Mini pavlova's met herfstfruit

Mini pavlova’s met herfstfruit

Zondag is onze toetjesdag. Dus alleen op zondag maak ik een nagerecht voor na het avondeten. Dit doen we al jaren zo en dat houd ik er graag in. Deze Mini pavlova’s met herfstfruit zijn ontstaan omdat ik iets wilde doen met die heerlijke verse vijgen die nog in de fruitschaal lagen. Daarom is het […]

Hartvormige plaattaart met vijgen

Hartvormige plaattaart met vijgen

Momenteel zijn er volop verse vijgen te koop en omdat ze in de aanbieding waren heb ik er heel veel gekocht. Maar ja, wat ga je er dan mee doen. Ze zijn natuurlijk al heerlijk om zo te eten of in de yoghurt te serveren, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Het […]

Peertjes gestoofd in Chai thee

Peertjes gestoofd in Chai thee

Ik ben gek op de smaak van Chai thee en heb dit nu gebruikt om peertjes in te stoven. De kruidige smaak trekt dan helemaal in het stoofpeertje, jammie. Ik heb al een paar lekkere recepten met stoofpeertjes op de site staan, maar deze peertjes gestoofd in Chai thee zijn ook een aanrader.   Stoofperen […]

Pompoen cakerol met roomkaas

Pompoen cakerol met roomkaas

Het is echt herfst en ik heb alweer enkele pompoenen gekocht. Behalve er een heerlijke soep van te maken, kan je er natuurlijk ook een heerlijke pompoen cakerol met roomkaas van maken.   Pompoen   Nu is de herfst niet mijn favoriete jaargetijde, maar pompoenen vind ik heerlijk. Die kan ik de hele herfst en […]

Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix

Zelfgemaakte granola met chai kruidenmix

Ik ben gek op de smaken van chai kruiden en maak daarom regelmatig deze kruidenmix zelf. Niet alleen de Chai thee is erg lekker, maar die warme kruidensmaak van deze specerijenmix combineer ik graag in recepten. Ik heb nu een zelfgemaakte granola met chai kruidenmix gemaakt en tjonge wat ruikt het lekker in de keuken […]

Appeltaart muffins met rozijnen

Appeltaart muffins met rozijnen

Ik had al een tijdje geen muffins meer gebakken, hoog tijd om dat te doen. Nu eten we zomers meestal ontbijtjes met yoghurt, fruit of smoothies en ’s winters wat vaker een muffin. Als je muffins bakt heb je de volgende ochtend jouw ontbijtje al klaar staan en kan je gelijk door. Maar vandaag had […]

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessenpotjes met meringue

Kruisbessen doen mij denken aan mijn oma en opa. Zij hadden deze struiken in de tuin staan en wij aten ze rechtstreeks van de struik. Wij vonden ze wel een tikje zuur, weet ik nog. Maar de jam die oma ervan maakte was onwijs lekker. Dus toen ik ze bij de groenteboer zag liggen, heb […]

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oeps ik liet het citroentoetje vallen

Oops I dropped the lemon tart klinkt toch beter dan Oeps ik liet het citroentoetje vallen. Oops I dropped was een dessert wat één van de beste chefs (Massimo Bottura) van de wereld heeft gemaakt. Dat Oops sloeg op de manier waarop hij de saus op het bord ‘gekwakt’ had en de rest van het […]

Overheerlijke zuccotto parfait

Overheerlijke zuccotto parfait

Zuccotto of zucotto is een Italiaans dessert gemaakt van lange vingers en ricotta. Deze ijstaart komt oorspronkelijk uit Florence. Zuccotto dankt zijn naam aan de vorm waarin het nagerecht gemaakt wordt, zuccotto betekent namelijk kleine pompoen. Er bestaan heel veel verschillende recepten van dit gerecht en deze overheerlijke zuccotto parfait is mijn versie ervan.   […]

Eiwitrijke appel havermoutkoeken

Eiwitrijke appel havermoutkoeken

Middels een food swap georganiseerd door Mandyandmore mocht ik een recept van Tiffany maken. Het zijn deze eiwitrijke appel havermoutkoeken geworden. Bij Tiffany heten ze Gezonde Appel-kaneelkoeken. En gezond zijn ze. Het was moeilijk kiezen voor mij, want zij heeft wel hele gezonde recepten op haar blog staan. Haar grote passie is dan ook het […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden