Wij eten meestal pulled pork van de barbecue bij de zoon van mijn man. Roderick is een echte barbecue master en daar kunnen wij ontzettend van genieten. Nu heb ik wel een barbecue, maar niet zo’n mooie als Roderick heeft. Dus ga ik lekkere pulled pork in de oven bereiden. Natuurlijk mis je die echte rooksmaak van de barbecue, maar dit vlees op deze manier bereid is ook top.

 

Low en slow

 

Het vlees voor pulled pork moet je zowel op de barbecue als in oven langzaam garen op lage temperaturen. Je moet wel even geduld hebben, want het duurt uren. Maar het is het wachten meer dan waard! En eigenlijk heb je er ook niet zoveel werk aan, want de oven tovert langzaam super mals en sappig vlees op jouw tafel. Laat het vlees eerst nog een half uur rusten, zodat de sappen weer in het vlees kunnen trekken. Het vlees kan je dan met twee vorken uit elkaar trekken, zo heerlijk!

 

Dus mocht jij geen barbecue hebben, dan kan je toch dit heerlijke vlees zelf bereiden. Want in de oven gaat het net zo goed. Begin er wel op tijd mee, want het kan wel zeven of acht uur duren voordat het vlees uit elkaar valt. En je hoeft niet te wachten op het barbecue-seizoen, je kunt het namelijk het hele jaar bereiden in de oven.

 

Neem een groot stuk vlees, deze was ruim twee kilo. Het is zonde om de oven zo lang te laten werken voor een klein stukje vlees. Het overgebleven pulled pork heb ik in porties verdeeld en in de diepvries gedaan. Dan kan je er nog een paar keer van genieten, zonder de lange bereidingstijd.

 

Rub

Ik heb de dry-rub zelf gemaakt, maar als jij een favoriete dry-rub uit de winkel hebt, gebruik die dan. Gebruik lekker veel rub rondom het vlees. Tijdens het garen in de oven heb ik geen barbecuesaus gebruikt. Dit had het met die heerlijke kruidige rub helemaal niet nodig vond ik en er komt voldoende vocht vrij tijdens de bereiding.
Wel kan je eventueel later nog barbecuesaus toevoegen als je het vlees uit elkaar getrokken hebt. Wil je er een lekkere barbecuesaus bij maken, dan kan ik jou deze aanbevelen.

 

Soort vlees

 

Zorg voor een goed stuk vlees wat geschikt is om er pulled pork van te maken. Ik heb nu procureur gebruikt, dit is een mooi woord voor varkensnek. Het vlees is van het Heyde Hoeve varken  en kan heel goed gebruikt worden voor pulled pork. Ik bestel dit vlees altijd online bij Beef&Steak.
En welk vlees je nog meer kunt gebruiken voor pulled pork, lees je hier.

 

Pulled pork over:

 

Mocht je nog wat pulled pork overhouden, dan kan je daar weer de heerlijkste gerechtjes van bereiden, zoals bijvoorbeeld deze:
Enchilada’s met pulled pork
Mini taco tubs met pulled pork
Pittige pulled pork met tortillachips
Pizza met lekker veel pulled pork
Filorolletjes gevuld met pulled pork
Cordita’s met pulled pork
Pulled pork lasagne

 

Tips:

 

Pulled pork is heerlijk op een broodje. Serveer er een lekkere koolsalade bij.

Ik heb er nu een loaded gepofte zoete aardappel van gemaakt.

Het recept voor rozemarijnzout* vind je hier.

Extra nodig: grote braadslede, bakpapier en aluminiumfolie

 

 

Recept Pulled pork in de oven bereid: