Steaksalade met salsa verde

Steaksalade met salsa verde

Dit recept van een steaksalade met salsa verde moet je eens proberen als je gek bent op een goede steak. De met mosterd gemarineerde steak en rucola salade is gewoonweg heerlijk! Daarbij nog een lekkere zelfgemaakte salsa verde en je hebt een indrukwekkende salade die het ook goed zal doen tijdens een etentje thuis.   […]

Pasta met geroosterde aubergine

Pasta met geroosterde aubergine

Dit pastagerecht is gevuld met een heerlijke smaak en kan worden geserveerd met je favoriete pastasoort! Eenvoudig en er lekker. Deze pasta met geroosterde aubergine is een afgeleide van een recept van Yotam Ottolenghi. Smoky, creamy pasta with burnt aubergine and tahini heet zijn gerecht. Maar toen ik dit recept las, vond ik het toch […]

Pasta met worst en prei

Pasta met worst en prei

Dit snelle en gemakkelijke pastagerecht zal zeker een favoriet bij het hele gezin zijn en is binnen 30 minuten klaar. De zoetheid van prei en de smaak van varkensworst vormen een prachtige combinatie in dit pastagerecht. Pasta met worst en prei, kan je iets geruststellender bedenken dan dat? Het gebeurt niet elke dag dat ik […]

Zalm crudo met citroen en zeekraal

Zalm crudo met citroen en zeekraal

Deze zalm crudo met citroen en zeekraal is een heerlijk, indrukwekkend en eenvoudig visgerecht. Het is perfect om te serveren als voorgerecht of als lichte lunch. De dungesneden rauwe zalm wordt aangekleed met een makkelijke dressing van tomatenpulp en citroensap en gegarneerd met sjalot, zeekraal en zwarte knoflookparels. Het is gemakkelijk aan te passen en […]

Burrata met basilicum en citroen

Burrata met basilicum en citroen

Krokant toast besmeerd met een romige burrata met olijfolie, basilicum en citroen. Dit is de boterachtige, Italiaanse kaas waar dromen van gemaakt zijn! Deze smaakvolle burrata met basilicum en citroen kan je serveren als voorgerecht, maar is ook heerlijk als borrelhapje.   Zoek niet verder… dit makkelijke en heerlijke, en niet te vergeten mooie voorgerecht […]

Rauw gemarineerde coquilles

Rauw gemarineerde coquilles

Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]

Scones met blauwe bessen en citroen

Scones met blauwe bessen en citroen

Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]

Zwarte rijstbowl met kip en groenten

Zwarte rijstbowl met kip en groenten

Voed je lichaam met deze heerlijke zwarte rijstbowl met kip en groenten en een pittige tahindressing voor een perfecte en stevige lunch of diner. Het is zeker aanpasbaar op basis van wat je bij de hand hebt. Ik heb deze bowl namelijk gemaakt van overgebleven gegaarde kip en groenten. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm […]

Pasta met gerookte zalm en citroen

Pasta met gerookte zalm en citroen

Een supersnel doordeweeks avondmaal is deze pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes. De scherpte van de kappertjes en citroen snijdt door de romigheid van de zalm en pasta. Gebruik tagliatelle, spaghetti, pappardelle of linguine. Dit recept is van Mary Berry en ik heb het een beetje aangepast.   Deze pasta met gerookte zalm […]

Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd

Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd

In de Foodybox herfst mocht ik o.a. Opperdoezer Ronde aardappeltjes en een potje Dijonmosterd van Marne ontvangen. Ik heb deze twee gecombineerd en er heerlijke Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd van gemaakt. Deze makkelijke aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht met niet teveel ingrediënten. Omdat het eenvoudig te bereiden is en verre van de gewone gebakken […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden