Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar ik had toch het idee om iets te bakken voor de Paasdagen. Nu heb ik een koekrecept wat niet kan mislukken en ik had nog een zakje mini dragee eitjes in huis. Heb dus heerlijke grote koeken met dragee eitjes gebakken. Lekkere grote koeken die chewy van binnen zijn en een beetje krokant van buiten. Gevuld met chocoladestukjes en mini dragee eitjes. De BESTE chocoladetraktatie voor Pasen!

 

Bakken maar

 

Het is officieel het begin van het Paasbakseizoen – YESS!!!! Ik probeer te wachten met het delen van Paasrecepten tot we wat dichter bij de Paasdagen zijn, maar ik had de laatste tijd toch wat ideeën in mijn hoofd. Waarom niet gewoon nu beginnen! Ik wil ook genoeg tijd hebben om alle heerlijke en geweldige paastraktaties met jullie allemaal te delen.

 

Over geweldige Paastraktaties gesproken, je gaat dol worden op deze koeken. Deze koeken zitten boordevol met chocolade en die lekkere mini dragee eitjes. De krokante gespikkelde schaal en chocoladevulling zijn verbazingwekkend lekker in deze koekjes. Ze voegen een geweldige textuur, knapperigheid en smaak toe!

De koeken zijn supermakkelijk te maken en snel te bakken.

 

Ingrediënten

 

Boter: dit kan roomboter, margarine of een andere plantaardige boter zijn. Zorg er wel voor dat je de boter op tijd uit de koelkast haalt, zodat deze zacht is.

Lichtbruine basterdsuiker: ik gebruik meestal wel basterdsuiker in koekjes, dit vind ik het lekkerst.

Vanille: dit mag vanille suiker, vanillepoeder of vanille-extract zijn.

Ei: 1 groot ei (op kamertemperatuur) is voldoende voor deze koeken.

Zelfrijzend bakmeel: door het zelfrijzende bakmeel rijzen de koekjes iets en dat is lekker. Heb je gewoon bakmeel in huis, voeg dan een theelepel bakpoeder toe aan het deeg.

Zout: een beetje zout doet het altijd goed in zoete baksels.

Dragee eitjes: koop wel de kleinste dragee eitjes die je kunt vinden. Ik heb de dragee eitjes nadat de koeken gebakken waren en warm uit de oven kwamen erin gedrukt.

Chocodrops: je kunt ook een pure chocoladereep fijnhakken als je geen chocodrops in huis hebt.

 

Tips:

 

Ik heb van het koekjesdeeg bollen met een ijsschep gemaakt van 75 gram elk.
Leg ze op een bord in de koelkast voordat ze gaat bakken. Zo voorkom je dat ze te veel uitlopen tijdens het bakken.

Zonder de dragee eitjes zijn het heerlijke chocolate chip cookies.

 

 

Recept Koeken met dragee eitjes: