Pitabroodje met gyros oesterzwammen

Pitabroodje met gyros oesterzwammen

Dit is een heerlijk vegetarisch gevuld broodje waarbij je het vlees echt niet zult missen. Deze paddenstoelen zijn een beetje vlezig en op deze manier gebakken lijkt het net op pulled kip. Dus vegetarier of niet, probeer dit pitabroodje met gyros oesterzwammen eens. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is ook nog eens […]

Gebakken rijst met wortel, broccoli en ei

Gebakken rijst met wortel, broccoli en ei

Deze gebakken rijst met wortel, broccoli en ei is een simpel en snel te maken gerecht. Ideaal voor een doordeweekse dag. Maak met dit gerecht je restjes gekookte rijst en restjes (rauwe) groente op. Je kunt allerlei groenten hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld bloemkool, courgette, paprika, etc. Maakt niet uit, wat jij lekker vind en wat […]

Pindasoep met kip en prei

Pindasoep met kip en prei

Deze Pindasoep met kip en prei is een lekkere pittige en verwarmende soep op koude dagen. Maak de soep zo pittig als je zelf wilt door er meer of minder sambal in te doen. Door de kipfilets op deze manier te garen (vuur uit en verder garen in de hete bouillon) krijg je een lekker mals stukje […]

Vietnamese zoete speklapjes met paksoi

Vietnamese zoete speklapjes met paksoi

Zoet vlees denk je misschien? Jawel en dat is erg lekker. Door de karamel krijgt het vlees een prachtige donkere glans en heeft het een bijzondere smaak. De vissaus en sambal heffen het hele zoete weer op. Het is dus zoet en hartig tegelijk, probeer het eens. Ik weet zeker dat je deze Vietnamese zoete […]

Bavette met oesterzwammen tempura

Bavette met oesterzwammen tempura

Ik had mij op de markt bij mijn groenteboer een heel kistje oesterzwammen laten aansmeren. Maar ja wat ga je ermee doen? Nu zijn paddenstoelen heerlijk bij een biefstukje en ik had al een bavette gekocht. Ik heb er een Oosterse twist aan gegeven, door de bavette te marineren in sambal en sojasaus en de […]

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

Oosterse fettuccine met garnalen en omeletreepjes

In een foodybox die ik mocht ontvangen zat een Fettuccine van sojabonen van het merk Risenta. Doordat deze fettuccine gemaakt is van sojabonen bevat het veel minder koolhydraten dan andere pastasoorten. Tevens is het glutenvrij en biologisch. De pasta is te koop bij Albert Heijn (voor € 2,79). Maar ja wat ga je ermee maken? […]

Miso bavette met roergebakken asperges

Miso bavette met roergebakken asperges

Tijdens een barbecue op Ibiza, had mijn broertje (die daar woont) een steak gemarineerd met miso. Wij vonden dat zo lekker, dat moest ik thuis natuurlijk ook proberen. Kreeg zelfs een zakje miso mee van de lieverd. Heb heel veel geexperimenteerd met de miso en toen was het zakje op. Maar gelukkig een adresje gevonden […]

Miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto

Miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto

Dit is een bijzondere combinatie geworden. Ik wilde eigenlijk een noedelgerecht maken, dacht dat ik nog wel noedels of mie op voorraad had …. maar helaas. Wel zag ik nog Mafaldine pasta liggen in mijn voorraadkast. Het is daarom een soort fusion gerecht geworden. Italy meets Asia met deze miso kipfilet met pasta, asperges en […]

Geroosterde bloemkool dip

Geroosterde bloemkool dip

Ik heb een heerlijk vegetarisch gerecht Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus gemaakt voor twee personen. Ik had hiervoor twee mooie plakken uit de bloemkool gesneden, maar hield dus een halve bloemkool over. Ik heb deze in kleine roosjes gesneden en ook geroosterd in de oven samen met de bloemkoolsteaks. Van de overgebleven bloemkoolroosjes heb […]

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus

Je snijd de bloemkool in twee plakken in het midden van de bloemkool en je hebt een ‘steak’. Deze zwarte rijst met bloemkoolsteaks en pindasaus is een heerlijk vegetarisch gerecht. Probeer het eens. Als je de bloemkool op deze manier roostert, krijg je veel meer smaak aan de bloemkool dan dat je het gewoon kookt. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden