Schorseneer tagliatelle met garnalen

Schorseneer tagliatelle met garnalen

Deze tagliatelle is een koolhydraatarm alternatief voor de traditionele tagliatelle. Je kunt van diverse wortelachtige groenten tagliatelle maken. Snijd ze met een dunschiller in dunne repen en voilà! Ik heb deze schorseneer tagliatelle met garnalen geserveerd. Hele grote tijgergarnalen, maar het zal ook lekker zijn met andere garnalen of vis. Bak er bijvoorbeeld een zalmfilet […]

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Aardappel koolsalade met ei en spekjes

Deze aardappel koolsalade met ei en spekjes is een afgeleide van de klassieke Hongaarse salade (salade à la Hongroise). Deze retro salade werd gemaakt van geblancheerde (groene) kool, gebakken aardappel en spekjes, met een dressing gemaakt van citroensap en mierikswortel. Ik heb er iets ‘gezondere’ versie van gemaakt.   Salades   Salades zijn een prima […]

Romige broccoli soep met daslook

Romige broccoli soep met daslook

Hoera de daslook staat weer op veel plekken te wachten om geknipt te worden. Dit heerlijk groene blad heeft een heerlijke uien/knoflook smaak en doet het goed in veel gerechten. Vandaag heb ik deze romige broccoli soep met daslook gemaakt. Niet alleen prachtig groen, maar ook nog eens super goed voor je en super lekker. […]

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Spaghetti met rode biet, balsamico en feta

Dit is een heel makkelijk te maken gerecht, ideaal voor een doordeweekse dag. Dus sla dit recept voor deze spaghetti met rode biet, balsamico en feta snel op en ga het eens maken. De saus wordt o.a. gemaakt van gepureerde rode biet, dit geeft die prachtige mooie rode kleur aan de pasta. Niet alleen mooi […]

Visragout met zalm en kabeljauw

Visragout met zalm en kabeljauw

Een pasteitje is altijd lekker tijdens een feestelijk etentje. Deze heerlijke visragout met zalm en kabeljauw is super lekker en heel snel gemaakt. Dus als je een visliefhebber bent, maak dan snel deze ragout.   Ragout   Ragout wordt vaak gegeten met de feestdagen. En ga nou niet ragout uit blik klaarmaken, maar lekker zelf […]

Romige soep met kalkoen en rijst

Romige soep met kalkoen en rijst

De traditie in onze familie is dat we kalkoen eten met de Kerstdagen. Mijn moeder bereid altijd een hele grote kalkoen voor ons allemaal. En wij verzorgen alle andere gangen van het diner. Maar wat doe je met de restjes van de Kerst? Nou bijvoorbeeld deze heerlijke romige soep met kalkoen en rijst van maken. […]

Eendenborst met chutney en pastinaakpuree

Eendenborst met chutney en pastinaakpuree

En weer zo’n feestelijk gerecht. Deze eendenborst met chutney en pastinaakpuree maak je voor een speciaal etentje thuis. Je kunt de chutney en pastinaakpuree eventueel van te voren bereiden en dan op de avond zelf opwarmen. Dan hoef je alleen nog maar de eend te bakken. Gemak dient de mens.   Eend   Eendenborst bakken […]

Pittige fetadip met zongedroogde tomaten

Pittige fetadip met zongedroogde tomaten

Ik heb van Raijmakers Heetmakers een flesje pittige saus gekregen. Zij hebben vier verschillende soorten heetmakers en ik mocht de Tranquilizer gemaakt van habanero pepers en zoete aardappel ontvangen. Deze saus heeft spice level 3, maar heeft al een behoorlijke pit. Zij gaan zelfs tot spice level 5! Very spicy! Ik heb er deze heerlijke […]

Pompoen Mac & Cheese

Pompoen Mac & Cheese

Deze macaroni met een pompoen kaassaus is een heerlijk vegetarisch en snel te maken gerecht. Natuurlijk kan je er nog een stukje vlees of vis bij serveren, maar dat hoeft niet. Ik denk dat de kids deze Pompoen Mac & Cheese wel lekker gaan vinden.   Ik mocht een zakje Cheese Sensation Flakes van Grozette […]

Croque madame tosti

Croque madame tosti

Je hebt een gewone tosti met kaas en ham en je heb een croque madame tosti. Dit is een tosti met een perfect gebakken spiegelei erop. Heerlijke tosti die in de pan gebakken wordt maar daarop nog een eitje, wie wil dit nou niet?   Croque madame of croque monsieur   Naast deze croque madame […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden