Jam van mandarijnen

Jam van mandarijnen

Manlief is van de mandarijntjes, maar ik had een soort gekocht wat hij niet zo lekker vond. Die bleven dus in de fruitschaal liggen en dat vind ik natuurlijk zonde. Als ik nu eens jam van mandarijnen ga maken, dan vindt hij het vast wel lekker. En dat was ook zo.   Jam van mandarijnen […]

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Gerookte zalmrolletjes met aspergetips

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk hapje voor jullie. Maak deze gerookte zalmrolletjes met aspergetips voor een speciaal etentje thuis of met de feestdagen. Lekker bij de borrel met een glas champagne of als voorgerecht voor jouw etentje.   Koud gerookte zalm   Ik had nog wat koud gerookte zalm over die ik bij […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Saffraanrisotto met kreeft

Saffraanrisotto met kreeft

Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]

Gegratineerde mosselen met dille

Gegratineerde mosselen met dille

Ben je gek op mosselen, dan heb ik hier een heerlijk mosselgerecht voor jou. Deze gegratineerde mosselen met dille zijn weer eens een andere manier om mosselen te serveren. Maak ze als borrelhapje of als voorgerecht voor een gezellig etentje thuis. Glaasje Champagne of een lekkere witte droge wijn erbij en genieten maar!   Mosselen […]

Kedgeree met warm gerookte zalm

Kedgeree met warm gerookte zalm

Het gerecht kedgeree wordt gemaakt van rijst, gerookte (schel)vis, eieren, kerriepoeder, boter of roomboter. In India wordt dit gerecht als ontbijt gegeten, maar ik vind het een heerlijke avondmaaltijd. En oorspronkelijk wordt het in India niet met vis, maar met bonen of linzen gegeten. Het gerecht wordt veel in Engeland gegeten en de Engelsen hebben […]

Courgette frieten met fetadip

Courgette frieten met fetadip

Deze courgette frieten met fetadip zijn lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ze worden gebakken in de oven en zijn daarom ‘verantwoorde’ frietjes. Je kunt ze ook in de frituurpan bereiden, maar ik heb ze nu in de oven gemaakt. En friet is natuurlijk het toverwoord voor de kinderen, waarschijnlijk vinden ze deze […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Spaghetti met gerookte zalm

Spaghetti met gerookte zalm

Ben jij ook zo gek op gerookte zalm? Dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze spaghetti met gerookte zalm, aspergetips en erwtjes is een heerlijk en snel te maken pastagerecht. Je hoeft alleen maar de spaghetti te koken en gooit daar op het laatst de aspergetips en erwtjes erbij en het gerecht is […]

Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Ben je gek op lasagne, zalm en spinazie dan heb ik een heerlijk recept voor jou. In een heerlijke lasagne met zalm en spinazie komen deze drie bij elkaar en ik kan je verklappen dat het een perfecte combi is. Laagjes romige spinazie met daartussen plakjes verse zalm en afgetopt met lekker veel kaas. Deze […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden