Deze pittige Cajun tijgergarnalen zijn lekker als een eenvoudig voorgerecht dat in 30 minuten klaar is. Gebakken in een pittige knoflook botersaus, is dit een heerlijk gerecht dat je keer op keer wilt maken. Het kopen van echt goede tijgergarnalen in de schaal levert een indrukwekkend voorgerecht op dat op het laatste moment zonder gedoe en met minimale voorbereiding kan worden klaargemaakt. Ze zien er restaurantwaardig uit als ze worden geserveerd met chili, knoflook voor klassieke mediterrane smaken.

 

Tijgergarnalen

 

Black tiger prawns, oftewel de zwarte tijgergarnaal heeft donkere strepen op de staart en hebben ze een stevigere schaal vergeleken met andere garnalensoorten.
Deze tijgergarnalen hebben een boterachtige sappige textuur en stevigheid waardoor ze ideaal zijn voor koken, roerbakken, barbecueën, garnalencocktails of wat je maar kunt bedenken. Vooral gecombineerd met knoflook en boter smaken tijgergarnalen fascinerend lekker.
Grote garnalen met kop zijn bijzonder goed voor de grill of barbecue. Tevens zijn hele garnalen een leuke presentatie voor een diner.

 

Ik ben dol op garnalen, of ze nu gebakken, gefrituurd of gegrild zijn. Een van mijn favoriete manieren om garnalen te koken is ze bakken in boter, knoflook en Cajun-kruiden. Dit heerlijke gerecht is binnen 30 minuten klaar. Maak extra saus om je garnalen en brood in te dippen tijdens het eten. De saus is knoflookachtig, kruidig en waanzinnig lekker. Probeer het!

 

Wat ik ook zo leuk vind aan garnalen, is dat ze niet lang nodig hebben om te koken. Afhankelijk van de grootte van de garnalen kan dit tussen de 3 en 5 minuten duren. Je kunt zien dat de garnalen gaar zijn als ze roze of rood van kleur worden.
Deze garnalen met knoflook en chili zijn ook een fantastisch voorgerecht. Serveer met vers brood om in de pittige saus te dopen.

 

Cajun kruidenmix

 

Natuurlijk kan je een Cajun kruidenmix kopen in de supermarkt, maar als je lekker veel verschillende specerijen in huis hebt, kan je deze mix ook zelf maken. Het voordeel daarvan is dat je het naar eigen smaak pittiger of minder pittig kunt maken.

 

Voor meer heerlijke garnalen, bekijk deze recepten:

 

Gamba’s pil pil
Polenta met garnalen, okra en paprika
Garnalen bereid op een cedarwood ovenplank
Po’Boy sandwich met garnalen en pittige saus
Koreaanse pannenkoek met garnalen
Noedels met miso garnalen en tomaten
Patatje nachos met knoflookgarnalen
Jambalaya met chorizo en garnalen
Mexicaanse orzotto met garnalen
Stamppot zoete aardappelen en maïs met garnalen

 

Tips:

 

Ik maak extra saus om mijn garnalen in te dippen. Dit kan door de ingrediënten voor de saus te verdubbelen.

Verwijder eventueel de kop en schaal van de garnalen en laat de staarten intact als je niet van gepelde garnalen houdt.

Grote gamba’s kunnen worden gebruikt in plaats van tijgergarnalen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pittige Cajun tijgergarnalen: