Ranch dressing

Ranch dressing

De eerste keer dat ik in Amerika was, vond ik het uit eten wel een hele beleving. Gerechten die ik niet kende en als je een salade besteld kreeg je een hele riedel van dressings te horen van de ober. Daar moest je dan een keuze uit maken. Italian, Russian, Green Goddess, Thousand Island, Blue […]

Rabarber aardbeienjam

Rabarber aardbeienjam

Rabarber een aardbeien zijn een goede match samen. En omdat ze samen in het seizoen zijn, heb ik er een heerlijke rabarber aardbeienjam van gemaakt. Lekker op een beschuitje, geroosterde boterham of ook heerlijk met yoghurt of kwark als ontbijt of toetje. Of lepel het op wentelteefjes of wafels. Door de rabarber en de (bloed)sinaasappel, […]

Spinazie yoghurtdip

Spinazie yoghurtdip

De lekkerste recepten ontstaan soms uit restjes. Ik had te veel spinazie gekookt of eigenlijk geroerbakt en er bleef zowaar iets over. Normaal blijft er nooit groente over bij ons, maar omdat ik twee soorten groenten gemaakt had, deze keer wel. Wat doe je met zo’n klein beetje spinazie? Ik had ooit eens een spinazie […]

Paddenstoelen roomsaus

Paddenstoelen roomsaus

Champignonsaus is toch wel een feestelijke saus en manlief vindt dit heerlijk over een biefstukje. Deze saus kan je heel erg makkelijk zelf thuis maken, zoveel lekkerder dan de sausjes uit een pakje of zakje. Omdat ik diverse soorten paddenstoelen in plaats van champignons gebruikt heb, noem ik het paddenstoelen roomsaus en geen champignonsaus. Ik […]

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Hier vind je het basisrecept voor bechamelsaus welke je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken kunt. Voor deze romige saus heb je slechts drie ingrediënten nodig die jij waarschijnlijk wel in huis hebt. Dit zijn roomboter, bloem en melk. En natuurlijk wat peper en zout en eventueel […]

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Zelfgemaakte mosterd barbecuesaus

Natuurlijk kan je tegenwoordig hele goede barbecuesauzen kopen, maar deze zelfgemaakte mosterd barbecuesaus is niet te versmaden! Als je nog nooit een mosterd barbecuesaus geprobeerd hebt, heb je echt iets gemist. Deze saus is lekker bij elk soort vlees, maar vooral bij gegrild varkensvlees of kip smaakt het super. Dus snel maken deze saus en […]

Pesto van zevenblad

Pesto van zevenblad

Een lieve dorpsgenoot vroeg of ik iets met zevenblad kan, want haar tuin stond er vol mee. Natuurlijk kan ik er iets mee, dus hebben we een vuilniszak vol met zevenblad geplukt uit haar tuin. Ik ben er gelijk mee aan de slag gegaan en heb er een heerlijke pesto van zevenblad van gemaakt. Onkruid […]

Witte chocolade karameliseren

Witte chocolade karameliseren

Ik had ooit eens op MasterChef Australië gezien dat ze witte chocolade karameliseerden in de oven. Weet niet meer waarvoor ze het toen gebruikt hebben, maar het idee van witte chocolade karameliseren is mij wel bijgebleven. En toen ik geen karamel chocolade in huis had voor een recept, heb ik de witte chocolade in de […]

Daslook en walnoten pistou

Daslook en walnoten pistou

Ja hoor de daslook staat weer te lonken naar mij in mijn tuin. Zo fijn dat ik dit in de tuin heb staan en niet meer het bos in hoef om te gaan ‘wild plukken’. Ik pluk het nu gewoon uit eigen tuin. Ik heb al diverse daslookrecepten op de site staan, waaronder ook een […]

Pesto van raapstelen

Pesto van raapstelen

Ik had nog een bosje raapstelen over, wat kan je daar mee doen? Nou een heerlijke pesto van raapstelen maken bijvoorbeeld. Een lekkere twist op de klassieke pesto welke gemaakt wordt van basilicum. Deze pesto is lekker door een pasta, een stamppot of zo op een toastje of boterham met avocado.   Pesto   Ik […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden