Deze heerlijke lauwwarme salade met kip tandoori biedt een groot scala aan smaken in een gezonde maaltijd waar je dol op zult zijn. Het is ook niet te moeilijk te bereiden.
De vetarme salade combineert gekruide kip, verse kruiden en eiwitrijke linzen met een fruitige mangodressing. Dat is nog eens een vullende salade! Het is heerlijk comfortfood en precies wat je zoekt als je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Vervang de kip door paneer voor een vegetarische of tofu voor een vegan versie.
Eet het als lunch of avondmaaltijd, eventueel geserveerd met lekker zelfgemaakt naanbrood.

 

Tandoori

 

De bekende Indiase Tandoori kip wordt gemarineerd in een kruidenmix en yoghurt om vervolgens geroosterd te worden in een tandoor kleioven.
Voor dit recept heb ik de tandoori kruidenpasta uit een potje genomen om de kip in te marineren. De platgeslagen kipfilets worden vervolgens in een super hete pan gebakken.
Door de kipfilets plat te slaan, zijn ze snel gaar en blijven ze lekker sappig van binnen.

 

Linzen

 

Door de linzen en de kip is dit een goede eiwitrijk gerecht geworden.
Ook hier heb ik weer voor het gemak gekozen en een blik linzen genomen.
Maar je kunt natuurlijk ook zelf gedroogde linzen koken als je dat liever doet. Neem het soort linzen die jij lekker vindt of in huis hebt. Beluga, Puy, groene, bruine of rode linzen, het kan allemaal. De kooktijd varieert afhankelijk van het soort, het merk, etc.
Houd er rekening mee dat rode linzen heel snel koken en gemakkelijk tot pap kunnen veranderen. Papperige linzen zijn trouwens geweldig voor een traditionele dahl, stoofpot of soep.
Gebruik dit recept – zoals altijd – als richtlijn en geniet van je salade.

 

Tips:

 

Het recept voor de mango chutney* vind je hier.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Lauwwarme salade met kip tandoori: