Een heerlijke custardmousse gecombineerd met in de oven gepocheerde rabarber. Deze custardmousse met rabarber is een viering van de rabarber. Wat de smaakpapillen zo prikkelt zijn de verschillende smaken en contrasterende texturen. In dit dessert hebben we zure rabarber met de zoete, zachte en fluweelzachte custard. Als je van rabarber houdt, zal je
dol zijn op dit eenvoudige, heerlijke recept met rabarber en custard. Een klassieke smaakcombinatie, die lekker blijft.
Het is gemakkelijk om dit heerlijke dessert van tevoren te bereiden, vooral met de snelle en foutloze methode voor perfecte custard. Bij jij er klaar voor om van te genieten van dit zalige nagerecht?

 

Rabarber

 

Is rabarber fruit of groente? Rabarber is een groente die vaak wordt gebruikt als fruit. Rabarber heeft roze tot rode selderijachtige stengels en grote groene bladeren. Het enige deel van de plant dat eetbaar is, is de stengel; de bladeren zijn giftig en moeten niet gegeten worden.
Rabarber bereiden:
Snijd alle bladeren en de uiteinden van de stengels af en gooi ze weg.
Verwijder eventuele bruine vlekken of grove slierten met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud stromend water.
Snijd de stelen in stukken van 1 tot 2 centimeter als je ze als een saus of compote gebruikt. Omdat het tijdens het koken gemakkelijk afbreekt, wordt rabarber meestal niet in kleine stukjes gesneden. Voor dit recept heb ik de rabarber echter in grotere stukken gesneden, omdat ik de stukken heel wilde laten. En de rabarber is in de oven gegaard, zodat de stukjes niet uiteenvallen.

 

Het rabarberseizoen is kort en er zijn zoveel heerlijke zoete en hartige rabarbergerechten om te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Kersen en rabarbersmoothie
Cobbler van rabarber een aardbeien
Tiramisu van rabarber
Rabarber trifle
Amandelcake met rabarber
Rabarber chutney

 

Custard

 

Een custard wordt gemaakt van eieren, room, melk en suiker. Ik heb een beetje gesmokkeld en heb de custard gemaakt met een custardpoeder. Je kunt hiermee een custard vla of pudding van maken, ik ben voor de dikke pudding gegaan. En met de poeder kan het recept niet mislukken. Maak de dikke vla, voeg eventueel nog extra vanille of vanillesuiker toe en laat dit afkoelen voordat je het mengt met stijfgeklopte eiwitten en slagroom.
Nu heb je een heerlijke luchtige ‘zelfgemaakte’ custardmousse.

 

Tips:

 

Koop mooie rode rabarberstengels. Die zijn zoeter en het ook wil ook wat.

Je kunt in plaats van suiker ook een suikervervanger gebruiken in dit recept.

Extra nodig: een ovenschaal, huishoudfolie en dessertglazen.

 

 

Recept Custardmousse met rabarber: