Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Nachos met kaas en blackened zalm

Nachos met kaas en blackened zalm

In de foodybox van Kroon op het werk zat een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk een lekkere schaal nachos mee maken. Maar ik had nog een zalmfilet in de koelkast liggen, die eigenlijk wel gegeten moest worden. Het is dus nachos met kaas en blackened zalm geworden. Tjonge wat was dat […]

Chinese mie met shiitake

Chinese mie met shiitake

Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche van tonijn met grapefruit

Ceviche is een gemarineerde rauwe visgerecht wat oorspronkelijk uit Peru komt. De ceviche is al jarenlang ontzettend populair en eindelijk ben ik er aan toegekomen om een recept hiervoor te maken. Het is een Ceviche van tonijn met grapefruit geworden en ik kan jullie verklappen dat dit ontzettend lekker geworden is.   Ceviche   De […]

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Lamsfilet met bhaji, biet en paddenstoeltjes

Ik doe mee aan de Eet als een pionier challenge. Mocht hiervoor al diverse leerzame masterclasses bijwonen. De challenge is: maak een gerecht met de zeven zogeheten Flevopolder helden zoals de aardappel, appel, biet, lam, lof, kip en walnoot. Het gerecht moet voor 80% uit groenten, noten, paddenstoelen, fruit en/of zaden en 20% uit eiwitten […]

Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen

Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik kwam erachter dat het niet eens op de site stond. Het is zo’n lekkere stamppot, die wil ik jullie niet onthouden. Ik heb met deze Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen ook ooit eens meegedaan met een kookwedstrijd met van blad Smulweb . […]

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Turkse pide met lamsgehakt en fetasaus

Ik wilde al zo lang deze Turkse pizza maken, maar op een of andere manier kwam het er niet van. Totdat Bianca van Stylishbeeld een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten had bedacht voor ons foodbloggers. Nu ben ik gek op deze keuken en dit was natuurlijk een goed excuus om eindelijk eens deze pizza te maken. Het is […]

Pasta salade met ratatouille

Pasta salade met ratatouille

Het leuke van deze pasta salade met ratatouille is dat je deze koud kunt eten in de zomer en ’s winters serveer je de salade warm. Dus zomers laat je de groente en pasta afkoelen en meng je het dan door elkaar en in de winter meng je alles warm door elkaar en serveer je […]

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus

Dit is een goede manier om snel een heerlijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten. Deze roergebakken biefstuk met zwarte bonensaus zit vol met umami smaak door de black bean garlic sauce. Deze saus had ik eens gekregen op een food event van Lee Kum Kee maar had ik nog niet gebruikt. Goede reden […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden