Daslookboter

Daslookboter

Nu je het gevonden en geplukt heb, vraag je je af wat je met je daslook moet doen? Hier is een handig, invriesbaar recept voor een heerlijke een mooie groene daslookboter. Dit eenvoudige recept voor deze boter duurt minuten en vriest uitstekend in, dus het is een geweldige manier om dit heerlijke lentekruid goed te […]

Daslookpesto

Daslookpesto

De lente is de perfecte tijd om op zoek te gaan naar de veelzijdige plant daslook, die kan worden verwerkt tot een heerlijke soep of daslookpesto. Met zijn knoflookachtige geur heeft daslook (Allium ursinum) in de lentemaanden een onmiskenbare geur in bossen en wouden. Daslook geeft er de voorkeur aan om in schaduwrijke en vochtige […]

Crispy chili olie

Crispy chili olie

Ik heb een hele simpele zelfgemaakt crispy chili olie-recept voor jullie, boordevol smaak en heerlijk bij rijstgerechten, noedels, soep, dumplings, kip en groente, op een sandwich en nog veel meer! Bespaar geld en maak je eigen budgetvriendelijke pittige olie. Crispy chili olie – ook bekend als chili olie – is in wezen een pittige saus […]

Barbecuesaus zelf maken

Barbecuesaus zelf maken

Deze makkelijke, zoet-pittige zelfgemaakte BBQ-saus is supersnel en eenvoudig te maken. Het is echt de ultieme aanvulling op elke barbecue in de achtertuin en past perfect bij kip, varkensvlees, spareribs en steaks. Ik heb de barbecuesaus gemaakt van pure tomatenketchup van The Ketchup Club. Deze ketchup zat in een sustainable box die ik mocht ontvangen. […]

Pittige cheddar kaasdip

Pittige cheddar kaasdip

Deze heerlijke pittige cheddar kaasdip met Sriracha kan worden gebruikt om sandwiches op smaak te brengen, als spread voor crackers of rauwkost. Deze kaasdip is de beste! Het is kaasachtig, pittig (zo pikant als je wilt) en smeerbaar. Het is een soort spread die gemaakt wordt met fijn geraspte cheddar, verse roomkaas, mayonaise en een […]

Zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop

Zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop

Je zult deze decembermaand genieten van de feestelijke smaak van deze zelfgemaakte gekruide cranberrysiroop. Gebruik hem voor al je feestelijke cocktails, mocktails, andere drankjes of als saus bij een nagerecht. Bovendien is het een geweldig doe-het-zelfcadeau voor de feestdagen! Dit is het seizoen voor feestelijke cocktails en mocktails! Terwijl we het einde van het jaar […]

Daslookboter met zwarte knoflook

Daslookboter met zwarte knoflook

Ik heb lekker veel daslook in eigen tuin staan en probeer er steeds weer iets anders van te maken. Het is nu een heerlijke daslookboter met zwarte knoflook geworden. Ik heb er ook nog wat gele koolzaadbloemetjes voor de kleur in verwerkt. Deze gearomatiseerde boter is extreem veelzijdig, gebruik het om knoflookbrood te maken, of […]

Zelf tartaarsaus maken

Zelf tartaarsaus maken

Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Turkse feta yoghurtdip Haydari

Wij zijn voor mijn moeders 90e verjaardag met haar naar Istanbul gegaan. Ze was daar al eens eerder geweest en vond dat toen zo mooi en dat wilde ze graag nogmaals met ons beleven. Dit is een fantastische week geweest waar we heel veel gezien en gedaan hebben. En natuurlijk ontzettend lekker gegeten hebben. Ik […]

Luchtig opgeklopte beurre noisette

Luchtig opgeklopte beurre noisette

Ik had al eens een lekkere luchtig geklopte roomboter gemaakt, maar nu een heerlijke luchtig opgeklopte beurre noisette. Deze is nog lekkerder dan de boter. Maak het eens in plaats van een kruidenboter en je weet niet wat je proeft. Ideaal om te serveren met lekker brood voor een etentje thuis. Helemaal niet moeilijk om […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden