Ingelegde komkommer met knoflook

Ingelegde komkommer met knoflook

In de Flevourbox van juni zat o.a. een biologische komkommer en bosknoflook. Ik heb deze twee gecombineerd in dit heerlijke recept van ingelegde komkommer met knoflook. Een heerlijk bijgerecht voor bij de barbecue. Probeer het eens!   Komkommer   Deze biologische komkommer komt van BioFood uit Almere waar ze sinds 2017 biologische (vrucht)groente telen. Komkommer […]

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Pittige kipdijfilets met een noedelsalade

Het is een stralende en warme dag, tijd voor een lichte maaltijd. Deze pittige kipdijfilets met een noedelsalade is zo’n gerecht. Makkelijk en snel te bereiden met heerlijk pittig maar ook lekker fris door de limoen en verse munt. Aziatische smaken op een bordje, dit wil je proeven!   Noedels   Ben jij ook zo […]

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Buddha bowl met bulgogi tempeh

Ik heb voor jullie een heerlijk vegetarisch gerecht in een kommetje. Deze Buddha bowl met bulgogi tempeh is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel kleurrijk. En kom vol met groenten en lekkere pittige tempeh blokjes.   Buddha bowl   Een buddha bowl is een vegetarisch gerecht wat geserveerd wordt in een […]

Yoghurt komkommersaus Raita

Yoghurt komkommersaus Raita

Deze klassieke yoghurt komkommersaus Raita is een Indiase frisse dip welke geserveerd wordt bij pittig eten. Door de yoghurt en de munt is het een frisse saus om te serveren bij de spicy Indiase gerechten. De garam masala en gember erin geeft het nog een extra lekkere smaak.   Indiase recepten   Riti raita heet […]

Club sandwich met tempeh

Club sandwich met tempeh

De bekende club sandwich ken je vast wel, maar dit is een heerlijke vegetarische club sandwich met tempeh. Een super dikke, super lekkere sandwich, gemaakt van teriyaki tempeh met een heerlijke pittige Sriracha saus. Ook al ben je geen vegetariër, dit broodje wil je proberen!   Club sandwich   Deze sandwich is niet zomaar een […]

Gazpacho van watermeloen

Gazpacho van watermeloen

Deze gazpacho van watermeloen is een heerlijke koude verfrissende soep voor een warme dag. Je hoeft deze soep niet te koken, alles gaat in de blender en daarna zet je de soep koud weg. Heerlijk voor op een hete dag in de zomer, als je geen zin in koken hebt en ook geen zin in […]

Turkse bulgursalade Kisir

Turkse bulgursalade Kisir

Deze Turkse bulgursalade Kisir stond al zo lang om mijn to cook lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik ben namelijk mijn voorraadkasten aan het opruimen en leegeten en wat bleek, ik had nog heel veel bulgur op voorraad. Goed excuus om deze mooie rode en pittige salade eindelijk eens te maken. […]

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Deze Rijstnoedels met kip en pindasaus is een makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag. De pindasaus geeft de noedels veel smaak en smeuïgheid. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken, dan vervang je de kip door roergebakken tempeh.   Rijstnoedels   De naam zegt het al, deze noedels […]

Teriyaki jackfruit sushibowl

Teriyaki jackfruit sushibowl

Deze Teriyaki jackfruit sushibowl is een vegetarisch en zelfs een vegan gerecht. Je kunt het warm, lauwwarm en zelfs koud serveren. Wat jij maar wilt. Wij hebben het koud gegeten want het was een warme dag.   Jackfruit   Dit is een grote vrucht uit een grote boom in Azië. Deze vrucht groeit het hele […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden