zevenblad van gemaakt. Onkruid […]

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Zwarte risotto met zeebaarsfilet

Dit is mijn revanche op een oud recept. Ik wilde toen zwarte risotto maken, maar had te weinig inktvisinkt gekocht. Dit omdat mijn visboer mij verzekerde dat twee zakjes genoeg zou zijn om de risotto zwart te krijgen. Die twee kleine zakjes kostte ook nog eens € 4,95! En het resultaat was een grijze risotto. […]

Shortbread zelf maken

Shortbread zelf maken

Het bekende zandkoekje uit de UK is lekker zacht en flaky, dit wil je proberen! Meestal worden ze verkocht in langwerpige koekjes, maar ook wel als ronde koekjes. Ik heb een hele grote koek gebakken en die in punten gesneden. En ik kan je verklappen dat die erg snel op waren! Ga jij ook deze […]

Dukkah lamshaasjes met tahinsaus

Dukkah lamshaasjes met tahinsaus

Ik had die lekkere Dukkah van Souq gekregen en nog lamshaasjes in de vriezer liggen. Die twee leken mij een goede combinatie en daarom aten wij vandaag dukkah lamshaasjes met tahinsaus. En het was inderdaad een heerlijke combi, vooral met de groene tahinsaus die ik van daslook gemaakt had. De dukkah geeft het lamsvlees een […]

Daslook en walnoten pistou

Daslook en walnoten pistou

Ja hoor de daslook staat weer te lonken naar mij in mijn tuin. Zo fijn dat ik dit in de tuin heb staan en niet meer het bos in hoef om te gaan ‘wild plukken’. Ik pluk het nu gewoon uit eigen tuin. Ik heb al diverse daslookrecepten op de site staan, waaronder ook een […]

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

Pizza met feta, aubergine en kikkererwten

We hadden zin in pizza en die laten we nooit bezorgen, maar maken deze zelf. Omdat ik al zoveel verschillende pizza recepten op de site heb staan, moest het weer een andere worden. En omdat ik gek ben op de smaken van het Midden-Oosten, is het deze keer een pizza met feta, aubergine en kikkererwten […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden