Labneh van geitenyoghurt

Labneh van geitenyoghurt

Ik ben bek op Labneh en dit kan je heel goed zelf maken. Nu ben ik ook gek op geitenkaas en geitenyoghurt en heb deze keer een Labneh van geitenyoghurt gemaakt. En dat is goed uitgepakt kan ik jullie verklappen. Een heerlijke romige witte dip met de friszure smaak van geitenkaas. Ga jij dit ook […]

Entrecote met knoflook-roomsaus

Entrecote met knoflook-roomsaus

Ik ben gek op knoflook, maar manlief is er helemaal dol op. Daarom gaan er aardig wat bollen knoflook door in mijn keuken. Dit weekend heb ik hubbie verrast met een entrecote met knoflook-roomsaus. Kwam er achter dat deze saus helemaal nog niet op de site stond, dus de hoogste tijd dat ik die ging […]

Harissa zelf maken

Harissa zelf maken

Ik had bij mijn groenteboer op de markt een grote zak rode pepers gekocht. Af en toe heeft hij deze in de aanbieding en dan koop ik zo’n zak. Meestal leg ik ze in de vriezer en haal er dan eentje uit als ik die nodig heb, maar deze keer wilde ik er ook gelijk […]

Indiase hete saus Kashmiri

Indiase hete saus Kashmiri

Ja hoor, ik had me weer laten verleiden om een grote zak rode chilipepers te kopen bij mijn groenteboer. Af en toe heeft hij van die zakken in de aanbieding en die zijn dan zo goedkoop dat ik er toch maar eentje koop. Je kunt ze natuurlijk bewaren in de vriezer en er een of […]

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Hummus gemaakt van aspergeschillen

Ik houd ervan om zo weinig mogelijk voedsel te verspillen. No waste in mijn keuken. Maar ja wat doe je dan met de schillen van asperges? Meestal trek ik er een lekkere bouillon van om daar weer een aspergesoep van te maken. Maar deze keer heb ik een hummus gemaakt van aspergeschillen. Weet niet of […]

Jam van bloedsinaasappels

Jam van bloedsinaasappels

Bloedsinaasappels….ik ben er gek op. En als ze in het seizoen zijn, koop ik ze zo vaak en zoveel mogelijk. Je zult daarom diverse recepten met bloedsinaasappel op de site vinden, zoek ze maar eens op. Ik had denk ik ongeveer de laatsten van het seizoen te pakken en daar wilde ik iets bijzonders van […]

Spaghetti met daslookpesto

Spaghetti met daslookpesto

Ik heb momenteel lekker veel daslook in de tuin staan. Een deel heb ik gekregen van een dorpsgenoot en de rest van mijn zusje die de hele tuin vol heeft staan met dit heerlijke kruid. Vandaag eten we spaghetti met daslookpesto. Hoe leuk is dat, dat je uit je eigen tuin of zelfs uit de […]

Ketchup zonder suiker maken

Ketchup zonder suiker maken

Als de tomaten zomers op z’n lekkerst zijn en ze zijn in de aanbieding, ga dan eens zelf deze heerlijke ketchup zonder suiker maken. De basis van ketchup is natuurlijk de tomaat. Neem hiervoor rijpe tomaten, dit geeft het lekkerste resultaat. Verder kan je de ketchup helemaal naar eigen smaak maken. Voeg meer groenten toe […]

Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardamom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardamom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Kervel en daslookboter

Kervel en daslookboter

Ik had bij mijn groenteboer een bos kervel in de aanbieding gekocht. Nu is kervel een teer product en wordt het snel slap. Dus ik moest er snel iets van maken. Maar ja wat ga je zo snel verzinnen om te bereiden met kervel. Dan maar verwerken in een kruidenboter. Maar alleen kervel leek me […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden