Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel.

 

Foe Yong Hai

 

Naast het restaurant van mijn ouders was een Chinees restaurant. Daar werden we oudjaarsavond altijd uitgenodigd om te komen eten en natuurlijk heel veel vuurwerk af te steken.
We aten dan een uitgebreide rijsttafel waarvan ik heel veel gerechten lekker vond, maar vooral de Foe Yong Hai was mijn favoriete schotel. Het is ook een veel gegeten gerecht in Chinese restaurants en is daardoor waarschijnlijk wel erg vernederlandst. Maak niet uit, deze Chinese omelet met veel groenten en een lekkere zoetzure tomatensaus blijf gewoon lekker. En je kunt het ook lekker zelf thuis bereiden.

 

De ingrediënten die ik gebruikt heb zijn allemaal te koop in de supermarkt. Het is wel een lange lijst met producten geworden, maar ja we gaan het lekker vers bereiden toch.
In plaats van al die groenten te kopen, kan je ook een zak met Chinese wokgroenten met sugarsnaps kopen bijvoorbeeld. Dat scheelt al veel.

 

Saus

 

De saus heb ik gemaakt met een blikje tomatenblokjes en dit heb ik gepureerd met een staafmixer. Je kunt ook een fles tomaten passata nemen hiervoor in de plaats.
Deze saus smaakt ongeveer en is net zo zoet als de Chinese tomatensoep en de saus van de Babi Pangang. En is vooral zo lekker door de verse gember en gembersiroop.

 

Tips:

 

Neem de groenten die jij lekker vindt, zoals bijvoorbeeld boontjes, sugar snaps, paksoi, bamboescheuten, etc. of koop een zak wokgroenten.

Roerbak de groenten niet te lang, ze moeten nog een beetje knapperig zijn.

Gebruik wel verse eieren voor dit gerecht.

Serveer er gekookte (zilvervlies)rijst of mihoen bij.

 

 

Recept Vegetarische Foe Yong Hai: