Voed je lichaam met deze heerlijke zwarte rijstbowl met kip en groenten en een pittige tahindressing voor een perfecte en stevige lunch of diner. Het is zeker aanpasbaar op basis van wat je bij de hand hebt. Ik heb deze bowl namelijk gemaakt van overgebleven gegaarde kip en groenten. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm of koud eten.

 

Dit is het soort maaltijd waar je je zo lekker bij voelt na het eten, omdat je er zowel een gevoed als voldaan gevoel van krijgt! Een bowl vol goede ingrediënten zoals kip, groenten en zwarte rijst. Ik ben dol op dit soort bowl en deze in het bijzonder omdat hij wordt gemaakt van restjes uit de koelkast. Dit bowl-recept is een favoriet bij mij en ik hoop dat jij er ook dol op zult zijn!

Zwarte rijstbowl met kip en groenten

 

Bowl recepten

 

Eten uit een bowl is altijd fijn. Met een lepel of vork uit een kom eten heeft toch wel een hoog comfortfood gehalte. Je hebt de bekende Buddha bowl, ook wel graankom of de Poke bowl ook wel Sushi bowl genoemd.
De Buddha bowl staat bekend als een kom met granen, geserveerd met groenten, een of andere vorm van eiwitten en soms een eenvoudige saus.
De Poke of Sushi bowl bestaat in de basis uit rijst, vis en groenten.
Het mooie van deze bowls is dat je ze helemaal kunt aanpassen, wat betreft de ingrediënten die je op voorraad hebt of wat je voedingsbehoeften zijn.
Moet je dit graanvrij maken? Laat gewoon de granen weg en voeg meer groenten toe om het op te vullen.
Moet je dit vegetarisch maken? Laat het vlees gewoon achterwege en vervang het door tofu, bonen of een andere plantaardige eiwitbron.

 

Rijst

 

Deze bowl bevat zwarte rijst. Zwarte rijst is een stuk gezonder dan witte rijst. Het bevat ontzettend veel vezels, vult het net als zilvervliesrijst langer en de smaak is lekker nootachtig.
In principe kan je zwarte rijst gewoon gebruiken zoals je bij witte of zilvervliesrijst zou doen, alleen heeft het wel iets langer nodig om te garen.
Het grote verschil is de structuur (steviger) en smaak (nootachtig), waardoor je eigenlijk maar weinig andere ingrediënten en smaakmakers nodig hebt om een lekker maaltje op tafel te zetten.
Je kunt zwarte rijst ook heel goed in salades of soepen verwerken en zelfs in een nagerecht zoals deze heerlijke zwarte rijstpudding met kokosmelk.

 

Tips:

 

Gebruik voor deze bowl overgebleven gegaard kippenvlees en restjes groente die je nog in de koelkast hebt liggen.

Als je geen zwarte rijst kunt vinden, vervang dit dan door zilvervliesrijst, witte rijst, granen zoals bulgur, couscous, speltkorrels, quinoa, etc.

En als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Zwarte rijstbowl met kip en groenten: