Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Pastinaak, pinksternakel of witte peen is een hele oude groente die sinds kort weer in ons land wordt verbouwd. De pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar. Deze witte wortel is minder zoet dan de gewone wortel, de smaak heeft iets weg van knolselderij. Bereid het zoals wortelen, hoewel de kooktijd ietsje korter is. In plakken […]

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade

Behalve dat je bij HelloFresh hele makkelijke maaltijdpakketten kunt bestellen, staat er op hun site ook heerlijke recepten. Zo vond ik daar een recept voor Kiprolletjes met bospaddenstoelenpesto. Daar maak ik dan weer mijn eigen versie van en dat is deze Gevulde kiprolletjes met paddenstoelen, truffelaardappel en salade geworden.   Het is een feestelijk maar […]

Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Zelfgemaakte havermout proteïnerepen

Volgens de diëtiste eet ik te weinig en krijg ik te weinig eiwitten (proteïne) naar binnen. Maar ik moet zeggen dat zes keer eten op een dag niet meevalt. Het zijn weliswaar kleine porties, maar omdat ik geen honger heb na mijn gastric sleeve operatie, vergeet ik te eten. Nu heb ik een timer in […]

Stamppot zuurkool met spekjes en appel

Stamppot zuurkool met spekjes en appel

Heerlijk ouderwets stamppotje, maar dan met een twist. Natuurlijk kan je deze stamppot zuurkool met spekjes en appel ook nog met een rookworst serveren, maar dat hoeft niet. Als je het vegetarisch wilt houden, gebruik dan vegetarische speckjes en eventueel een vegetarische rookworst.   Je kunt de aardappelen en zuurkool samen koken, maar ik kook […]

Bramensmoothie met een swirl

Bramensmoothie met een swirl

Mijn collega foodblogger Francine van Heerlijke Happen maakt altijd van die prachtige smoothies, volg haar op Instagram en je zult zien wat ik bedoel. Ik heb geprobeerd het na te maken, maar haar smoothies zien er toch mooier uit. Deze bramensmoothie met een swirl is dus een poging tot, maar oefening baart kunst. Wellicht dat jullie in […]

Zalm uit de oven met cranberrysaus

Zalm uit de oven met cranberrysaus

Deze cranberrysaus is waarschijnlijk niet de zoete cranberry compote die je verwacht. Het is een hartige en Oosterse twist op de cranberry compote, eens iets heel anders. Ziet het er niet feestelijk uit? Maak deze zalm uit de oven met cranberrysaus, je zult versteld staan van de smaken en je krijgt heel veel complimentjes.   […]

Eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen

Eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen

Als je eens wilt uitpakken met een feestelijk etentje of het Kerstdiner thuis, maak dan deze eendenborst met vijgen, pompoentagliatelle en paddenstoelen. Natuurlijk kan je er pompoenblokjes of pompoenpuree bij serveren. Maar ik vond de pompoen op deze manier geserveerd wel leuk op het bord staan. Doe wat voor jou het makkelijkste is. Gebruik zachte vijgen […]

Krokante pecannoten koekjes

Krokante pecannoten koekjes

Ken je de Amerikaanse pecan pie? Heerlijk, ik ben er gek op. Deze koekjes komen qua smaak aardig in de buurt van deze lekkere pecan pie. Niet goed voor de lijn, maar het zijn toch echt wel de lekkerste krokante pecannoten koekjes die je zelf kunt maken.   Het taartje heeft een lekkere krokante deegbodem […]

Burrata met zwarte tomaten

Burrata met zwarte tomaten

Ik werd voor dit recept geïnspireerd door het recept Burrata met bloedsinaasappel, korianderzaad en lavendelhoning van Yotam Ottolenghi. Ik ben een groot fan van Yotam’s bijzondere gerechten. Vooral de combinaties die hij maakt en de invloeden uit het Midden-Oosten vind ik te gek. Op de Warmonderhof zag ik zwarte tomaten, daar moest ik natuurlijk iets […]

Zelfgemaakte granola repen

Zelfgemaakte granola repen

In de Foodybox Herfst van Kroon op het Werk die ik mocht ontvangen zaten diverse lekkernijen. Zo ook Super Granola Absolutely Nuts van Eat Natural. Deze Super Granola Absolutely Nuts is vegan, bevat geen geraffineerde suikers en is hoog in vezels. Natuurlijk is deze granola heerlijk om ’s morgens op je yoghurt of kwark te […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden