Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie, namelijk een Yorkshire pudding met pulled pork. Een Yorkshire pudding gevuld met zelfgemaakte pulled pork en een lekkere salade van komkommer, tomaten en feta erop. Een Yorkshire pudding is eigenlijke een traditioneel Engels bijgerecht dat vaak wordt geserveerd naast gebraden rundvlees. Het is een soort pannenkoekbeslag wat in een soort muffinbakvorm (popover-pan) wordt gegoten. Daarna gaat het in de oven om te bakken tot het opzwelt als een soufflé. De “pudding” zakt in elkaar terwijl hij afkoelt, waardoor je een zacht, vla-achtig midden en knapperige buitenranden overhoudt. Ik heb nu een grote in een gietijzeren pan gemaakt en deze gevuld met overheerlijke pulled pork.

 

Yorkshire pudding

 

Zoals gezegd is dit een bijgerecht bij een Engelse ‘roast dinner’. Met eenvoudige ingrediënten, die jij waarschijnlijk wel in jouw voorraadkast hebt staan, maak jij een Yorkshire pudding. Het beslag kan de avond ervoor worden bereid. (In feite moet het beslag voor het bakken volledig gekoeld zijn.) Er is echt geen speciaal gereedschap voor nodig – alleen een braadslede of gietijzeren pan. De basismethode is hetzelfde – en ongeacht jouw vaardigheidsniveau in de keuken, kan jij dit recept in een paar eenvoudige stappen leren maken.

 

Tips voor het maken van een Yorkshire pudding

 

Gebruik volle melk, vet is erg belangrijk voor het succes voor Yorkshire pudding, dus zorg ervoor dat u volle melk gebruikt en geen 2% of magere melk.

Klop het beslag net lang genoeg om te combineren, meng niet te lang!

Gebruik alleen bloem, geen zelfrijzend bakmeel of broodmeel.

Er zijn twee trucs om je zelfgemaakte Yorkshire pudding in de oven te laten opzwellen:
zorg ervoor dat de olie extreem heet is en het beslag extreem koud is.

Open de oven niet tijdens het bakken, maar controleer de voortgang via het ovenvenster.

Je moet er zeker van zijn dat je pan ovenbestendig is. Deze hoeveelheden zijn perfect voor een ovenvaste braadpan van 24 cm.

 

Pulled pork

 

Ik heb pulled pork in de oven bereid, hoe jij dat kunt doen lees je hier.
Ik maak meestal heel veel en vries dan porties in die ik dan later gebruiken kan zoals nu in de Yorkshire pudding.

 

Pulled Pork opwarmen*

Opwarmen in de oven (bij voorkeur): Verwarm de oven voor op 120°C. Doe de pulled pork en de overgebleven sappen toe aan een ovenvaste schaal (voeg water, appelsap of bouillon toe aan het vlees als het te droog is). Dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 20-30 minuten of tot het is opgewarmd.

Opwarmen in de pan: voeg het pulled pork en de overgebleven sappen toe aan de slowcooker (voeg indien nodig extra vloeistof toe – appelsap, bouillon of water – om het vochtig te houden). Zet het op laag vuur en kook tot het is opgewarmd.

Opwarmen in de magnetron: voeg het varkensvlees en de overgebleven sappen toe aan een magnetronbestendige kom (voeg indien nodig extra vloeistof toe – appelsap, bouillon of water – om het vochtig te houden). Verwarm het dan.

Je kunt eventueel nog bij alle bereidingen nog extra barbecuesaus toevoegen voor extra smaak.

 

 

Recept Yorkshire pudding met pulled pork: