Rauw gemarineerde coquilles

Rauw gemarineerde coquilles

Wat een heerlijk recept om zelf gemarineerde coquilles te maken Ongerepte rauwe Sint-Jakobsschelpen, op Aziatische wijze gemaakt met sinaasappel-, citroensap, sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en chili knoflooksaus. Maak deze rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten! Het is alsof een engeltje op je tong piest, zoals ze zo mooi […]

Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten

Sticky honingkip met sesam

Sticky honingkip met sesam is zo eenvoudig te maken en klaar in 15 minuten. Serveer het met rijst en roergebakken groenten voor een makkelijke doordeweekse maaltijd. Een klassieke combinatie van honing, sojasaus, knoflook en sesamzaadjes die een heerlijke kleverige, zoete saus geven bij de malse goudbruine stukjes kip.   Kipdijfilets   Het lekkerste is om […]

Rundvlees stoofpot met steranijs

Rundvlees stoofpot met steranijs

Dit is weer eens een andere manier om een runder stoofpot te bereiden. Lekker pittig vlees met een Oriëntaalse twist. Dit langzaam gegaarde, in je mond smeltende, rundvleesgerecht is een absoluut genot voor de zintuigen. De smaken van szechuan peperkorrels, rode peper, gember, knoflook, sojasaus en steranijs geeft het stoofgerecht een exotische touch. Als je […]

Miso flat iron steak

Miso flat iron steak

Toen wij met mijn moeder en zussen op bezoek waren bij mijn broertje op Ibiza, kookten hij en ik vaak ’s avonds voor de familie. En dat vond de rest helemaal prima, laat die twee kookgekken zich maar uitleven, dachten ze waarschijnlijk. Broerlief die jarenlang chef-kok van bekende hotels op Ibiza is geweest, vind het […]

Vegetarische Foe Yong Hai

Vegetarische Foe Yong Hai

Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]

Tropische Hawaï kip Huli huli

Tropische Hawaï kip Huli huli

Ik had dit gerecht eens voorbij zien komen tijdens MasterChef Australia en wist gelijk dat ik dit proberen wilde. Kip met tropische smaken van de zoetzure en pittige ananas marinade, dit wil jij ook proeven! Lekker om te grillen op de barbecue of in een grillpan. Wellicht heb jij nog nooit gehoord van de tropische […]

Pittige en zoete tofu met rijst

Pittige en zoete tofu met rijst

Als je nog nooit tofu gegeten hebt, is dit misschien wel een recept om tofu eens te proberen. Een Aziatisch vegan gerecht van pittige en zoete tofu met rijst waarbij je het vlees echt niet zult missen. De saus kan je zo pittig maken als je zelf wilt en is lekker zoet door zoete chilisaus […]

Oesters met 4 verschillende dressings

Oesters met 4 verschillende dressings

Ik mocht een kistje oesters uit Zeeland ontvangen. Natuurlijk kan je ze zo leegslurpen, maar ik wilde er toch iets speciaals mee doen. Ik heb al een paar lekkere oesterrecepten op de site staan, daarom heb ik nu weer iets anders verzonnen. Het zijn oesters met 4 verschillende dressings geworden. Het leuke van verschillende dressings […]

Aziatische runderstoof met udon noedels

Aziatische runderstoof met udon noedels

Het is herfst, tijd voor lekkere stoofpotten. Ik heb nu een heerlijke pittige Aziatische runderstoof met udon noedels voor jullie. Als je deze stoofpot op het vuur hebt staan, ruikt het ontzettend lekker in de keuken. Reden genoeg om het te maken. Neem er wel de tijd voor, want het moet lekker lang pruttelen. Maar […]

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Sushi bowl met warm gerookte zalm

Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit gekookte en gemarineerde sushi rijst met gemarineerde (rauwe) vis zoals tonijn of zalm en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel super verse vis van de visboer voor dit gerecht. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden