Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van zijn nummer één plek heeft gestoten. Zoooooo lekker is het!! Zij heeft van het overgebleven vlees ook nog bapao gemaakt. Wellicht ga ik dat ook nog proberen (als er tenminste wat van overblijft, haha).
Op haar website Familie over de Kook vind je heerlijke recepten maar krijg je ook een kijkje in haar gezinsleven. Zij is niet de enige die schrijft en kookt voor Familie over de Kook, ook Jan-Willem (haar man) en hun dochters Beaudine en Amaranthe koken en bakken graag mee.

 

Hier vind je het recept van Marie Louise.
Ik heb het recept iets aangepast, dus hieronder vind je mijn versie op dit heerlijke pittige en zoete draadjesvlees. Ja want dat is pulled beef natuurlijk, gewoon draadjesvlees gemaakt van riblappen of sukade. Verslavend lekker, zoals Marie Louise het zegt, dus je bent gewaarschuwd!
Serveer deze pittige en zoete Indische pulled beef met witte rijst en gewokte groenten, of met een lekkere puree van aardappel en/of groenten, doe het in een wrap of op een broodje of maak van het restje vlees lekkere bapao.
Ik heb een hele grote pan vlees gemaakt, de volgende dag is het namelijk nog lekkerder. En dan kan je er nog een keer van genieten of je vriest het in voor een volgende keer.

 

Atjar*

 

Ik heb er ook zelfgemaakte atjar bij geserveerd. Atjar maken is helemaal niet moeilijk en veel lekkerder dan de kant-en-klare. Wil jij dit ook zelf maken? Dan vind je hier het recept.