Chiapudding met geroosterde aardbeien

Chiapudding met geroosterde aardbeien

Natuurlijk kan je verse aardbeien gebruiken voor dit gerecht, maar als je aardbeien roostert krijgt het een intensere en zoetere smaak. Hierdoor wordt deze chiapudding met geroosterde aardbeien een echt verwenontbijtje. Je maakt het ’s avonds klaar en de volgende ochtend staat er een zalig ontbijtje naar je te lonken in de koelkast. Lekker smullen […]

Aardbeien hibiscus mocktail

Aardbeien hibiscus mocktail

Deze Aardbeien hibiscus mocktail kan je ook een ijsthee noemen. Maakt niet uit, het is in ieder geval een heerlijk verfrissend drankje voor een warme dag. Ik had in Turkije een grote zak gedroogde hibiscusbloemen gekocht en wilde daar natuurlijk gelijk mee aan de slag in de keuken. We zijn daar naar een lokale markt […]

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

Lamsrack met zwarte knoflookmarinade

In de voorjaars Foodybox van Kroon op het Werk zaten o.a. heerlijke lamsracks en zwarte knoflook. Waarom deze twee niet combineren? De zwarte gefermenteerde knoflook is niet zo heftig als de rauwe knoflook en volgens mij zou dit heel goed passen bij het lamsvlees. Ik heb dus een super lekkere lamsrack met zwarte knoflookmarinade gemaakt. […]

Carne asada van bavette

Carne asada van bavette

Deze bavette is gemarineerd, gegrild in een grillpan en daarna verder gegaard op een ovenplank in de oven. Carne asada is een vleesgerecht uit Latijns Amerika. Een groot stuk vlees wordt een paar uur gemarineerd en daarna geroosterd. Dan wordt het in dunne plakken gesneden en meestal geserveerd als een hoofdgerecht in taco’s of burrito’s. De letterlijke […]

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien

Voor dit Ontbijttaartje van Skyr en aardbeien heb ik een aardbeien Skyr gebruikt. Dus extra aardbeiensmaak in dit verwen ontbijtje. Je kunt het ook maken van aardbeienkwark, ook lekker natuurlijk. Ken jij Skyr al? Skyr is een melkproduct wat oorspronkelijk uit IJsland komt. Het zit tussen magere kwark en dikke yoghurt (hangop) in. Je houdt […]

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen

Als je eens een bijzonder etentje wilt geven thuis, maak dan deze lamsrack met gekarameliseerde bietjes en pruimen. Lamsrack is een bijzonder mals stukje vlees. Bak of rooster het mooi rosé of zelfs medium rare. Lam en knoflook en tijm of rozemarijn zijn een goede combinatie, daarom heb ik de lamsrack hiermee gemarineerd. Laat het minimaal […]

Koffie chiapudding met Skyr

Koffie chiapudding met Skyr

Voor de benodigde eiwitten begin ik de dag vaak met Skyr. Nu had ik een kopje espresso teveel gezet en dat kopje stond nog op het aanrecht. Wat als ik daar een chiapudding van maak? Nou deze koffie chiapudding met Skyr is een fantastische combi en ontbijtje geworden kan ik jullie verklappen.   Meng er […]

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen

Ik had me laten verleiden om heel veel kiwi’s te kopen (tja aanbiedingen hè). Maar ze dreigen allemaal tegelijk rijp te worden in de fruitmand, dus snel opmaken dus. Vanmorgen hebben we deze heerlijke Griekse yoghurt met kiwi en aalbessen gegeten als ontbijt. Dit is ook heel erg lekker als toetje.   Dit heerlijke glaasje […]

Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels

Miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels

Heerlijke vis bereid op z’n Oosters. Deze miso kabeljauw met zoetzure rode wortel noedels is een prachtig gerechtje en helemaal niet moeilijk om te bereiden. Ik heb noedels gemaakt van een rode wortel. Natuurlijk kan je ook een oranje wortel gebruiken, maar ik had deze rode nog in de koelkast liggen. Als je geen spiralizer […]

Tarte Tatin van rode bietjes

Tarte Tatin van rode bietjes

Ik heb voor deze vegetarische tarte tatin van rode bietjes, mini bietjes gebruikt. Ik zag ze bij de groenteboer liggen en vond ze zo schattig dat ik ze gelijk gekocht heb. Deze kleintjes zijn heel erg geschikt voor deze hartige taart. Mocht je ze niet kunnen vinden, gebruik dan de kleinste bietjes die je kan […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden