Aubergine rolletjes in tomatensaus

Aubergine rolletjes in tomatensaus

Dit is weer eens een hele andere, leuke en lekkere manier om aubergines te verwerken in een gerecht. Hier spelen ze de hoofdrol en terecht, het is ook zo’n lekkere en veelzijdige groente. Deze aubergine rolletjes in tomatensaus is een Italiaanse klassieker. Rollatini di melanzane of Involtini di melanzane heet het daar. Melanzane is het […]

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Regenboog lasagne met 5 soorten kaas

Als je eens een heel bijzondere vegetarische lasagne wilt maken, dan moet je echt eens deze regenboog lasagne met 5 soorten kaas proberen. Het is een hele lange lijst met ingrediënten en het heeft een hele lange bereidingstijd, maar dan serveer je ook wel iets heel bijzonders. Door alle kaas wat erin zit, is het […]

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto

Deze vegetarische spinaziestamppot met zongedroogde tomaten en pesto zit boordevol met groenten. Het is een stamppot zonder aardappelen gemaakt. Deze heb ik vervangen door knolselderij. Van knolselderij kan je een hele smakelijke puree maken en deze in dit stamppotje verwerken. Erg lekker als je op de koolhydraten wilt letten.   Stamppot   Nederland is een […]

Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie

Filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie

Dit is al een heel oud recept van mij, maar ik had het nog nooit op de site geplaatst. Maar door een 14-daagse foodchallenge Midden-Oosten georganiseerd door Bianca van Stylishbeeld bedacht ik mij dat ik dit recept wel weer eens uit de kast kon trekken. Deze filorol gevuld met sucuk, feta en spinazie is mijn twist […]

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven

Deze Gnocchi met spinazie en tomaat uit de oven is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik heb het in een gietijzeren pan gemaakt, deze kan namelijk in de oven. Maar je kunt het natuurlijk ook in een wok bereiden en dan in een ovenschaal doen en deze in de oven zetten.   Het is een […]

Spinazie cappuccino

Spinazie cappuccino

Dit is natuurlijk geen echte cappuccino, maar omdat ik het in koffie kopjes geserveerd had met een toef slagroom erop, leek het een beetje op groene spinazie cappuccino. Dit soepje is heel leuk om op deze manier te serveren tijdens een etentje thuis. Lekker met de feestdagen zoals de aankomende Paasdagen.   Het is een […]

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen

Ik heb dit recept ooit eens uit een Allerhande gescheurd en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. In het recept van de Allerhande was ook bulgur gebruikt. Dat heb ik achterwege gelaten en heb als extra de garnalen toegevoegd voor extra eiwitten. Het is dus broccolirijst met garnalen, spinazie en paddenstoelen geworden.   De […]

Kikkererwten spinazie kruidenomelet

Kikkererwten spinazie kruidenomelet

Deze kikkererwten spinazie kruidenomelet is een heel makkelijk vegetarisch 1-pansgerecht, voor een snelle maar verantwoorde maaltijd. Eet het als lunch of als avondmaaltijd, serveer het dan met lekker brood erbij. Kikkererwten en eigenlijk alle peulvruchten zitten bomvol met eiwitten. Dit is voor mij erg belangrijk, maar ook zeker voor de vegetariërs onder ons. Daarbij komen […]

Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten

Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten

Deze Pasta met gehaktballetjes, spinazie en zongedroogde tomaten in een heerlijke romige saus is snel en eenvoudig te maken. Ik had nog wat gehaktballetjes in de koelkast liggen die overgebleven waren van mijn verjaardag. Wat verse pasta die echt nu toch wel gekookt moest worden en een halve pot zongedroogde tomaten en een halve zak […]

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal

Deze vis quenelles met beurre blanc, spinazie en zeekraal is een heel klassiek recept, echt retro. Gebruik voor de quenelles bijvoorbeeld verse kabeljauw of een andere witvis. Vis uit de vriezer gaat mislukken, dit wordt te nat. Als je helemaal professioneel wilt doen, haal de gemalen vis dan door een zeef voor een heel mooi […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden