Dulce de membrillo

Dulce de membrillo

Eindelijk heb ik mij eraan gewaagd op kweepeerpasta oftewel dulce de membrillo te maken. Ik was eigenlijk iets te laat met het wildplukken in ons dorp van de kweeperen. De bomen waren al aardig kaal en er hingen nog maar een paar kweeperen heel hoog in de bomen waar ik niet bij kon. Maar toen […]

Broodpudding met peer en karamel

Broodpudding met peer en karamel

Heerlijke ouderwetse broodpudding met de smaken van de herfst. Serveer het op een koude avond. Deze broodpudding met peer en karamel is ook nog eens een super-de-luxe broodpudding, het is namelijk gemaakt van brioche brood. Maar je kunt het ook van ‘gewoon’ brood maken hoor. Ik heb het van brioche gemaakt omdat ik dit overhad […]

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Kebab gehakt met witte bonenpuree

Ik heb een heel bijzonder recept voor jullie. Dit kebab gehakt met witte bonenpuree heeft een hele waslijst aan ingrediënten, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het is niet moeilijk te maken, maar echt de moeite waard om het eens te proberen.   Kebab   Turkse kebab is gekruid gehakt wat meestal als een staafje […]

Waldorf salade met gerookte kip

Waldorf salade met gerookte kip

Een Waldorf salade is een echte klassieker. De salade werd voor het eerst bereid en geserveerd in het prestigieuze Waldorf Hotel in New York. Daar heeft het dus zijn naam aan te danken. Er zijn veel variaties op deze salade, ik heb nu een Waldorf salade met gerookte kip gemaakt. Serveer de salade als lunch, […]

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Pasta met courgette, makreel en basilicum

Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.   Siciliaanse pastagerechten   Deze pasta is een gerecht uit […]

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Dorade met citroen, kappertjes en olijven

Ik weet dat manlief er niet zo van houdt om van een hele vis te peuzelen, maar deze dorade met citroen, kappertjes en olijven vond hij toch wel super lekker. Het is even een klusje om te eten zei hij, maar het was het helemaal waard. En dat is het ook. Een smaakvol visje met […]

Citrus mocktail met passievruchtsiroop

Citrus mocktail met passievruchtsiroop

Nou heb ik toch een heerlijk verfrissend drankje voor jullie. Een citrus mocktail met passievruchtsiroop. Je kunt er ook weer een te lekkere cocktail van maken door er een scheutje wodka of witte rum aan toe te voegen. Het is een lekker drankje voor een zomerse dag, geniet ervan in je tuin.   Mocktails   […]

Aardbei mocktail

Aardbei mocktail

Het is volop het seizoen van de Hollandse aardbeien. Heerlijk, wij zijn gek op die rode zomerkoninkjes en ik probeer er altijd zoveel mogelijk van te genieten. Ik heb nu een aardbei mocktail gemaakt, een heerlijk zomers drankje waarmee je jong en oud een plezier doet. Verse aardbeien, citroen en munt, een hemelse combi.   […]

IJsthee met een tic

IJsthee met een tic

Als je in Amerika een Arnold Palmer ice tea besteld, krijg je een ijsthee gecombineerd met limonade. Dit is meestal een soort 7-up/sprite limonade. Elke golfer in Amerika kent dit drankje, want het wordt veel op golfclubs geserveerd. Dit drankje heeft zijn naam te danken aan de beroemde golfer Arnold Palmer, die de bedenker van […]

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Hele zalmzijde in folie uit de oven

Deze hele zalmzijde in folie uit de oven heb ik bereid met boter, citroen, honing, mosterd en knoflook. En tjonge wat is dat lekker geworden zeg. Een beetje zoet, zuur, pittig en een boterzachte zalm. Een ideaal gerecht om te bereiden tijdens een etentje thuis. En helemaal niet moeilijk te maken, de oven doet het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden