Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten voor een makkelijke doordeweekse maaltijd.
Een klassieke combinatie van honing, sojasaus, knoflook en sesamzaadjes die een heerlijke kleverige, zoete saus geven bij de malse goudbruine stukjes kip.

 

Kipdijfilets

 

Het lekkerste is om kipdijfilets te gebruiken in dit recept. Misschien hou jij er niet zo van omdat ze lastiger zijn te snijden en meestal meer moeten worden bijgesneden om het vet te verwijderen dan bij kipfilets. Maar voor dit recept kan je het vet laten zitten, aangezien de kip op hoog vuur wordt gebakken, zodat het vet mooi krokant wordt. Het dijvlees is ook veel malser dan het borstvlees en wordt ook niet droog tijdens het roerbakken.
Je zou wel kipfilets kunnen gebruiken, maar de dijen zijn malser en lekkerder.
Als je kipfilets gebruikt, dan zou ik de kipfilet in dikke reepjes te snijden, of de kip platslaan met een deegroller om ervoor te zorgen dat hij snel en gelijkmatig gaart in de pan.

 

Erbij:

 

Ik heb het gerecht geserveerd met gekookte (volkoren) rijst en roergebakken (Chinese) wokgroenten. Je kunt er ook noedels bij serveren of een lekkere nasi gemaakt van bloemkoolrijst.

 

Tips:

 

Wil je het gerecht glutenvrij maken, vervang de sojasaus dan door tamari en gebruik glutenvrije of zelfgemaakte kippenbouillon. Zorg ervoor dat de rijstwijnazijn ook glutenvrij is.

Je kunt het gerecht invriezen, maar dat zal de kip dan niet zo mals meer zijn (hij smaakt nog steeds prima). Laat het gerecht snel afkoelen, doe de kip in een diepvriesbakje en vries in. Ontdooi een nacht in de koelkast en verwarm opnieuw in de oven op 180°C of in de magnetron.

Je kunt een restje ook opwarmen in de pan, maar dan zal de kip ook weer wat minder mals worden.

Als je geen rijstwijnazijn hebt, kan je deze vervangen door appelciderazijn of witte wijnazijn plus ¼ tl suiker.

De zonnebloemolie kan worden vervangen door elke neutraal smakende olie die op hoge temperaturen gebruikt kan worden (zoals koolzaadolie, arachideolie of rijstolie).

 

 

Recept Sticky honingkip met sesam: