Rijstnoedels met kip en pindasaus

Rijstnoedels met kip en pindasaus

Deze Rijstnoedels met kip en pindasaus is een makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag. De pindasaus geeft de noedels veel smaak en smeuïgheid. Als je er een vegetarische maaltijd van wilt maken, dan vervang je de kip door roergebakken tempeh.   Rijstnoedels   De naam zegt het al, deze noedels […]

Linzen en paddenstoelburgers

Linzen en paddenstoelburgers

Wij zijn gek op hamburgers, maar af en toe maak ik ook een vegetarische burger. Deze vind ik veel lekkerder dan de vegetarische burgers uit de winkel. Ik kan er niets aan doen, maar de vegetarische ‘vleesvervangers’ vind ik niet lekker. Tenzij ik ze zelf gemaakt heb natuurlijk. Zo ook deze linzen en paddenstoelburgers. Die […]

Vegetarische Chinese tomatensoep

Vegetarische Chinese tomatensoep

Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes.   Chinese tomatensoep   Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Kip Tandoori met couscous

Kip Tandoori met couscous

Laat je niet afschrikken door de lange ingrediëntenlijst, de oven doet het werk en er komt voor dit heerlijke gerecht bijna geen koken aan te pas. Deze kip Tandoori met couscous is een gerecht waarbij India Noord-Afrika ontmoet. Tandoori is namelijk een Indiaas gerecht en de couscous komt natuurlijk uit de Noord-Afrikaanse landen.   Couscous […]

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Tonijn tartaar met sojasaus en sambal

Deze Tonijn tartaar met sojasaus en sambal is heerlijk als voorgerecht of als lunch tijdens een speciaal etentje. Serveer het dan met pappadums of kroepoek erbij.   Tonijn   In plaats van rauwe tonijn kan je ook een andere vissoort gebruiken zoals bijvoorbeeld zalm of zeebaars. Zorg er wel voor dat je de beste kwaliteit […]

Zelfgemaakte Babi Pangang

Dit stond al zo lang op mijn todo lijstje en nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had een heerlijke buikspek met 5-spices en chili-knoflooksaus* gegaard in de oven en daar bleef een behoorlijk stuk van over. Goed excuus voor deze zelfgemaakte Babi Pangang.   Babi Pangang   Babi Pangang of Babi Panggang is […]

Teriyaki zalm met roergebakken bimi

Teriyaki zalm met roergebakken bimi

Zoet, zuur en een klein beetje pit heeft dit gerecht. Daarbij is het nog snel te maken, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk kant-en-klare teriyaki saus kopen, maar zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Dus probeer snel eens deze heerlijke Teriyaki zalm met roergebakken bimi.   Als je […]

Udon noedels met miso mosselen

Udon noedels met miso mosselen

Ik zal het maar bekennen, ik ben een beetje verslaafd aan miso. En dan niet de witte maar de rode miso. Zoveel smaak en umami in dit goedje, heerlijk! Sinds mijn broertje – die op Ibiza woont – met miso gekookt heeft voor ons toen wij daar waren, ben ik hieraan verslingerd geraakt. Dus gelijk […]

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Pittige kippenvleugels met cashewnoten

Nou deze pittige kippenvleugels met cashewnoten waren de lekkerste kipkluifjes die mijn man ooit gegeten had, zei hij. En als halve Amerikaan heeft hij al heel wat kluifjes verslonden (van de kip dan hè, hihi). Maar serieus, dit zijn echt te lekkere kluifjes, maak ze voor een borrel en ze zijn in no-time op. Dat […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden