Soto kipfilet met roergebakken asperges

Soto kipfilet met roergebakken asperges

En weer een heerlijk gerecht met de Soto kruidenmix. Deze Soto kipfilet met roergebakken asperges is een makkelijk en snel te maken gerecht. Ideaal voor een drukke dag. Lekker snel op tafel en daarbij nog een verantwoorde maaltijd.   Soto kruidenmix   Ik heb al heel veel van die heerlijke blikjes met kruidenmixen en deze […]

Patatje nachos met knoflookgarnalen

Patatje nachos met knoflookgarnalen

In de foodybox van Kroon op het werk mocht ik weer een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk iets lekkers mee maken. We hadden zin in patat en ik had nog garnalen in huis, het is patatje nachos met knoflookgarnalen geworden. Dit moet ik echt nooit meer gaan maken, het is namelijk […]

Noedels met soto zalm en asperges

Noedels met soto zalm en asperges

Ik mocht in de Foodybox van Kroon op het Werk een blikje Soto kruidenmix van Euroma (Jonnie Boer) ontvangen. Natuurlijk top om er een lekkere Soto van te maken, maar ik het verwerkt in deze Noedels met soto zalm en asperges. Je kunt deze salade warm of koud serveren. Omdat het zo’n mooie dag was, […]

Courgetti met pittige cashewsaus

Courgetti met pittige cashewsaus

Deze vegan en koolhydraatarme courgetti met pittige cashewsaus is een heerlijk en super snel te maken gerecht. Ik denk dat iedereen het lekker zal vinden en het vlees niet zal missen. Maar het gerecht is natuurlijk ook lekker met een stukje vis of kipfilet erbij.   Courgetti   Courgetti is niet anders dan een courgette […]

Polenta met pulled oats en paddenstoelen

Polenta met pulled oats en paddenstoelen

Dit is een heerlijk vegetarisch gerecht, echte comfort food voor een koude dag. Ik zag bij diverse foodies pulled oats voorbijkomen en werd natuurlijk nieuwsgierig naar dit product. Gelukkig had mijn super deze liggen bij de vegetarische producten. Het is een polenta met pulled oats en paddenstoelen geworden.   Polenta   Heb jij wel eens […]

Broodje warm vlees met piri piri saus

Broodje warm vlees met piri piri saus

Dit broodje warm vlees met piri piri saus is een afgeleide van het Portugese warme broodje Bifana. Ik mag het natuurlijk geen Bifana noemen, omdat het niet het originele recept is. Maar dit broodje is wel vingerlikkend lekker kan ik je verklappen.   Bifana   Bifana is het nationale broodje van Portugal, dit moet je […]

Balkenbrij beignets

Balkenbrij beignets

Met deze knapperige beignets, zal je iedereen die beweert balkenbrij niet lekker te vinden verrassen. Het zijn verrassend luchtige beignets, waarbij de smaak van de balkenbrij nog net te proeven is. Manlief die niet wist wat hij at, vond het heerlijk. Hij is namelijk niet zo’n liefhebber van balkenbrij, dus als ik hem niet vertel […]

Indonesische Ajam Pedis

Indonesische Ajam Pedis

Mijn vader vond het geweldig om een Indonesische rijsttafel te maken voor ons. Dagen van tevoren was hij dan bezig met marineren en voorbereiden. En we moesten wel allemaal komen eten op zondag, het liefst met zoveel mogelijk aanhang. Dit was echt zijn ding. Mijn moeder die ook top kon koken (zij was de eerste […]

Kweepeer en cranberry chutney

Kweepeer en cranberry chutney

Deze winterse chutney is heerlijk bij een stukje vlees of op een lekker kaasplankje. Maak het voor de feestdagen voor een speciaal etentje. Of maak een paar potjes van deze kweepeer en cranberry chutney om weg te geven met de Kerstdagen.   Kweeperen   De kweepeer in deze chutney heb ik in ons eigen dorp […]

Romige mosselsoep met kerrie

Romige mosselsoep met kerrie

Ik ben gek op mosselen en manlief is nu eindelijk ook een mosselliefhebber geworden. Hij heeft het leren eten bij mij, zeg maar (haha). En hij weet nu ook hoe hij ze moet eten, zat altijd te hannesen met een vork of trok de mossel met zijn vingers uit de schelp. Eigenlijk moet ik hem […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden