Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken

Ik zal het maar bekennen, ik houd niet van kant-en-klaar gepaneerde producten. Op een of andere manier trek ik dit niet. Maar wel wil ik zelf de lekkerste Wiener schnitzel maken. Dit vind ik dan weer heel erg lekker. Wiener schnitzel   De Wiener schnitzel wordt origineel van kalfsvlees gemaakt, maar in Nederland gebruiken we […]

Courgette en maïs pannenkoekjes

Courgette en maïs pannenkoekjes

Ik had nog een gele courgette liggen, wat zal ik daar eens van gaan maken. Had al heel lang op mijn to cook lijstje courgette fritters (pannenkoekjes) staan en daar is het nu eindelijk van gekomen. Het zijn gele courgette en maïs pannenkoekjes geworden. Natuurlijk kan je deze gele courgette ook vervangen voor de groene […]

Langzaam gestoofde kweeperen

Langzaam gestoofde kweeperen

Door een dorpsgenoot werd ik erop geattendeerd dat er in een bepaalde straat heel veel kweepeerbomen staan en dat ik die daar kon plukken. Nou onmiddellijk naar dit adres gereden natuurlijk en daar stonden de bomen vol met kweeperen. Hij zei nog: de jongelui lopen te voetballen met de kweeperen die van de boom gevallen […]

Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie

Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie

Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]

Komkommer citroen mocktail

Komkommer citroen mocktail

Deze komkommer citroen mocktail is een super fris drankje voor een warme dag. Bedenk wel een dag van te voren dat je dit wilt maken. Je gaat namelijk granita maken van komkommer en dit moet zeker een paar uur in de vriezer. Ik heb voor deze mocktail een heerlijke fresh lemon & cucumber soda van […]

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Mosselen met Italiaanse witte wijn

Zoals je in mijn blog: Een heerlijke wijn bij mosselen kunt lezen, heb ik een hele goede witte wijn die heel mooi past bij mosselen. Om deze combinatie uit te proberen, moest ik natuurlijk wel mosselen gaan bereiden. Het zijn deze mosselen met Italiaanse witte wijn geworden. Uiteraard heb ik een scheut van die heerlijke […]

Makreelburger met remoulade saus

Makreelburger met remoulade saus

Deze makreelburger met remoulade saus zijn eenvoudig te maken en heel erg smakelijk. Je kunt uiteraard ook andere soorten vis gebruiken zoals zalm of tonijn uit een blikje of gepocheerde (wit)vis. Als je vis uit blik gebruikt, laat dit dan heel goed uitlekken.   Burgers   Wij zijn gek op hamburgers, maar een visburger op […]

Limoncello Tiramisu met frambozen

Limoncello Tiramisu met frambozen

Zo ongeveer een keer per maand komt de familie eten en dan doe ik natuurlijk mijn best om iets lekkers te bereiden. Heb altijd wel het idee dat men dit van mij verwacht (haha). Maar ja soms vinden ze de meest simpele gerechten het lekkerst, dus hoef ik me niet al te druk te maken. […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Niçoise pastasalade met tonijn

Niçoise pastasalade met tonijn

Salade Niçoise is een klassieke salade oorspronkelijk uit Nice (Frankrijk). De salade wordt gemaakt van vis (meestal tonijn), eieren, sla, haricots verts, tomaten, zwarte olijven, kappertjes en soms ook gekookte aardappeltjes. Er zijn heel veel verschillende variaties op deze salade te vinden en iedereen claimt dat zijn salade de originele is. Ik heb er nu […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden