Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen!   Pinsa   Een pinsa is […]

Paratha gevuld met feta

Paratha gevuld met feta

Ik wilde filopakketjes met fetakaas maken, maar toen ik de filo liet ontdooien viel deze helemaal uit elkaar. Balen! Maar ja, ik wilde toch iets met die feta doen. Toen bedacht ik mij dat ik nog twee paratha’s in de diepvries had liggen. Als ik die nu gebruik om te vullen met feta. India meets […]

Toast met mozzarella en blauwe bessen

Toast met mozzarella en blauwe bessen

Ik heb toch een heerlijk lunchgerecht voor jullie. Maak je klaar voor een makkelijk te maken toast met mozzarella en blauwe bessen. Deze toast die zoveel smaak heeft dat je het gevoel hebt dat je de wereld kunt veroveren. Oké, dat is overdreven, maar blauwe bessen, opgeklopte mozzarella en tijm maken deze toast zomers en […]

Pink Señorita

Pink Señorita

Pink Señorita cocktails zijn een van de makkelijkste mixdrankjes om te maken per glas of een grote kan voor een groep. Het heeft de perfecte zoetzure kick die perfect past bij tequila. Het wordt gemaakt met roze limonade, tequila en triple sec. Eigenlijk is het een roze limonade margarita. Ik denk dat als je het […]

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

Cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes

In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte […]

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Deze schattige mini cheesecake met gestoofde druiven zijn een elegant dessert voor een speciaal dinertje bij jou thuis. Eén hap van deze mini cheesecake en het is alsof er een engeltje op je tong …. (je weet wel). Maak het voor een romantische avond met je lief of serveer het bij de koffie of een […]

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas

Een heerlijke variatie op de klassieke andijviestamppot is deze andijviesalade met spekjes, ei en blauwe kaas. Deze salade kan je serveren als eenvoudige salade en is perfect voor de herfst en winter. Serveer het met een honing-mosterdvinaigrette en beleg het met de gebakken spekjes, gekookte eieren en verkruimelde blauwe kaas. Je kunt dit eenvoudig van […]

Knolselderij geroosterd met Marsala

Knolselderij geroosterd met Marsala

Ik eet zoveel mogelijk lokaal geteelde knolgewassen. En knolselderij is daar een van. Deze knolgewas wordt niet zoveel zo gegeten in ons land en dat is jammer. Als je knolselderij op hoge temperatuur in de oven karamelliseert komen de suikers – waar de meeste knolgewassen vol van zitten – naar boven. Dit verzacht de bite […]

Mediterrane tofu wrap

Mediterrane tofu wrap

Op veler verzoek weer eens een vegetarisch gerecht. En wat voor een! Een goed gevulde Mediterrane tofu wrap. Meestal wordt tofu gebruikt in Aziatische recepten, maar ik heb er een Mediterrane twist aan gegeven. Vrienden, is dit de perfecte plantaardige maaltijd of niet? Deze wrap barst van de frisse, hartige en bevredigende smaken en ze […]

Noedels met miso garnalen en tomaten

Noedels met miso garnalen en tomaten

Houd jij ook zo van een heerlijk ander, snel doordeweeks diner? Dan zijn deze noedels met miso garnalen en tomaten echt iets voor jou. Omdat ik dol ben op miso, ben ik altijd op zoek naar heerlijke manieren om het in recepten te verwerken. Dit gerecht is licht en verfrissend, maar zeer vullend, dit zal […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden