Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Boerenkoolsalade met tahindressing en feta

Ik had voor een boerenkoolovenschotel veel te veel stronken boerenkool gekocht. Na twee dagen in de koelkast te hebben gelegen, vond ik het hoognodig om hier nog iets van te maken. Het is een simpele maar oh zo lekkere boerenkoolsalade met tahindressing en feta geworden. Holland meets Midden-Oosten zullen we maar zeggen, maar de combinatie […]

Craquelé citroen boterkoeken

Craquelé citroen boterkoeken

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe waag ik mij er toch aan. Ik heb nu een heerlijk recept voor deze mooie craquelé citroen boterkoeken voor jullie. Ze zijn wat groot uitgevallen, maar dat vinden we helemaal niet erg toch? De koeken zijn lekker knapperig aan de buitenkant en nog een beetje zacht […]

Waterkers pesto met pistachenoten

Waterkers pesto met pistachenoten

Na een superleuke online kookworkshop met Alain Caron waarvoor wij ontzettend lekkere producten ontvingen van Lindenhoff, bleef er nogal wat van die verse ingrediënten over. Nou ben ik niet van het weggooien, zeker niet als het om zulke mooie producten gaat, dus heb ik alle overgebleven groenten en kruiden verwerkt in diverse gerechten. Van de […]

Bramen mousse

Bramen mousse

Ik was de vriezer aan het leegmaken (leegeten) zodat ik het een en ander voor de feestdagen erin kon leggen. Daar vond ik nog een vrieszak met bramenpuree die ik eind van de zomer erin gedaan had. Ik had namelijk ontzettend veel bramen in de tuin en na heel veel potten jam ervan gemaakt te […]

Rode biet Gravad lax

Rode biet Gravad lax

Ik had een hele zalmzijde in de aanbieding gescoord en wilde daar iets speciaals mee doen. Nu heb ik al wel een paar rode gravad lax recepten op de site staan, maar ik wilde jullie het recept van deze hele zalmzijde niet onthouden. De rode biet gravad lax heeft een prachtige rode kleur en zal […]

Klassieke Gravad Lax

Klassieke Gravad Lax

Deze klassieke Gravad Lax kan jij heel makkelijk zelf thuis maken. Een perfect gerecht om te serveren tijdens een feestelijk dinertje thuis. Maak er ook die lekkere mosterd dillesaus bij en serveer het met een partje citroen en lekker geroosterd brood. Een feest op tafel!   Gravad Lax   Je hebt het waarschijnlijk wel eens […]

Bloemkool en kastanje soep

Bloemkool en kastanje soep

Het is weer kouder aan het worden, tijd voor een lekkere kom dampende soep. Met deze bloemkool en kastanje soep zet je een bijzondere soep op tafel. Een heerlijke romige vegetarische soep met daarop een pesto gemaakt van tamme kastanjes. Dit is natuurlijk ook een leuke soep om voor de feestdagen te maken, dan serveer […]

Citroen kokosmuffins

Citroen kokosmuffins

Ik ben gek op citroen en toen ik een buddha hand oftewel buddha fingers zag liggen bij mijn groenteboer heb ik deze gelijk gekocht. Maar ja dan heb je zo’n gek soort vrucht in huis, wat ga je ermee doen? Wil zoveel mogelijk recepten hiermee verzinnen en de eerste zijn deze citroen kokosmuffins geworden. Ik […]

Buddha vingers marmelade

Buddha vingers marmelade

Ik zag bij mijn groenteboer een bijzonder citrusvrucht liggen en heb het gelijk maar gekocht voordat het weg was. Het is de zogenaamde Buddha hand, Buddha fingers of ook wel vingercitroen genoemd. Een heerlijk ruikende vrucht zonder vruchtvlees. Maar ja dan koop je zoiets, wat ga je ermee doen. Ik had al een vinger van […]

Dulce de membrillo

Dulce de membrillo

Eindelijk heb ik mij eraan gewaagd op kweepeerpasta oftewel dulce de membrillo te maken. Ik was eigenlijk iets te laat met het wildplukken in ons dorp van de kweeperen. De bomen waren al aardig kaal en er hingen nog maar een paar kweeperen heel hoog in de bomen waar ik niet bij kon. Maar toen […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden