Pitabroodjes met halloumi

Pitabroodjes met halloumi

Ik heb toch een heerlijk recept voor jullie. Deze pitabroodjes met halloumi zijn zout, zoet en pittig. Dit wil je proberen! Eet ze als lunch of zelfs als avondeten met een lekkere salade erbij. Zoute halloumi kaas kleurt prachtig op de grill en is ideaal voor het maken van vullende pitabroodjes met zelfgemaakte tzatziki en […]

Mini cheesecake met pistache en chocolade

Mini cheesecake met pistache en chocolade

Deze heerlijke mini cheesecake met pistache en chocolade is geïnspireerd op Viral Dubai Chocolate Bar. De reep heb ik zelf (nog) niet gemaakt, maar al wel geproefd. Maar ik werd wel getriggerd om met de ingrediënten van de chocoladereep uit Dubai iets anders te maken. Deze kleine romige cheesecake is gevuld met pistachepasta, stukjes chocolade […]

Kardemom rijstpudding met gekruide pruimen

Kardemom rijstpudding met gekruide pruimen

Ik mocht een fles boeren melk en lekkere pruimen van de boerderij ontvangen in een box. Deze twee heb ik gecombineerd in een heerlijke rijstpudding. Deze kardemom rijstpudding met gekruide pruimen is een rustgevend dessert, met een elegante geur die gemaakt is voor koude avonden. De rijst is veranderd in een romige pudding en geparfumeerd […]

Klassieke Cobb salade

Klassieke Cobb salade

Ik heb een makkelijk recept voor jullie voor de Klassieke Cobb salade met de beste zelfgemaakte dressing erbij! Deze salade vol proteïne is een maaltijd op zich, vol met knapperige sla, sappige tomaten, kip, spek, gekookte eieren, romige avocado en verkruimelde blauwe kaas.   Klassieke Cobb salade   De originele Cobb Salad werd in 1937 […]

Gerookte kipsalade met nectarine

Gerookte kipsalade met nectarine

Deze gerookte kipsalade met nectarine heeft de meest lekkere gesneden gerookte kipfilets. Het wordt geserveerd op een bedje van baby spinazie en gegarneerd met plakjes nectarine, plus een zelfgemaakte honing-citroen dressing. Het is de perfecte makkelijke zomerse salade voor de lunch of een licht diner. De combinatie van smaken en texturen maakt dit een zeer […]

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen!   Pinsa   Een pinsa is […]

Paratha gevuld met feta

Paratha gevuld met feta

Ik wilde filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien viel deze helemaal uit elkaar. Balen! Maar ja, ik wilde toch iets met die feta doen. Toen bedacht ik mij dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Als ik die nu gebruik om te vullen met feta. India meets […]

Toast met mozzarella en blauwe bessen

Toast met mozzarella en blauwe bessen

Ik heb toch een heerlijk lunchgerecht voor jullie. Maak je klaar voor een makkelijk te maken toast met mozzarella en blauwe bessen. Deze toast die zoveel smaak heeft dat je het gevoel hebt dat je de wereld kunt veroveren. Oké, dat is overdreven, maar blauwe bessen, opgeklopte mozzarella en tijm maken deze toast zomers en […]

Pink Señorita

Pink Señorita

Pink Señorita cocktails zijn een van de makkelijkste mixdrankjes om te maken per glas of een grote kan voor een groep. Het heeft de perfecte zoetzure kick die perfect past bij tequila. Het wordt gemaakt met roze limonade, tequila en triple sec. Eigenlijk is het een roze limonade margarita. Ik denk dat als je het […]

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden