Houd jij ook zo van een heerlijk ander, snel doordeweeks diner? Dan zijn deze noedels met miso garnalen en tomaten echt iets voor jou. Omdat ik dol ben op miso, ben ik altijd op zoek naar heerlijke manieren om het in recepten te verwerken. Dit gerecht is licht en verfrissend, maar zeer vullend, dit zal zeker vaker bij mij op tafel staan.

 

Miso

 

Ik heb rode miso gebruikt in dit gerecht. Miso, ook wel gefermenteerde sojabonenpasta genoemd, wordt gemaakt door slechts drie eenvoudige ingrediënten: sojabonen, zout en koji. Het mengsel wordt maanden of zelfs jarenlang gerijpt. De twee meest populaire soorten commercieel geproduceerde miso zijn shiro (witte) miso en ook wel (rode) miso genoemd. Hoe langer miso fermenteert, hoe dieper de umami-smaak en donkerder van kleur.

 

Umami-rijke smaak zoals miso wordt gecombineerd met zoete garnalen en tomaten om gedurfde smaak te creëren in dit gemakkelijke gerecht.
De miso hier is geniaal. Geroosterde tomaten met miso is mijn nieuwe favoriet. Terwijl de tomaten roosteren, worden hun smaken dieper, zoeter en barsten ze uiteindelijk. Terwijl ze barsten, sijpelt de miso verder in de tomaten.
Als die laatste twee zinnen je er niet toe hebben aangezet dit recept te proberen, dan weet ik het ook niet meer. Oh, misschien het feit dat het koken van noedels slechts een paar minuten kost.

 

En als je dan toch die miso gekocht hebt, dan kan je er ook nog deze gerechten van maken:

 

Spaghetti met miso paddenstoelen
Koolraapsoep met miso
Miso flat iron steak
Kip met miso en sesamzaadjes
Misosoep met vegetarische kipstukjes
Zoete aardappelsoep met miso
Aubergines uit de oven met miso
Udon noedels met miso mosselen
Miso boter

 

Noedels

 

Gebruik die lekkere dikke Udon noedels als je ze kunt vinden. Maar andere noedelsoorten zoals mie, bami, Soba noedels of rijstnoedels zijn ook prima.

 

Tip:

 

De tomaten kunnen de avond ervoor worden geroosterd en in de koelkast worden bewaard. Warm ze dan op voor gebruik.

 

 

Recept Noedels met miso garnalen en tomaten: