Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen

Denk je aan herfst dan denk je aan paddenstoelen. Deze heerlijke hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen lijkt een beetje tussen op een quiche, maar is dat toch niet helemaal. Ik heb de bodem gevuld met een soort quichevulling en daarop later de gebakken uien en paddenstoelen gedaan. Een te lekkere vegetarische taart wat […]

Rijstepap met koffie en vanille

Rijstepap met koffie en vanille

Als kind kregen wij vaak rijstepap te eten als toetje. Ja toen vond je dat nog lekker, maar nu heb ik een volwassen rijstepap gemaakt. Deze rijstepap met koffie en vanille is een 2.0 versie van de pap die we vroeger kregen.   Rijstepap   Ik heb voor deze rijstepap dessertrijst gebruikt. Dit is een […]

Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker

Kokosyoghurt met banaan en bruine suiker

Deze kokosyoghurt met banaan en bruine suiker is een super makkelijk receptje, maar oh zo lekker. Je kunt het eigenlijk geen recept noemen, zo simpel is het. Het grappige is dat bruine suiker op yoghurt gaat karameliseren waardoor er een krokant laagje op de yoghurt ontstaat. Een soort crème brûlée waar je geen brandertje bij […]

Pittige en zoete Indische pulled beef

Pittige en zoete Indische pulled beef

Deze pittige en zoete Indische pulled beef is een recept van Marie Louise Kaldenbach van de blog Familie over de Kook. Toen ik het recept voorbij zag komen, dacht ik dat moet ik maken. Het zag er zo verleidelijk lekker uit. Zelf zegt Marie Louise dat deze Indische Pulled Beef haar favoriete Indische stoofvlees van […]

Hazelnoot koffiemuffins

Hazelnoot koffiemuffins

Het was een tijd geleden dat ik muffins had gebakken, dus op een druilerige zondag toch maar weer eens aan het bakken geslagen. Heel bijzonder is het dat door de hazelnoten deze muffins een lekkere nootachtige smaak krijgen. Dus snel een keertje deze heerlijke hazelnoot koffiemuffins maken!   Ik heb hele grote muffinvormpjes gebruikt, hierdoor […]

Zelf sambal maken

Zelf sambal maken

Mijn zusje die in Turkije woont kan daar geen sambal vinden. Dus in de familie-app vroeg ze hoe ze sambal moet maken. Nu kan ze niet veel Oosterse producten vinden daar, maar met dit eenvoudige recept kan ze zelf sambal maken. Koop de rode pepers niet in de supermarkt, dan wordt het wel een heel […]

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Deze Zoete aardappelpuree is een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld de feestdagen. Zoete aardappelpuree zoals ze hem in Amerika eten. Ik heb de aardappelen gegaard in de oven maar je kunt de aardappelen ook schillen, in stukken snijden en koken (12-15 min.). Kook ze niet te lang, dan worden ze papperig. Afgieten en even laten uitstomen. […]

Sticky toffee cupcakes met karamel topping

Sticky toffee cupcakes met karamel topping

Sticky toffee pudding is een traditioneel Engels nagerecht. Ik heb van dezelfde  ingrediënten deze Sticky toffee cupcakes met karamel topping gemaakt. Nog meer zin in ‘sticky’ lekkernijen, probeer dan deze sticky buns.

Sticky Buns gemaakt van croissantdeeg

Sticky Buns gemaakt van croissantdeeg

Verwennerij voor een zondagmorgen.

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden