Geroosterde savooikool met kaas

Geroosterde savooikool met kaas

Kaasachtige geroosterde savooiekool in een kaassaus, dit wil je proeven! Deze geroosterde savooikool met kaas is een geweldig bijgerecht voor een feestelijk dinertje thuis. Hoewel ik niet zal proberen jou over te halen de kalkoen te ruilen voor een groentegerecht, laten we deze kool die het middelpunt waard is voor ons het woord doen. Omhuld […]

Gebakken zalm met champignons

Gebakken zalm met champignons

Gebakken zalm met champignons is een van mijn favoriete zalmrecepten! Als bonus kan het in iets meer dan een kwartier op tafel staan. Haal de smaken van Sicilië naar je bord met dit eenvoudige visdiner. Dit recept zit boordevol voedingsstoffen en het duurt ongeveer 25 minuten om het van begin tot eind te maken. Probeer […]

Afrikaanse tomatensalade

Afrikaanse tomatensalade

De kleurrijke mix van verse rijpe tomaten met rode ui, jalapeño peper, koriander en limoensap is een veelgebruikte salade in Oost-Afrikaanse landen. Het heet daar kachumbari. Door de tomaten te zouten en ze minimaal 15 minuten te laten staan, wordt overtollig vocht onttrokken. Hierdoor wordt de smaak versterkt en wordt de salade minder zompig. Door […]

Vijgenjam met kardemom

Vijgenjam met kardemom

Maak een portie zelfgemaakte vijgenjam met kardemom, saffraan en rozenwater. Een eenvoudige lekkernij, heerlijk om op brood te smeren, bij een kaasplank, of om als cadeau te geven. Deze vijgenjam met Perzische smaken bevat twee zeer typische Perzische specerijen zoals kardemom en saffraan, die een geweldige smaak toevoegen. De jam past ook heel goed bij […]

Cajun zalmspiesjes met mangosalade

Cajun zalmspiesjes met mangosalade

Deze Cajun zalmspiesjes met mangosalade zijn een product van mijn eindeloze zoektocht om jou gezonde recepten te brengen die makkelijk te maken zijn! Ongeacht de tijd van het jaar, wil je soms gewoon een lichte maaltijd voor het avondeten. Alles wat je nodig hebt voor dit gerecht zijn een paar stukken zalm (of een grote […]

Blackened kip Alfredo met pasta

Blackened kip Alfredo met pasta

Ik heb ooit Blackened Chicken Alfredo gegeten in een Outback restaurant in Florida. En ineens moest ik hieraan denken toen ik kipfilets gekocht had bij mijn favoriete kippenboer Karin van Polderkip. Dus heb ik nu deze beroemde Blackened kip Alfredo met pasta zelf thuis gemaakt. En nu kunnen jullie deze heerlijke kip ook maken, want […]

Blauwe bessen basilicum cocktail

Blauwe bessen basilicum cocktail

Zoals jullie misschien inmiddels al weten, ben ik dol op een lekkere gin-tonic. Ik heb daar een heerlijke variant op gemaakt en dit is nu mijn favoriete zomer cocktail geworden. Deze lauwe bessen basilicum cocktail is een geweldige lente- of zomerverfrissingscocktail met daarin blauwe bessen, verse basilicum, gin, Limoncello en tonic. Dit recept voor deze […]

Limoncello Spritz

Limoncello Spritz

De Limoncello Spritz is een heerlijke combinatie van Limoncello, Prosecco en bruisend water die je meeneemt naar een Italiaanse citroenboomgaard. Voeg wat munt of citroentijm en citroenschijfjes toe voor de kleur en je hebt een simpele cocktail die ook nog eens mooi oogt. Het is de perfecte cocktail voor liefhebbers van citroen. Ik ben dol […]

Harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade

Harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade

De levendige smaak van deze harissa kipspiesjes met parelcouscoussalade werkt prachtig in de pittige marinade en de kleurrijke salade zal zeker in de smaak vallen. De kipspiesjes zitten boordevol smaak dankzij de Noord-Afrikaanse pittige saus. Geserveerd op een bedje van parelcouscoussalade of met vers brood, vormen ze een heerlijke maaltijd in slechts 25 minuten. Maar […]

St Germain Spritz

St Germain Spritz

Bruisend, verfrissend en bloemig, deze St Germain Spritz is de ideale verfrissende cocktail voor de zomer! Een makkelijke manier om deze vlierbloesemlikeur te gebruiken, het duurt maar 3 minuten om te maken. Het is voor de aperitiefliefhebbers het trendy drankje van deze zomer. De St Germain Spritz is een heerlijke mix van vlierbloesemlikeur, mousserende wijn […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden