Kalfs picanha in de oven geroosterd

Kalfs picanha in de oven geroosterd

De kalfs picanha was in de aanbieding, reden voor mij om deze te kopen. Nu heb ik nog nooit een picanha bereid en heb ik geen barbecue (schaam je foodblogger!), dus vind ik het reuze spannend om dit te bereiden. Op internet werd ik ook al niet veel wijzer hoe een kalfs picanha te bereiden, dus […]

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven

Deze zalm, krieltjes, aspergetips en tomaatjes uit de oven is een heel makkelijk gerecht. Je kookt alleen de krieltjes van te voren gaar, legt alles op een ovenplaat en schuift dit in de oven. Als je asperges gebruikt in plaats van aspergetips, kook deze dan wel even gaar van te voren. Als je geen verse […]

Aardbeien en granaatappel tonic mocktail

Aardbeien en granaatappel tonic mocktail

Een mocktail is een cocktail maar dan zonder alcohol. Het woord mocktail komt uit het Engels. Mock betekent nep. Een nep cocktail dus. Meestal worden mocktails gemaakt van frisdranken eventueel gecombineerd met vruchtensappen, siropen en fruit. Als er maar geen alcohol in zit. In deze aardbeien en granaatappel tonic mocktail zal je de alcohol echt […]

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Salade met gegrilde kip en Romesco saus

Romesco saus is een Spaanse pittige saus gemaakt van gegrilde paprika’s, rode peper en amandelen. Deze saus is heerlijk bij kip, gegrild vlees, door de pasta of bij gegrilde groenten. Ook heerlijk als dip bij de borrel, serveer er dan een lekker stokbroodje en/of rauwkost bij. Deze salade met gegrilde kip en Romesco saus is […]

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto

Deze spaghetti met steak en paranoten waterkerspesto is een stoer gerecht. Dude food om bijvoorbeeld te maken op Vaderdag. Het is ook eens een andere manier om pesto te bereiden. Lekker met het peperige van de waterkers en het romige van de paranoten. Wist je dat paranoten heel erg gezond zijn. Je komt ze meestal tegen […]

Aardbeien kwark taartje

Aardbeien kwark taartje

Wij zijn met een clubje begonnen aan onze maagverkleiningstraject. Eerst met z’n allen sporten en toen na een paar maanden werd een ieder opgeroepen voor de grote operatie. We leefden met elkaar mee en steunden mekaar. Al snel hadden we een app groepje om op de hoogte te blijven van de vordering of tegenslagen van […]

Aubergine en kikkererwten salade

Aubergine en kikkererwten salade

Een heerlijke salade met de smaken van de Méditerranée. Deze aubergine en kikkererwten salade is sowieso al heerlijk om zo te eten als lunch bijvoorbeeld. Of op een grote mezze tafel met allerlei hapjes zal de salade het ook goed doen. Serveer het dan met een Turks brood of pitabroodjes. En maak er nog een […]

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Grieks kabeljauwhaasje met citroen

Ik had kabeljauwhaasjes gekocht omdat ze in de aanbieding waren. Maar ja, hoe zal ik ze deze keer bereiden. Gewoon bakken in de pan kan altijd, maar hier in huize Culinea houden wij van Wereldse smaken. Zo eten we vaak recepten met een Midden-Oosters tintje omdat we beide gek zijn hierop. Aziatische, Franse, Italiaanse en […]

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Heerlijke zelfgemaakte Paella

Nou de zomer laat nog een beetje op zich wachten, dus laten wij het zonnetje in huis schijnen met deze heerlijke zelfgemaakte paella. Heb jij weleens Paella gemaakt thuis? En dan bedoel ik dus zonder pakjes en zakjes. Die pakjes zijn helemaal niet nodig om zelf de lekkerste paella te maken. Volg dit recept en […]

Gegrilde groene asperges met burrata

Gegrilde groene asperges met burrata

Deze gegrilde groene asperges met burrata en pistachenoten zijn heerlijk als lunch, voorgerechtje of zelfs als vegetarisch hoofdgerecht. Het is nu aspergetijd, geniet ervan zo lang het kan. Groene asperges hebben iets meer smaak dan de witte en zijn uitermate geschikt om te grillen. Ik kook ze wel altijd even van te voren, zodat je […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden