Deze witlofsalade met appel en kaas is een klassieker. Fijngesneden witlof met blokjes appel, kaas, verse kruiden en een crunchy topping. Een recept dat snel en makkelijk te maken is, staat binnen 10 minuten op tafel. En tegelijkertijd is het heerlijk fris en vrolijk om te zien met al die kleuren. Dit is de salade […]
Wij zijn dol op Buffalo chicken en het is een van mijn favoriete smaakcombinaties, hier krijg ik regelmatig trek in. Deze vegetarische Buffalo kip taco tubs met een salade, blauwe kaas en zelfgemaakte ranchsaus zal je versteld doen staan. Vol van smaak en bovendien super simpel om te maken. Je zult het geweldig vinden om […]
Bij mijn groenteboer was de romanesco in de aanbieding. Wat zal ik eens met deze bijzondere torentjesbloemkool maken? Manlief had zin in pasta, dus is het een heerlijke pasta met romanesco en kaassaus geworden. Dit romige recept voor pasta met romanesco en spekjes is echt een schot in de roos als je zin hebt in […]
Geplette aardappelen oftewel crushed of smashed potatoes is zo’n lekker bijgerecht of tussendoortje! Ze zijn krokant van buiten, romig van binnen en boordevol smaak. En dan die goddelijke saus erbij, deze krokante smashed potatoes wil je proeven! Hiervan blijf je eten, je kunt niet stoppen. Ook heerlijk als tapas trouwens, een soort patatas bravas 2.0. […]
Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Een klassieke combinatie van honing, sojasaus, knoflook en sesamzaadjes die een heerlijke kleverige, zoete saus geven bij de malse goudbruine stukjes kip. Kipdijfilets Het lekkerste is om […]
Ik heb toch een heerlijk bijgerecht voor jullie. Deze geroosterde spitskool met mosterddressing is verbazingwekkend lekker van smaak en textuur. Makkelijk te maken want de oven doet het werk voor je. Je maakt er een mosterddressing bij, kool is nog nooit zo lekker geweest! Spitskool Koop jij wel eens een spitskool? De naam […]
De winter is de tijd voor dit soort heerlijk eten. Het mooie is dat behalve van zuurkool een stamppot, ook een heerlijke quiche met zuurkool, spek en brie kunt maken. Je kunt één grote quiche maken maar of een aantal mini quiches. Doet de combinatie van de zuurkool met de spek en brie jij ook […]
Ben je gek op knoflook? Dan heb ik een heerlijk broodje voor je. Deze knoflook roombroodjes met kaas zijn heerlijk om zo te eten, maar ook lekker om bij een soep te serveren. Broodjes gevuld met roomkaas met verse kruiden en knoflook erin en daarna gedoopt in zelfgemaakte knoflookboter, dit wil je proeven! Knoflook […]
Ik maak zo vaak tartaarsaus, maar heb er nooit bij stilgestaan om het recept uit te schrijven. Deze saus werd vroeger in het restaurant van mijn ouders geserveerd bij vis. Maar bij frieten, kibbeling, vissticks, calamari, vlees, vis- of hamburgers is deze saus ook erg lekker. En zelf tartaarsaus maken is helemaal niet moeilijk. Probeer […]
In de herfst Foodybox zat o.a. Leksands Knäckebröd. Nu ben ik gek op knäckebröd, dus dat kwam goed uit. Ik heb voor de lunch een heerlijk knäckebröd met carpaccio en truffelmayonaise gemaakt en dat was smullen. Lekker veel carpaccio op het knäckebröd en op smaak gebracht met truffelmayonaise, kappertjes, zongedroogde tomaatjes, bieslook en Parmezaanse kaas. […]