Ik had een grote bos rozemarijn gekocht, maar ja dan blijft er nog aardig wat in de koelkast liggen. Dat vind ik zonde en bedacht om hiervan rozemarijnzout te maken zodat ik er later ook nog plezier van zou hebben. Natuurlijk kan je dit met andere soorten verse kruiden doen zoals bijvoorbeeld tijm of chilipeper. Dus mocht je daar wat van overhouden, ga dan een potje rozemarijnzout maken ervan. Het is ook leuk om extra te maken, dit in een leuk potje te doen en aan iemand cadeau te geven. Een homemade presentje gemaakt met liefde.

 

Deze rozemarijnzout is heerlijk op zelfgebakken frietjes of gebakken aardappels. Of serveer het met een schaaltje olijfolie bij een stokbroodje. Ook lekker over geroosterd vlees of kip.

 

Rozemarijnzout maken

Wat ook lekker is om met verse munt een muntsuiker te maken. Je maakt dit in principe hetzelfde als deze kruidenzout. Muntsuiker is heerlijk over een verse fruitsalade en munt met aardbeien of ananas zijn een geweldige combinatie.

 

Kruidenmengsels

 

Ook leuk is het om je eigen kruidenmengsel te maken van specerijen. Zoals deze 7- kruidenmix (Sub-ah b’har) uit het Midden-Oosten.