Kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous

Kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous

Ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Deze kipgehaktburgertjes met baharat en parelcouscous salade is bijzonder smakelijk door de Midden-Oosterse specerijen en kruiden die erin verwerkt zijn. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm en zomers zelfs koud serveren.   Kipgehakt   Tegenwoordig is er in elke supermarkt bij de vlees afdeling kipgehakt te koop. […]

Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Pasta met makreel, artisjok en spinazie

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze pasta met makreel, artisjok en spinazie is simpel en snel te bereiden. Een smaakvol gerecht wat ideaal is om te koken op een drukke doordeweekse dag. Hiermee schotel je toch iets lekkers voor en het lijkt alsof je er heel veel werk aan hebt gehad, wat […]

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Vitello tonnato is een klassiek Italiaans voorgerecht gemaakt van kalfsvlees met een romige tonijnmayonaise. Als je gebraden kalfsfricandeau koopt, heb je dit heerlijke voorgerecht binnen 10 minuten op tafel staan. Ik ben gek op Vitello tonnato, maar kwam tot de ontdekking dat die nog niet op de site stond. Hoog tijd om het recept met […]

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Mocht je dit knobbelige knolletje zien liggen bij de groenteboer, koop ze dan snel en maak er dit heerlijke recept van. Geroosterde aardperen met citroen en honing en een beetje pittige mosterd moet je eens proberen! Een heerlijke manier om de aardpeer te verwerken als bijgerecht. Rooster de aardperen tot ze krokant van buiten en […]

Coquilles met kappertjes en citroen

Coquilles met kappertjes en citroen

Deze gebakken coquilles met kappertjes en citroen is een feestelijk gerechtje om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Serveer er twee of drie per persoon, afhankelijk van de grootte van de coquilles en jouw budget. Want ja het is een kostbaar product, daarom maak je het alleen voor bijzondere gelegenheden.   Coquilles   Sint […]

Zalmceviche met passievrucht

Zalmceviche met passievrucht

Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]

Jam van mandarijnen

Jam van mandarijnen

Manlief is van de mandarijntjes, maar ik had een soort gekocht wat hij niet zo lekker vond. Die bleven dus in de fruitschaal liggen en dat vind ik natuurlijk zonde. Als ik nu eens jam van mandarijnen ga maken, dan vindt hij het vast wel lekker. En dat was ook zo.   Jam van mandarijnen […]

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje.   Koud gerookte zalm   Ik had nog wat koud gerookte zalm over die ik bij […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Saffraanrisotto met kreeft

Saffraanrisotto met kreeft

Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden