Koeken met dragee eitjes

Koeken met dragee eitjes

Zoals jullie inmiddels wel weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar ik had toch het idee om iets te bakken voor de Paasdagen. Nu heb ik een koekrecept wat niet kan mislukken en ik had nog een zakje mini dragee eitjes in huis. Heb dus heerlijke grote koeken met dragee eitjes gebakken. Lekkere grote koeken […]

Friese Beerenburg bonbons

Friese Beerenburg bonbons

Toen ik bij Tessa Couperus van PaTESSerie een recept voor Friese Beerenburg bonbons voorbij zag komen, wist ik gelijk dat ik deze wilde maken voor manlief. Hij is namelijk Fries van origine en gek op Beerenburg. En hij is binnenkort jarig, dit is dus een heerlijke traktatie voor deze dag.   Beerenburg   De Nederlandse […]

Quiche met zuurkool, spek en brie

Quiche met zuurkool, spek en brie

De winter is de tijd voor dit soort heerlijk eten. Het mooie is dat behalve van zuurkool een stamppot, ook een heerlijke quiche met zuurkool, spek en brie kunt maken. Je kunt één grote quiche maken maar of een aantal mini quiches. Doet de combinatie van de zuurkool met de spek en brie jij ook […]

Vegetarische Wellington van wintergroenten

Vegetarische Wellington van wintergroenten

Ik heb een heerlijk en feestelijk recept voor jullie. Deze vegetarische Wellington van wintergroenten zal het goed doen als vegetarisch hoofdgerecht met de feestdagen. Je kunt het meeste van tevoren bereiden en op de avond zelf bak je de hartige taart in de oven. Zelfs de vleeseters zullen dit lekker vinden!   Wellington   Een […]

koningsoesterzwammen

Pastinaaksoep met saffraan

Ik had eens op een kookprogramma op TV een pastinaaksoep met coquilles voorbij zien komen. Superlekker en feestelijk natuurlijk en leuk om te maken met de feestdagen, maar die coquilles zijn wel aardig prijzig. Nu heb ik pastinaaksoep met saffraan en nep ‘coquilles’ gemaakt van plakken king boleet paddenstoelen oftewel koningsoesterzwammen en deze in de […]

Clafoutis met kersen

Clafoutis met kersen

Het is zomer en de kersen zijn in het seizoen. Geniet ervan zolang het duurt! Een fijne manier om kersen te verwerken is in gebak. Deze Franse clafoutis met kersen wordt als nagerecht gegeten, maar is ook heerlijk bij een kopje koffie of thee.   Clafoutis   De Franse weten wel wat lekker is en […]

Orzotto met nduja en burrata

Orzotto met nduja en burrata

Ik heb toch een heerlijk pastagerecht voor jullie. Deze Orzotto met nduja en burrata en met groene aspergetips is snel gemaakt, ideaal voor een drukke doordeweekse dag. De nduja geeft de orzotto een lekkere pittige en rokerige kick. De burrata maakt het geheel heerlijk romig en mild.   Orzo   Orzo is een pastasoort wat […]

Gnocchi met prei en erwten

Gnocchi met prei en erwten

Romige gnocchi met prei en erwten en daar eventueel nog garnaaltjes bij, dit wil je proberen! Je kunt dit gerecht vegetarisch houden door de garnaaltjes weg te laten. Of je voegt er nog wat (vegetarische) kipstukjes, blokjes ham, uitgebakken spekjes of gebakken stukjes zalm bij.   Gnocchi   De Italiaanse gnocchi zijn zachte kussentjes gemaakt […]

Key lime pie cakejes

Key lime pie cakejes

Ik had aardig wat limoenen gekocht op de markt, hoog tijd om er iets van te maken. Het zijn deze zalige Key lime pie cakejes geworden. Manlief is verzot op Key lime pie, maar ja hij heeft dan ook 26 jaar in Florida gewoond waar deze taart vandaan komt. Ik heb me nog niet aan […]

Kipfilet met spek en gevuld met kaas

Kipfilet met spek en gevuld met kaas

Heerlijke smeuïge kipfilet met spek en gevuld met kaas met daarbij een pittige salsa van maïs, dit wil je proeven! Met dit Tex Mex gerechtje, zet je de zon op tafel. Mexicaans biertje erbij en genieten maar. Een perfect zomers avondmaaltje voor elke avond van de week.   Kipfilet   Je kunt voor dit gerecht […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden