Bircher muesli

Bircher muesli

Wat doe je met appels en de appel/peersap die in een maandelijkse groentebox zit? Je maakt er een heerlijke Bircher muesli van. Elke ochtend ontbijten wij met iets anders. De ene keer is het overnight oats, een chiapudding, een smoothie of kwark met vers fruit en wat zelfgemaakte granola. Vandaag aten wij een heerlijke Bircher […]

Singapore noedels met garnalen

Singapore noedels met garnalen

Als ik met mijn vriendin naar de Chinees ging, bestelde altijd Singapore noedels. Vreemd genoeg kende ik het niet en had ik het nog nooit geprobeerd. Nu woonde haar broer in Singapore, weet niet of ze het daarom zo lekker vond. Toen ze een keertje bij ons kwam eten, heb ik Singapore noedels met garnalen […]

Ricotta en amandeltaartje

Ricotta en amandeltaartje

Ik had al eens ricotta gebruikt in een tulband Cranberry ricotta tulband en dat was een heerlijke cake geworden. Ik heb nu een ricotta en amandeltaartje gemaakt en die is ook super goed gelukt. Omdat de bloedsinaasappels in het seizoen zijn, heb ik ze verwerkt in dit zalige taartje, maar ‘gewone’ sinaasappels, mandarijnen of citroen […]

Quiche met knolselderij en cheddar

Quiche met knolselderij en cheddar

Knolselderij, wat moet je ermee. Dat zullen de meesten van jullie misschien denken als je hem krijgt. Waarschijnlijk gebruik je deze knol alleen in de erwtensoep, maar je kunt er nog zoveel meer mee. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze quiche met knolselderij en cheddar. Klinkt goed toch?   Knolselderij   De knolselderij is familie […]

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Quinoa met wortels en bietjes uit de polder

Ik ben gek op die prachtig gekleurde wortelen en bietjes. En was dan ook blij verrast dat ze in de Flevourbox van maart zaten. Daarin zat ik quinoa uit onze eigen polder. Deze drie wilde ik graag combineren in een gerecht. Het is quinoa met wortels en bietjes uit de polder geworden, alle drie producten […]

Gevulde gestoomde koolrolletjes

Gevulde gestoomde koolrolletjes

In de Flevourbox van maart zaten o.a. shiitake van Upzwam uit Almere en een biodynamische Chinese kool van de Boerderij van de Toekomst in Lelystad. Ik heb die twee producten gecombineerd in deze gevulde gestoomde koolrolletjes. Chinese koolrolletjes gevuld met kipgehakt en shiitake met daarbij een heerlijke Oosterse dressing. Smakelijke rolletjes die makkelijk te maken […]

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Aziatische salade met paksoi, wortel en komkommer

Ik mocht paksoi ontvangen in de Flevourbox van maart. Deze paksoi komt bij Aqua Grow in Almere vandaan. Aqua Grow is een bijzonder bedrijf, zij kweken namelijk vissen en daarnaast groente zoals sla en paksoi en groene kruiden. De teeltvijver voor de vissen is gevuld met regenwater, het is een gesloten systeem wat zichzelf ververst. […]

Wortels in boter en honing

Wortels in boter en honing

Wij zijn gek op worteltjes en ik probeer ze elke keer weer op een andere manier te bereiden. Ik heb nu de wortels in boter en honing geroosterd in de oven, dit is een zalig groentegerecht geworden. Ik denk dat vooral de kids dit lekker zullen vinden, zoete wortels gekarameliseerd in de boter en honing, […]

Stamppot knolselderij en rode spitskool

Stamppot knolselderij en rode spitskool

Ik mocht een heerlijke box met lokale groenten ontvangen. Daarin zaten lekkere winterse groenten zoals knolselderij, witte kool, uien, aardappelen, pastinaken, pompoen, prei, wortelen, appels, peren, rammenas en nog veel meer. Echte groenten uit het seizoen en uit onze prachtige polder. Ik had nog een rode spitskool liggen en heb die gecombineerd met producten uit […]

Rood fruit granola

Rood fruit granola

Ik vond het weer eens tijd worden om zelf granola te maken. Nu heb ik er al een paar verschillende op de site staan, dus moest het nu een andere worden. Toevallig had ik gevriesdroogde aardbeien en frambozen gekocht, dus werd het een rood fruit granola. Een heerlijke fruitige start van de dag.   Granola […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden