Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit gekookte en gemarineerde sushi rijst met gemarineerde (rauwe) vis zoals tonijn of zalm en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel super verse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een heerlijke sushi rijstbowl met warm gerookte zalm gemaakt.

 

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, dit heb je wel nodig om een lekkere sushi bowl te maken. Gebruik bij de vis de groenten die jij lekker vindt en maak er een feestje van in een leuke kom of bowl.

 

Sushi bowl

 

Eten uit een kom vind ik zo lekker, vooral de Sushi en Poke bowls.
Check de site en zoek op bowl, dan zal je nog meer van die lekkere kommetjes vinden. Niet alleen met hartige gerechten zoals eenChirashi Bowl Chirashi bowl, Mexicaanse bowl, Buddha bowl of
Brassica Bowl maar ook met lekkere ontbijtjes zoals een smoothie bowl. En schaf dan van die leuke kommen aan om deze gerechten hierin te serveren.

 

Warm gerookte zalm

 

Deze heerlijke warm gerookte zalm komt bij ZalmvanUrk.nl vandaan. Hier bestel je de lekkerste zalm, of het nu warm gerookt, koud gerookt of verse zalm is. Die zalm komt rechtstreeks uit de fjorden van Noorwegen en wordt super vers – dus niet ingevroren – geleverd in Urk waar ze de zalm zelf ambachtelijk roken volgens het geheime familierecept. Dit recept is al generaties oud. Alleen de allerbeste zalm wordt puur en ambachtelijk gerookt bij ZalmvanUrk en er worden geen kunstmatige toevoegingen van smaakversterkers, etc. toegevoegd aan de zalm.

 

Drie broers runnen dit bedrijf met liefde en dat proef je. Van jongs af aan leerden zij het vak van roken van hun vader en inmiddels worden hun kinderen ook de kunst van het roken geleerd om de traditie van dit familiebedrijf voort te zetten. Ik heb al veel gerookte zalm in mijn leven gegeten, maar dit is toch wel een van de lekkerste zalm die ik ooit geproefd heb. Een uniek gerookte zalm met een heerlijke smaakervaring.
Je kunt de zalm in hun winkel op Urk kopen, maar ook online bestellen. Dan wordt het gemakkelijk en vers aan huis bezorgd.

 

Tips:

 

Ik dacht dat ik nog sushi rijst in huis had, maar dat was niet zo. Wel vond ik nog een pak zwarte rijst en heb dit gebruikt voor het gerecht. Een leuke en lekkere variatie op de sushi bowl.

De chili knoflooksaus* heb ik van het merk Lee Kum Kee bij de AH gekocht. Als je dit niet kunt vinden vervang het dan door een theelepeltje sambal.

Je kunt de wortel en komkommerrepen eventueel aanmaken in zoetzuur als je dat lekker vindt.

 

 

Recept Sushi bowl met warm gerookte zalm: