Geroosterde radijsjes met knoflook

Ben jij ook zo gek op radijsjes? Meestal eten we ze rauw, zo uit het vuistje of in dunne plakjes gesneden door een salade of op een boterham met kaas. Maar wist je dat je radijsjes ook warm kunt eten? Deze geroosterde radijsjes met knoflook is een super unieke manier om radijsjes eens anders te […]

Ingemaakte rode uiringen

Ingemaakte rode uiringen

Pickled onions oftewel ingemaakte rode uiringen, zijn niet alleen prachtig van kleur maar ze geven een gerecht een extra kick. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt naar smaak kruiden en specerijen toevoegen. Ik heb meestal wel een pot in de koelkast staan, hier blijven ze lang goed.   Met een minimale inspanning en […]

Hele kip in bierpekel

Hele kip in bierpekel

Deze bereiding van een hele kip in bierpekel geeft een ontzettend lekkere en sappige kip. Het nat pekelen – oftewel brine in het Engels – is een manier van marineren van vlees en kip. Een ‘droge’ marinade, pekel of rub is makkelijker dan een natte pekel. Hierbij moet je ruim van te voren bedenken dat […]

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook

Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes. Die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en krijgen daarbij nog een heerlijke rooksmaak mee. Gebruik voor deze BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook wel kruimige aardappels zoals bijvoorbeeld de Eigenheimer.   Als je de pakketjes eenmaal gemaakt hebt, gooi je ze […]

Cheesecake met dulce de leche

Cheesecake met dulce de leche

Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje.   Voor […]

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Radijs tzaziki met pijnboompitjes

Tzaziki is een traditioneel Griekse bijgerecht gemaakt van uitgelekte yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en verse munt of dille. Deze saus wordt meestal gegeten bij gegrild vlees, maar is ook lekker als dip. Natuurlijk kan je de komkommer vervangen door zoiets als radijsjes. Hierdoor krijgt deze saus nog meer pit. Ga jij de volgende keer ook […]

Avocado chocolade mousse

Avocado chocolade mousse

Deze avocado chocolade mousse is een recept van de Engelse chef Tom Kerridge. Het bijzondere van Tom is dat hij een Michelin ster heeft voor zijn Engelse Pub. Tom is heel veel afgevallen (wel 90 kilo) en stimuleert nu mensen om af te vallen, maar wel met gezonde en ‘normale’ voeding. Dus geen crash diëten, […]

Rozemarijnzout maken

Rozemarijnzout maken

Ik had een grote bos rozemarijn gekocht, maar ja dan blijft er nog aardig wat in de koelkast liggen. Dat vind ik zonde en bedacht om hiervan rozemarijnzout te maken zodat ik er later ook nog plezier van zou hebben. Natuurlijk kan je dit met andere soorten verse kruiden doen zoals bijvoorbeeld tijm of chilipeper. […]

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine

Homemade chocolade ijs zonder ijsmachine

Deze homemade chocolade ijs zonder ijsmachine is de lekkerste chocolade ijs die je ooit gegeten hebt. Hele lekkere chocoladesmaak met een extra toefje zout voor een bijzondere smaaksensatie. Door de toevoeging van de chocoladelikeur, wordt het ijs niet al te hard in de vriezer. Maak je het ijs voor kinderen, laat de likeur dan achterwege. […]

Energierepen van noten, kokos en cacao

Hubbie is in zijn soort op de gezonde toer. In plaats van bij elke benzinestation te stoppen voor een mars (of twee), wil hij een gezonder alternatief. Of ik dat even verzinnen en maken kan. Nu had hij al zakken vol ongebrande noten gekocht en meestal heb ik wel het een en ander in huis […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden