Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta

Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta

Je kunt ook gewone couscous gebruiken voor deze Parelcouscous met broccoli, spinazie en feta, maar ik vind parelcouscous lekkerder. Ook dit gerecht met parelcouscous is erg lekker: Lauwwarme salade van parelcouscous met geroosterde chioggia biet.

Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei

Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei

De dukkah eieren in deze Lauwwarme salade met tarwe, pastinaak, wortel, bietjes en een dukkah ei zijn zo lekker, serveer ze eens als borrelhap. Het recept van Dukkah vind je hier.  

Pasta met verse spinazie

Pasta met verse spinazie

Deze snelle pasta met verse spinazie en een romige saus is een heerlijke vegetarische pasta, ideaal om te maken op een doordeweekse dag. Natuurlijk kan je er nog vlees bij serveren als je daar behoefte aan hebt, maar dat hoeft niet want dit is al een complete maaltijd op zich. Wil je dan toch meer […]

Spinazie witte bonensoep met kip en maïs

Spinazie witte bonensoep met kip en maïs

Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan. Ja wat ga je dan maken, een lekker soepje dus. Deze geruststellende, eenvoudige spinazie witte bonensoep met kip en maïs is in slechts 30 minuten klaar! Het is heel gemakkelijk te maken, zit boordevol […]

Vegetarische Ramen noedelsoep

Vegetarische Ramen noedelsoep

Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]

Spinazie preisoep met ei

Spinazie preisoep met ei

Een soepje waar je heeel sterk van wordt.

Mexicaanse hash brown

Mexicaanse hash brown

Hash brown potatoes wordt in Amerika als ontbijt gegeten. Het lijkt een beetje op rösti. De geraspte aardappelen moeten goudbruin en knapperig gebakken worden. Het geheim hiervoor is om na het raspen de aardappelrasp in een theedoek (of in keukenpapier) goed droog te wringen. Ik heb van deze Mexicaanse hash brown geen ontbijt maar avondmaal […]

Makreel spinazietaart

Makreel spinazietaart

Lekkere hartige taart met makreel.

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Gekarameliseerde knoflooktaart met spinazie

Dit gekarameliseerde knoflooktaartrecept komt uit het boek Plenty van chef-kok Yotam Ottolenghi. Plenty is een kookboek over groenten met interessante en inspirerende manieren om ze te koken. Alles wat ik er tot nu toe van heb gemaakt was heerlijk, en deze gekarameliseerde knoflooktaart is een van mijn favoriete recepten. Ik ben dol op gekarameliseerde knoflook, […]

Citroenkip met gegrilde kikkererwten, sinaasappel en avocado

Citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado

Deze lekkere maaltijdsalade van citroenkip met gegrilde kikkererwten en avocado kan je zowel warm als koud eten. Mijn liefde voor salades kent dit jaar geen grenzen, ik ben er dol op en heb ook heel veel salades op de site staan. Met een heerlijke combinatie van hartige kikkererwten, gegrilde kip en sinaasappel, zijdezachte avocado’s, knapperige […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden