Geplette paarse zoete aardappelen

Geplette paarse zoete aardappelen

Ik had dus van die prachtige paarse zoete aardappelen gescoord bij mijn groenteboer, maar ja wat ga je ervan maken. Heb natuurlijk eerst gegoogeld en vond daar een recept van Yotam Ottolenghi. Ik ben groot fan van hem, dus gelijk het recept bekeken. Mashed purple sweet potatoes with lime and yoghurt was het recept van […]

Kipgehaktballetjes met bimi en rijst

Kipgehaktballetjes met bimi en rijst

Een makkelijk en snel te maken Aziatisch gerecht van kipgehaktballetjes met bimi en rijst. De heerlijke hoisinsaus erbij maakt het gerecht helemaal af. Serveer het met gekookte witte rijst of noedels. Binnen een klein half uurtje staat dit smakelijke gerecht op tafel.   Kipgehakt   Misschien wisten jullie het al, maar ik ben gek op […]

Wokgerecht met kip en cashewnoten

Wokgerecht met kip en cashewnoten

Ik heb ooit eens een wokgerecht met kip met cashewnoten gegeten bij de Chinees. Hoog tijd om dit heerlijke maaltje eens zelf thuis te maken. En dat is helemaal niet zo moeilijk en net zo lekker. Super malse en sappige kip met knapperige groente en die zalige cashewnoten erbij.   Zelf koken   Onze buren […]

Gebakken rijst met groenten en ei

Gebakken rijst met groenten en ei

Heb je een restje gekookte rijst over? Maak er dan deze heerlijke en snelle gebakken rijst met groenten en ei van. Ook fijn om hierin restjes groente te verwerken. Een mooie manier om je koelkast op te ruimen en te verwerken in een lekker vegetarisch gerecht. Een gebakken eitje erbij maakt het gerecht helemaal af. […]

Aziatische zalm met paksoi

Aziatische zalm met paksoi

Deze Aziatische zalm met paksoi is zo’n gemakkelijk te maken gerecht. Je marineert de zalm en grilt het in de oven, zo eenvoudig heb jij nog nooit vis bereidt. Daarbij is het nog super snel klaar te maken, binnen een kwartiertje staat dit Aziatisch gerecht op tafel. Marineer de vis eventueel ’s morgens, dan kan […]

Thaise groene mango salade

Thaise groene mango salade

Deze Thaise groene mango salade is knapperig, fris, pittig, kruidig en een beetje zoet. Alles wat je zoekt in een frisse salade op een warme dag. Serveer het zo vers mogelijk en breng het naar eigen idee op smaak. Je kunt het zo pittig, zuur of zoet maken als jij maar wilt. Het heeft een […]

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken

Piccalilly zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens leuk om te doen. Ik was nooit zo’n fan van piccalilly, maar deze zelfgemaakte vind ik super lekker. Lekker bij een borrelplankje met kaas, vlees, worst en paté. Of serveer het eens bij een gebakken visje of een boerenkool stamppot. Ook zalig […]

Nachos met gehakt en kaas

Nachos met gehakt en kaas

Deze nachos met gehakt en kaas is een Mexicaans feestje op tafel. Maak het voor een etentje thuis of ook te lekker bij een borrel. Lekker om te verorberen met vrienden als je aan een Mexicaans biertje zit.   Tex Mex   Eigenlijk is dit een Tex Mex gerecht. De Amerikaanse (oftewel Texaanse) twist op […]

Mini taco tubs met garnalen

Mini taco tubs met garnalen

Wij zijn gek op taco’s en garnalen, daarom heb ik deze keer ze gecombineerd. Maar geen gewone taco’s, het zijn mini taco tubs met garnalen en een heerlijke pittige salsa geworden. Deze eet je heerlijk uit het vuistje.   Taco’s   Taco’s zijn kleine maïstortilla’s die gebakken of gefrituurd worden. Zij worden dubbelgevouwen en gevuld […]

Spaghetti met vis en paprikasaus

Spaghetti met vis en paprikasaus

Soms weet ik niet wat ik koken zal (gebeurd niet vaak hoor) en dan vraag ik manlief wat hij wil eten. Pasta en/of vis, zei hij. Ik heb het gecombineerd in deze spaghetti met vis en paprikasaus. Omdat de rode paprika’s in de aanbieding waren, had ik een kilo gekocht. Nou ben ik geen fan […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden