Karamel bronzies

Karamel bronzies

De meisjes waren te logeren en wilden natuurlijk weer bakken. Brownies, daar hadden ze zin in. Ik dacht dat ik nog genoeg chocolade in huis had, maar helaas. Wel had ik nog een zak Callebaut chocolade druppels Gold liggen in de voorraadkast. Laten we brownies maken met deze chocolade, zei ik tegen ze en dat […]

Pittige Cajun tijgergarnalen

Pittige Cajun tijgergarnalen

Deze pittige Cajun tijgergarnalen zijn lekker als een eenvoudig voorgerecht dat in 30 minuten klaar is. Gebakken in een pittige knoflook botersaus, is dit een heerlijk gerecht dat je keer op keer wilt maken. Het kopen van echt goede tijgergarnalen in de schaal levert een indrukwekkend voorgerecht op dat op het laatste moment zonder gedoe […]

Daslookboter

Daslookboter

Nu je het gevonden en geplukt heb, vraag je je af wat je met je daslook moet doen? Hier is een handig, invriesbaar recept voor een heerlijke een mooie groene daslookboter. Dit eenvoudige recept voor deze boter duurt minuten en vriest uitstekend in, dus het is een geweldige manier om dit heerlijke lentekruid goed te […]

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Afghaanse rijst met wortel en rozijnen

Qabili Palau oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen is het Afghaanse nationale gerecht. Het wordt beschouwd als een feestelijk en belangrijk gerecht vanwege de traditie als de nationale keuken van Afghanistan. Het gerecht wordt traditioneel in het midden van de tafel geplaatst, terwijl ander voedsel de rest de maaltijd vormt. Vaak wordt het geserveerd […]

Groene aspergesoep met daslook

Groene aspergesoep met daslook

Deze romige, makkelijk te maken groene aspergesoep met daslook is misschien wel een van onze favoriete manieren om de lente te verwelkomen. Het combineert de pure aspergesmaak met rijke room en verse kruiden. Gecombineerd met een vleugje knoflook en boter om de hele soep zacht te maken. Dit lichte recept is klaar in minder dan […]

Red Velvet Oreo brownie

Red Velvet Oreo brownie

De kleindochters waren weer eens te logeren en die willen altijd bakken. Wij hebben nu Red Velvet Oreo brownie. Fudgy en rijke brownies met rode fluwelen smaak, gevuld en gegarneerd met gehakte Oreo koekjes! Ik heb deze keer geen chocolade in de brownie verwerkt, omdat de jongste daar niet dol op is. Waar ze wel […]

Quiche van rode biet en geitenkaas

Quiche van rode biet en geitenkaas

Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]

Diamanthaasmedaillons met zwarte knoflookboter

Diamanthaasmedaillons met zwarte knoflookboter

Dit recept voor diamanthaasmedaillons met zwarte knoflookboter bevat super mals rundvlees dat in de pan wordt geschroeid en snel tot in de perfectie wordt bereid. Deze keer heb ik de diamanthaas niet in z’n geheel bereid, maar het in medaillons gesneden. Dit zijn kleine tournedos geworden. Het voordeel hiervan is dat het vlees supersnel klaar […]

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Mini cheesecake met gestoofde druiven

Deze schattige mini cheesecake met gestoofde druiven zijn een elegant dessert voor een speciaal dinertje bij jou thuis. Eén hap van deze mini cheesecake en het is alsof er een engeltje op je tong …. (je weet wel). Maak het voor een romantische avond met je lief of serveer het bij de koffie of een […]

Varkenshaas met truffelroomsaus

Varkenshaas met truffelroomsaus

Ik heb een heerlijk recept voor varkenshaas voor jullie. Deze varkenshaas met truffelroomsaus is makkelijk te maken en zal het goed doen op een etentje thuis. Maar het is ook heerlijk om gewoon doordeweeks te maken. Het klinkt fancy, maar dat is het niet. Ik heb gewoon een potje truffeltapenade voor de saus gebruikt, eigenlijk […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden