Coquilles met kappertjes en citroen

Coquilles met kappertjes en citroen

Deze gebakken coquilles met kappertjes en citroen is een feestelijk gerechtje om te serveren tijdens een speciaal etentje thuis. Serveer er twee of drie per persoon, afhankelijk van de grootte van de coquilles en jouw budget. Want ja het is een kostbaar product, daarom maak je het alleen voor bijzondere gelegenheden.   Coquilles   Sint […]

Zalmceviche met passievrucht

Zalmceviche met passievrucht

Dit heerlijke recept voor zalmceviche met passievrucht en citroen is van Jadis van @thelemonkitchen. Ik mocht haar eerste kookboek The Lemon Kitchen ontvangen en daar stond dit recept in. Ik was gelijk verkocht toen ik de titel en de foto van dit recept zag. Ik moest en zou dit proberen en tjonge wat was het […]

Pastinaak en wortelsoep met baharat

Pastinaak en wortelsoep met baharat

Het is herfst en tijd voor de groenten uit dit seizoen. Ik heb een heerlijke verwarmende en romige pastinaak en wortelsoep met baharat gemaakt, dit wil je proberen! De soep is simpel te maken, maar je hebt wel die heerlijke specerijenmix baharat ervoor nodig. Die geeft de soep een volle en warme melange. Serveer deze […]

Saffraanrisotto met kreeft

Saffraanrisotto met kreeft

Verse kreeft uit eigenland, lekkerder en beter kan je ze niet krijgen. En deze saffraanrisotto met kreeft is het ultieme gerecht om de maken voor een speciaal etentje thuis. De kreeft wordt goed verwerkt in dit gerecht, het gaat in de risotto en van de schalen maken we weer een heerlijke bisque waarin de risotto […]

Romige gele erwtensoep

Romige gele erwtensoep

Ik wilde een gele linzensoep maken, maar had per ongeluk een pak gele erwten in plaats van gele linzen gekocht. Nou dan maar een erwtensoep ervan maken. Deze romige gele erwtensoep is vegetarisch en zelfs vegan. Er komt geen room of iets dergelijks van pas, maar toch is de soep fluweelzacht en romig. Het is […]

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

Knolselderijsoep met fenegriekkaas

En ik mocht weer zo’n lekkere knolselderij uit onze eigen polder ontvangen. Ik heb er nu deze heerlijke vegetarische knolselderijsoep met fenegriekkaas van gemaakt. Een romige soep met lekkere knapperige croutons erop en de milde smaak van geitenkaas en fenegriek. Dit wil je proberen! Serveer het als lunch of als avondmaaltijd.   Knolselderij   Deze […]

Pasta en eiersalade

Pasta en eiersalade

Wij zijn gek op pasta en op eiersalades. Ik heb deze twee gecombineerd in een pasta en eiersalade. Een heerlijke romige pastasalade met de smaak van een gevuld eitje. Wie wil dat nou niet? Ideaal om te serveren als lunch of als bijgerecht bij de barbecue. Of eigenlijk altijd lekker, vooral op een zomerse dag. […]

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Little gem salade met zalmforel en tahinsaus

Ik heb een heerlijke en makkelijk te maken salade voor jullie, alleen heb je er wel aardig wat ingrediënten voor nodig. Vooral lekker veel verse kruiden. Maar het voordeel van deze Little gem salade met zalmforel en tahinsaus is dat je niet hoeft te koken. Alleen maar de salade samen te stellen, ideaal voor een […]

Zalm in folie van de barbecue

Zalm in folie van de barbecue

Wist je dat je vis ook heel goed kunt bereiden op de barbecue? Deze heerlijke zalm in folie van de barbecue met een Oosterse marinade is daar een voorbeeld van. Een spectaculair gerecht waar jij jouw gasten mee verwennen kunt. En zeg nou zelf, dit ziet er toch geweldig uit? En als je geen barbecue […]

Salade met zalm, asperges en aardappelen

Salade met zalm, asperges en aardappelen

De asperges zijn in het seizoen en wij genieten ervan zo lang het kan. Ik het nu een heerlijke salade met zalm, asperges en aardappelen met lekker veel verse kruiden gemaakt. Een echte voorjaarssalade die je warm, lauwwarm of koud kunt serveren. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, eventueel nog geserveerd met een lekker […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden