Mozzarella nuggets met pesto

Mozzarella nuggets met pesto

Ze zien er uit als bitterballen, maar het zijn mozzarella nuggets. Ik heb hiervoor de kleine bolletjes mozzarella gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een grote bol in kleine stukjes snijden. Deze mozzarella nuggets met pesto zijn lekker als borrelhapje.   Ik heb er Mexicaanse smaken aan gegeven, door de panko te kruiden met pittige […]

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli

Gefrituurde inktvisringen zijn in de Middellandse Zee landen erg populair. Lekker als voorgerecht, hapje (tapas) of hoofdgerecht. Voor deze gefrituurde inktvisfrietjes met spicy aioli heb ik een pijlinktvis gebruikt die ik meekreeg na een perslunch van het Nederlands Visbureau. Ik heb de inktvis zelf thuis schoongemaakt en in repen van ongeveer 1 centimeter dik gesneden. […]

Volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd

Volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd

Heel af en toe verwennen wij onszelf op zondagmorgen met een speciaal ontbijtje zoals vandaag bijvoorbeeld met volkoren blauwe bessen pancakes met lemon curd. Ik had nog een potje lemon curd staan en wilde die graag opmaken. Goed excuus om dat over pannenkoekjes te gebruiken.   Door de toevoeging van Whey (proteïnepoeder) en kwark is […]

Zoete aardappel cake met topping

Zoete aardappel cake met topping

Deze zoete aardappel cake met topping wordt gemaakt van rauwe zoete aardappel. Rasp hiervoor de aardappel heel fijn. Door de aardappel op deze manier in het beslag te gebruiken, krijg je een ontzettend lekkere smeuïge cake. Probeer het eens!   Ik heb twee zoete aardappelen van ongeveer 350 gram per stuk gebruikt voor dit recept, […]

Banaan en chocoladecake

Banaan en chocoladecake

Deze banaan en chocoladecake heeft een volle chocoladesmaak maar je proeft ook nog de banaan. Gebruik lekkere rijpe bananen hiervoor, die geven de meeste smaak. Dus als je van die (bijna) bruine bananen hebt liggen in de fruitmand, dan is dit de manier om ze op te maken! Voor de extra chocoladesmaak heb ik cacaopoeder […]

Hazelnoot koffiemuffins

Hazelnoot koffiemuffins

Het was een tijd geleden dat ik muffins had gebakken, dus op een druilerige zondag toch maar weer eens aan het bakken geslagen. Heel bijzonder is het dat door de hazelnoten deze muffins een lekkere nootachtige smaak krijgen. Dus snel een keertje deze heerlijke hazelnoot koffiemuffins maken!   Ik heb hele grote muffinvormpjes gebruikt, hierdoor […]

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Blauwe bessen citroen yoghurtmuffins

Door mijn gastric sleeve operatie had ik al heel lang geen muffins meer gebakken. Meestal zit ik aan de Skyr of kwark ’s morgens voor de extra eiwitten. Maar de kleindochters waren te logeren en die willen graag bakken met oma. Dan moet je stante pede verzinnen wat het gaat worden. Muffins zijn makkelijk om […]

Pompoenmuffins met kokos en walnoten

Pompoenmuffins met kokos en walnoten

Heerlijke herfstige muffins voor de lekkere trek, ontbijt, bij de koffie of zomaar tussendoor. Ik ben gek op pompoen en je kunt ook heel veel verschillende recepten met pompoen op mijn site vinden. Deze keer in een zoete variant, namelijk pompoenmuffins met kokos en walnoten. Het voordeel is dat je minder suiker kunt te gebruiken […]

Tempura van courgettebloemen

Tempura van courgettebloemen

Op mijn zoektocht naar lokale producten stuitte ik op Warmondershof. Een prachtig bedrijf, je kunt er hier alles over lezen. In de grote tuinen van dit bedrijf werd ik heel erg hebberig, zoveel mooie producten hebben ze daar staan. De courgetteplanten stonden nog volop in bloei en groei. Toen ik vroeg wat ze met de […]

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit

Ik zag deze heerlijkheid voorbij komen op Francine haar site Heerlijke Happen. Breakfast bar met noten is haar recept. Dit leek me zo lekker, die moest ik maken. Heb het recept ietsepietse naar mijn eigen hand gezet en het ontbijtkoeken met noten en gedroogd fruit genoemd. Bij haar zijn het van die mooie repen geworden, […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden