Ik ben gek op Indonesische smaken en op kip. Nu heb ik deze twee gecombineerd in dit heerlijke gerecht. Gekarameliseerde ketjap met de rest van de marinade voegt een ongeëvenaarde smaak toe aan deze gekruide Indonesische geroosterde kip. Sticky en zoet is deze Indonesische geroosterde kip met een heerlijke marinade! Serveer met gestoomde rijst, groenten […]
Lalab tomat oftewel Indonesische tomatensalade is een heerlijke manier om tomaten te serveren bij Aziatisch gerecht of een Indonesische rijsttafel. Het is een simpele salade van plakjes tomaat in een kruidige dressing. Een Indonesische lalab is salade gemaakt van rauwe groente met een pittige dressing. Lalab Lalab is dus een groentegerecht of een […]
Deze gevlinderde kip met pindasaus is een recept van TV-chef Tom Kerridge. Nou mijn variatie dan op zijn Satay Chicken recept. Ik heb er een makkelijker versie van gemaakt, want met het recept van Tom ben je twee dagen bezig en heb je 34(!) ingrediënten nodig. Jullie vinden het toch niet erg hè dat ik […]
Ik ben gek op Foe Yong Hai maar had het nog nooit zelf bereid. Hoog tijd om eens een lekkere vegetarische Foe Yong Hai te maken. Het is een hele lijst met ingrediënten geworden, maar dan serveer je ook wel iets heel erg lekkers. Maak het als hoofdgerecht of als bijgerecht voor een uitgebreide rijsttafel. […]
Ik vond vroeger de tomatensoep bij de Chinees zo lekker, goede reden om deze soep nu eens zelf te maken. Ik heb er een vegetarische Chinese tomatensoep van gemaakt, maar je kunt de soep natuurlijk ook vullen met wat kip of gehaktballetjes. Chinese tomatensoep Deze soep gemaakt van tomaten is helemaal niet moeilijk […]
Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]
Deze Kippenbouten met shiitake en ketjapsaus is een lekker gerecht met Aziatische smaken. Serveer er witte rijst bij en je hebt een complete maaltijd. Ik heb shiitake paddenstoelen gebruikt, maar je kunt ook een ander soort paddenstoelen gebruiken voor dit gerecht, zoals bijvoorbeeld kastanjechampignons. En natuurlijk heb ik een heerlijke ‘beter leven’ kip van Polderkip gebruikt […]
Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van te voren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het […]
Deze witlofsalade met appel en sinaasappel gaat heel goed samen met vis, varkensvlees en kip. Of serveer het bij de barbecue. Lekkere frisse salade met een zoete en pittige saus erover. Probeer ook eens deze Chinese koolsalade met mandarijn
Babi ketjap is een Indonesisch gerecht. Het is varkensvlees gemarineerd en gegaard in ketjap. Je kunt hiervoor hamlappen, karbonades, fricandeau of speklapjes gebruiken. Ik heb varkenshaas gekozen omdat dit vlees wat magerder en het snel klaar is. De saus is een beetje pittig (je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt) en een […]