Pruimen en kersen cobbler

Pruimen en kersen cobbler

De pruimen en kersen zijn volop in het seizoen. Lekker sappige steenvruchten die heerlijk zijn om zo te eten. Maar je kunt er nog zoveel meer mee doen. Bijvoorbeeld een heerlijke pruimen en kersen cobbler ermee maken. Een nagerecht waar iedereen van zal smullen.   Steenvruchten   Steenfruit oftewel steenvruchten is een verzamelnaam voor alle […]

Matcha kokos parfait ijs

Matcha kokos parfait ijs

Dit Matcha kokos parfait ijs heeft een bijzondere smaak door de matcha. Ik heb het de titel parfait ijs gegeven omdat een parfait tegenwoordig ook een yoghurt ontbijtje in een glas kan zijn. Dit is dus ijs en wat voor ijs!   Parfait   Parfait is dus een luxe ijs wat zonder een ijsmachine gemaakt […]

Pêche melba

Pêche melba

Een klassieker onder de Franse desserts is toch wel de Pêche melba. Een zomers nagerecht gemaakt van gepocheerde perziken, vanille-ijs en frambozensaus. Nu de perziken volop liggen te shinen op de groenteafdelingen, is het hoog tijd om deze evergreen onder de toetjes te maken.   Klassieke Pêche melba   Dit dessert is gecreëerd door de […]

Mega koek met chocolade en fudge

Mega koek met chocolade en fudge

Ik ben niet zo’n koekenbakker, maar af en toe heb ik toch zin om te bakken. Nou ben ik wel gek op chocolate chip cookies, daarom heb ik een variant op dit koekje gemaakt. Het is een Mega koek met chocolade en fudge geworden. Ik had al eens een mega chocolade koek gebakken en dat […]

Chocolade courgette cake

Chocolade courgette cake

Het is volop het seizoen van de courgettes, misschien heb je ze wel in jouw moestuin staan. Ik heb een heerlijk recept om een courgette in te verwerken, namelijk deze chocolade courgette cake. Ik kwam op dit recept omdat ik nog een stuk gele courgette over had en dit niet wilde weggooien. No waste in […]

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffie panna cotta

Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta.   Zondag is toetjesdag bij ons en […]

Craquelé chocolade fudge koekjes

Craquelé chocolade fudge koekjes

Deze Craquelé chocolade fudge koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. En alle ingrediënten voor deze overheerlijke koekjes heb jij waarschijnlijk wel in een keukenkastje staan. Maak ze snel want ze zijn waanzinnig lekker. Heerlijke versnapering voor bij de koffie of thee.   Bakken maar   Sinds de Corona crisis ben […]

Vegan chocolademousse met aquafaba

Vegan chocolademousse met aquafaba

In deze tijd waarin voedselverspilling helemaal aan de orde is, vind ik het leuk om van niets iets te maken. Zo is aquafaba eigenlijk helemaal niets en toch weer alles. Je zult misschien denken aquafaba? Aquafaba is het dikke vocht wat in een pot kikkererwten zit. Je zult het waarschijnlijk achteloos door de spoelbak weg […]

Havermout met bloedsinaasappel

Havermout met bloedsinaasappel

Deze havermout met bloedsinaasappel was zo lekker, dat ik toch maar het receptje heb uitgeschreven voor jullie. Omdat het nu de tijd van de bloedsinaasappels is, heb ik die gebruikt maar je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels, mandarijnen of grapefruits hiervoor in de plaats gebruiken. Maak het ’s avonds alvast klaar, dan staat er ’s […]

Vegan meringues van aquafaba

Vegan meringues van aquafaba

Ik ga jullie vertellen hoe je de lekkerste Vegan meringues van aquafaba kunt maken. Aqua wat? zul je misschien zeggen. Aquafaba! Dit is het vocht wat in een pot kikkererwten zit, dus de volgende keer niet meer wegspoelen, maar opvangen en verwerken tot iets lekkers. Dit is het ultieme no waste recept met kikkererwtenvocht.   […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden