Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten en zoetzuur voor de perfecte Indonesische maaltijd!

 

Indonesische gerechten

 

Mijn vader kon heel goed Indonesisch koken, je zou denken dat hij Indisch bloed had maar dat was niet zo. Heerlijk vond hij het als we met z’n allen thuis aten, hoe meer mensen aan tafel hoe fijner hij dat vond. Dan was hij dagen bezig met marineren en stond hij de dag zelf uren in de keuken om een Indische rijsttafel te bereiden. Helaas is hij veel te vroeg overleden. Gelukkig kunnen wij bij onze moeder nog wat van zijn recepten ontfutselen, je vindt ze op de site. Zoek ze maar eens op onder de Indonesische keuken, dan komen ze allemaal tevoorschijn.

 

Kip

 

En omdat ik een geboren en getogen Barneveldse ben, is kip toch wel een van mijn favorieten. Je zult daarom heel veel kiprecepten vinden op de site. Elke keer probeer ik weer een nieuw recept te verzinnen en dit is ook weer een toppertje geworden (al zeg ik het zelf).

 

Marineer de kip het liefst de hele nacht in de saus. De smaak zal er dan nog meer intrekken.
Dus als jij op zoek bent naar een manier om je kip te bereiden, maak dan dit Indonesische recept voor gebraden kip. Ik ben nog steeds dol op een ‘gewone’ gebraden kip met aardappelen en groenten, maar dit recept tilt kip weer naar een heel nieuw niveau. De smaken zijn pittig maar zoet. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door meer sambal toe te voegen. Ik heb geen zout toegevoegd omdat de ketjap en het bouillonblokje al zout zijn.

 

Erbij

 

Deze kip is lekker met gekookte witte rijst, nasi, sajoer boontjes, zelfgemaakte Atjar, zoetzuur van komkommer en/of een simpele Indonesische tomatensalade.

 

 

Recept Indonesische geroosterde kip: