Gnocchi met prei en vegetarische kip

Gnocchi met prei en vegetarische kip

Een heerlijk vegetarisch gerecht met lekkere zachte gnocchi, groenten, zongedroogde tomaatjes en kipstukjes in een romige saus. Met deze gnocchi met prei en vegetarische kip zet je supersnel een heerlijke maaltijd op tafel. Comfort food ten top!   Gnocchi   Gnocchi is een Italiaans pastasoort gemaakt van aardappel, bloem, semolina, kaas en eieren. Het zijn […]

Libanese erwtensoep

Libanese erwtensoep

Het is echt snert weer en ik werd door Peulvruchten.nl uitgedaagd om een speciale erwtensoep te maken. Nu ben ik gek op de Midden-Oosterse keuken en heb daarom een heerlijke Libanese erwtensoep gemaakt. Behalve de Hollandse snert, hebben ook andere landen hun erwtensoep. Deze vegetarische erwtensoep is romig met de heerlijke smaken van het Midden-Oosten. […]

Gebakken zalm met mosselen

Wij zijn gek op zalm en daarom staat het wel regelmatig bij ons op het menu. Elke keer weer een ander recept natuurlijk en vandaag aten wij gebakken zalm met mosselen. Ik had een pak mosselen gekocht, maar had even geen idee wat ik ermee zou doen. Er lag nog zalm in de koelkast, deze […]

Tepsi kebab met spinazieyoghurt

Tepsi kebab met spinazieyoghurt

Lamsgehakt op smaak gebracht en als een platte gehaktschijf in z’n geheel gebakken in een gietijzeren pan. Dat is deze Tepsi kebab met spinazieyoghurt. Het is een recept van Sabrina Ghayour en ik ben groot fan van haar Midden-Oosterse recepten.   Tepsi kebab   Dit is een Turkse kebab welke in de oven gebakken wordt. […]

Piadine gevuld met groente en kaas

Piadine gevuld met groente en kaas

Een piadine is een dun Italiaans platbrood wat vaak in Italië als sandwich verkocht wordt. Ze worden rijkelijk gevuld met de heerlijke Italiaanse producten zoals mozzarella, Fontina, prosciutto, salami, tomaten, tonijn, sla, basilicum, etc. Ideaal voor onderweg. Je kunt een piadine koud of warm eten. Deze piadine gevuld met groente en kaas hebben wij warm […]

Groene Cumelo gazpacho

Groene Cumelo gazpacho

In de Foodybox van Kroon op het Werk zat o.a. een Cumelo meloen. Ik had er al eens een heerlijke salade van gemaakt, nu was het tijd voor iets heel anders. Een super frisse en ijskoude groene Cumelo gazpacho is het geworden. Een heerlijke koude soep voor een zomerse warme dag. Ik heb er een […]

Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen

Pizza met zalm en zoete paarse aardappelen

Dit is eigenlijk een pizza die per ongeluk ontstaan is. Ik had geen zin om boodschappen te doen en heb toen het een en ander aan ingrediënten en kliekjes uit de koelkast getrokken. Zo had ik nog een pizzadeeg liggen, die ik eigenlijk voor iets anders wilde gebruiken. Twee gekookte paarse zoete aardappelen, een bakje […]

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht. Hier spelen ze de hoofdrol en terecht, het is ook zo’n lekkere en veelzijdige groente. Deze aubergine rolletjes in tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Rollatini di melanzane of Involtini di melanzane heet het daar. Melanzane is het […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Deze vegetarische spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto zit boordevol met groenten. Het is een stamppot zonder aardappelen gemaakt. Deze heb ik vervangen door knolselderij. Van knolselderij kan je een hele smakelijke puree maken en deze in dit stamppotje verwerken. Erg lekker als je op de koolhydraten wilt letten.   Stamppot   Nederland is een […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden