Miso en paddenstoelen zijn twee umami smaken die vaak worden gebruikt om een gerecht te verheffen. Dus wanneer ze worden gecombineerd, vullen ze elkaar zo goed aan waardoor er een enorme umami-bom ontstaat die je doet verlangen naar meer. Deze spaghetti met miso paddenstoelen is daarom een super combinatie. Je kunt het natuurlijk ook maken met noedels, maar ik had alleen spaghetti in huis. Het is een fusion gerecht van Italië en Japan.
De paddenstoelen, een klassiek ingrediënt in romige pastagerechten, worden gebakken en toegevoegd aan een romige miso saus. Hoe meer saus je op je pasta krijgt, hoe beter.

 

Alles wat nodig is voor deze miso pasta is 20 minuten en een paar eenvoudige stappen. Met slechts een paar ingrediënten zoals spaghetti, paddenstoelenmix en miso, maak jij zelf ook deze heerlijke pasta.

 

Pasta

 

Ik heb volkoren spaghetti gebruikt voor dit gerecht. Je kunt ook een ander soort pasta gebruiken.
Een simpele oplossing voor perfect gekookte spaghetti met saus: verkort de kooktijd van de pasta met een minuut. Hoewel de pasta iets meer bite zal hebben, kan je de pasta toevoegen als de saus eenmaal is gemengd en nog wat langer op het vuur laten staan voor dat laatste beetje koken.
En voilà! Je krijgt een mooie saus en perfect gekookte pasta.

 

Paddenstoelen*

 

Neem voor deze pasta een paddenstoelenmix die jij lekker vindt. Ik heb een combinatie van oesterzwammen, shiitake, bruine en witte beukenzwammetjes genomen.
Bij het bakken van de paddenstoelen is het van cruciaal belang om de pan niet te vol te maken. Je wilt een beetje ruimte tussen de paddenstoelen hebben, waardoor het een mooie gouden korst krijgt. Als je alles in een keer bakt, krijg je drassige, gestoomde paddenstoelen en dat wil je niet.

 

Miso roomsaus

 

Miso is een Japanse pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Je hebt een witte, rode en zwarte miso. Hoe donkerde de miso, hoe krachtiger deze van smaak is. Ik heb de rode miso gebruikt.
Je kunt miso bij de grotere supermarkten kopen, maar sowieso vind je ze bij de (online) toko’s.
Deze Japanse pasta heeft een behoorlijke umami (zoutige) smaak, gebruik dus niet te veel. En omdat het zo hartig is, hoef je geen zout meer in de saus te gebruiken.
De miso roomsaus maak je door de room in de pan te verwarmen en daarna de miso erdoor te mengen. Het kan een beetje rullig worden, dat komt door de structuur van de miso. Als de saus te dikt lijkt, kan je wat pasta kookvocht erdoor mengen.

 

En als je dan miso gekocht hebt, kan je er nog veel meer lekkers van maken. Zoek dit maar eens op mijn site. Ga hiervoor naar: Recept zoeken en typ dan bij: Sleutelwoorden miso. Dan vind je al mijn recepten met miso erin.

 

 

Recept Spaghetti met miso paddenstoelen: