Ik had nog wat spinazie over, een paar kipfilets in de vriezer en nog een blikje witte bonen en maïs staan. Ja wat ga je dan maken, een lekker soepje dus. Deze geruststellende, eenvoudige spinazie witte bonensoep met kip en maïs is in slechts 30 minuten klaar! Het is heel gemakkelijk te maken, zit boordevol eiwitten en vezels en smaakt de volgende dag ook nog lekker. Dit is de gemakkelijkste vullende soep die je deze winter aan je maaltijdplan kunt toevoegen!

 

Soep

 

Deze spinazie witte bonensoep met kip en maïs is zo gemakkelijk te maken. Serieus, ik ben er vrij zeker van dat een tienjarige dit recept aankan. Je voegt eigenlijk gewoon alles toe aan een pan en laat het allemaal samenkomen!
De perfecte soep om je kinderen meer groenten en vezels te laten eten zonder dat ze het merken.

 

Witte bonen

 

Technisch gezien kunnen witte bonen verwijzen naar vier verschillende soorten bonen, waaronder witte-, cannellini-, lima- en boterbonen. Elk van de vier zal lekker smaken in deze soep, maar we gebruiken meestal de ‘gewone’ witte bonen (die beter standhoudt in soepen en stoofschotels) of cannellini.
Je kunt spinazie desgewenst vervangen door een andere groene bladgroenten zoals boerenkool of snijbiet.

 

Vullende soepen

 

En ik heb nog meer vullende soepen voor jullie, zoals deze:

Zoete aardappel en wortelsoep
Hongaarse paddenstoelensoep
Ravioli tomatensoep met balletjes
Turkse tomatensoep met orzo
Romige gele erwtensoep
Broccoli en kikkererwtensoep
Bloemkoolsoep met kerrie

 

Tips:

 

Deze soep is ook heerlijk met een scheutje zelfgemaakte pesto of kruidenolie bovenop!

Als je deze soep echt wilt vullen met nog meer groenten, kan je er het volgende aan toevoegen: wortel, prei, aardappel, courgette, sperziebonen, enz.

Bewaren: laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur, doe hem dan in een luchtdichte verpakking en zet hem 5 dagen in de koelkast. Opwarmen in een kleine pan op middelhoog vuur.

Bewaren in de vriezer: Laat de soep volledig afkoelen voordat u deze in een luchtdichte, vriezerbestendige container doet. Bevries maximaal 6 maanden.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spinazie witte bonensoep met kip en maïs: