Ik had een heerlijke fish and chips gemaakt en wilde daar nog een saus bij serveren. Natuurlijk is een tartaarsaus of remouladesaus er lekker bij, maar deze keer heb ik een ravigottesaus gemaakt. Zelf ravigottesaus maken is helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dat de kant-en-klare sauzen. Die sauzen uit een potje heten wel ravigottesaus, […]
Ik was de voorraadkasten aan het opruimen en vond een pak zwarte pasta. Ik wist niet eens meer dat ik dit had, hoog tijd om het te gaan gebruiken. Ik vind deze pasta – welke zwart gekleurd is door inktvisinkt – altijd erg lekker met vis en daarom heb ik de zwarte pasta met zeevruchten […]
Ik had nog nooit van butter en eek gehoord, maar er was iemand zo vriendelijk om mij hierop te wijzen via mijn site. Butter en eek is een typische saus uit Volendam en bestaat uit slechts twee ingrediënten, namelijk boter en azijn. Deze heerlijke saus wordt natuurlijk bij vis geserveerd. Ik heb Kabeljauw met butter […]
Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]
Ja het is weer tijd voor die prachtige gekleurde wortelen. Ik koop ze altijd bij de groenteboer op de markt omdat ik weet waar deze wortelen vandaan komen. Dit is namelijk van de een boer bij ons uit de buurt. Serveer het als bijgerecht bij een speciaal etentje. Of als een vegetarisch hoofdgerecht samen met […]
Deze pasta met Parmaham en paprika is een heerlijk recept van Mary Berry. Deze Engelse dame op leeftijd is een zeer bekende kookboek schrijfster en TV kok. Ze heeft al meer dan 75 kookboeken geschreven en haar televisieprogramma’s doen het nog steeds goed. Je kent haar misschien wel als jurylid van The Great British Bake […]
Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]
Oh ik heb toch een lekker borrelhapje voor je. Deze burrata met geroosterde tomaatjes zal het ook goed doen als voorgerechtje. Super romige burrata kaas met langzaam geroosterde tomaatjes, veel knoflook en verse kruiden is een match made in heaven. Burrata Ik ben dol op dit kaasje, niet goed voor de lijn maar […]
Ik zag bij mijn groenteboer paarse zoete aardappelen liggen, gelijk gekocht natuurlijk. Maar ja wat je ervan maken? Ik had nog heerlijke gerookte paling liggen van de palinglunch in restaurant** De Lindenhof. Deze twee gecombineerd in dit gerechtje gepofte paarse zoete aardappel met paling. Ontzettend leuk om te serveren als voorgerechtje tijdens een etentje thuis. […]
Ik zag mooi gekleurde tomaten bij mijn groenteboer liggen en heb die toen onmiddellijk gekocht. Ik had een bepaalde tomatensalade van chef Tom Kerridge in mijn hoofd om te maken. Toen ik de salade wilde maken, had ik het bepalende ingrediënt voor deze salade niet in huis. Dan maar iets anders verzinnen. Het is deze […]