Een heerlijk Marokkaans tajinegerecht (dat niet per se in een tajine bereid hoeft te worden maar dat ook gewoon in een pan kan), met die verrukkelijke combinatie van de smaken zoet en hartig. Deze kiptajine met pompoen en honing heeft geweldige smaken gecombineerd met traditionele Marokkaanse specerijen en kruiden. Die voegen veel warmte en smaak […]
Probeer dit kipfilet in een Jerk marinade met chili pompoen recept voor een heerlijk eenvoudige versie van gebraden kip in Caribische stijl. Deze super malse, smaakvolle gemarineerde kipfilet zal snel een favoriet bij het hele gezin worden. Het is robuust van smaak en zo gemakkelijk te maken in de oven. Jerk marinade Deze […]
In plaats van bloemkool met een papje, maak je er een lekkere salade van.
Ik heb al diverse pompoensoep recepten op de site staan en deze pompoensoep met Mexicaanse twist is daar ook eentje van. De Mexicaanse twist zit in de zwarte bonen, rode peper, Picadillo kruiden, koriander en chorizo. Het is weer eens een hele andere manier om pompoensoep te maken. Lekker pittig door de rode peper, specerijen […]
Dahl (soms dal geschreven, of daal, of dhal) is een soort vegetarische soep uit de Indiase keuken gemaakt van peulvruchten (gedroogde linzen, erwten of bonen). De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of brij gekookt. Omdat peulvruchten zo eiwitrijk zijn, zijn ze een uitstekende bron van proteïnes voor vegetariërs en/of mensen die […]
Deze heerlijke lauwwarme salade met kip tandoori biedt een groot scala aan smaken in een gezonde maaltijd waar je dol op zult zijn. Het is ook niet te moeilijk te bereiden. De vetarme salade combineert gekruide kip, verse kruiden en eiwitrijke linzen met een fruitige mangodressing. Dat is nog eens een vullende salade! Het is […]
Prachtige regenboog snijbiet, waarvan de stengels mooi roze, rode, oranje of gele kleuren hebben. Ze zijn nu in het seizoen, mocht je deze ‘vergeten’ groente tegenkomen, koop het dan en maak deze lekkere hartige snijbiettaart. Deze hartige taart oftewel quiche met snijbiet heeft een decadente romige textuur. Het is het perfecte als brunch, lunch of […]
Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze kipschotel. Het is een bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om deze kip cobbler voor een groot gezelschap te maken. Het is […]